Eric Wepierre

Την 1η Φεβρουαρίου, ο Eric Wepierre αναλαμβάνει Πρόεδρος και CEO της Mitsubishi Motors Europe. Ο κ. Wepierre, 51 ετών είναι Γάλλος με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, επικεφαλής επιχειρήσεων, τόσο σε εθνικό, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην προηγούμενη θέση του, ο Eric Wepierre ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Opel France και υπήρξε καθοριστικός στην επιτυχή ενσωμάτωση της μάρκας στον Όμιλο PSA. Προηγουμένως, ο κ. Wepierre διηύθυνε την πανευρωπαϊκή στρατηγική της Chevrolet, ιδιαιτέρως στο Marketing, Brand and Digitalisation.

Ο κ. Wepierre θα αντικαταστήσει τον Bernard Loire, ο οποίος ακολουθεί διαφορετική κατεύθυνση στην καριέρα του. Προσχωρεί στην Mitsubishi Motors Europe σε μια εποχή που εδραιώνει το σημαντικό της ρόλο στην ηλεκτρική κινητικότητα με το Outlander PHEV , το υβριδικό plug-in όχημα με τις καλύτερες πωλήσεις από το 2015 – μεταξύ όλων των μαρκών, κατηγοριών και μορφών.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στη Mitsubishi Motors Corporation. μια μεγάλη εταιρεία με πλούσια κληρονομιά, μοναδικό εταιρικό περιβάλλον και ισχυρό DNA στα SUV και την τεχνολογία που τροφοδοτείται από αγώνες στο υψηλότερο επίπεδο και είναι πρωτοπόρος στα ηλεκτροκίνητα οχήματα όπως το Outlander PHEV” δήλωσε ο κ. Wepierre επιβεβαιώνοντας την τοποθέτησή του.

“Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα της Mitsubishi Motors Europe, στους διανομείς της και στους αντιπροσώπους τους, που έφεραν το Outlander PHEV στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς το 2019. Πολύ σημαντική αφετηρία για την επόμενη μεγάλη ώθηση του 2020 και μετά”, κατέληξε. Με συνολικές πωλήσεις σχεδόν 172.000 το 2019, η Mitsubishi παρουσίασε αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Προηγούμενο άρθροNissan Personal Space: μια καμπάνια για την Φιλανδία
Επόμενο άρθροΜε πλήρη σύνθεση το Jeep Wrangler στην Ελλάδα