European Green Fleet Manager 2023 ανακηρύχθηκε ο Emin Guluyev, Global Category Team Lead – Mobility Services (Στόλου, Μετακινήσεων, Συνεδριάσεων & Εκδηλώσεων) της Vodafone. Το βραβείο απένειμε ο Carlos Lahoz, Vice President – Sales, Channel & Ownership Experience της KIA Europe, κατά την τελετή των Fleet Europe Awards 2023.

Το βραβείο European Green Fleet Manager of the Year επιβραβεύει το άτομο ή την ομάδα πολυεθνικής εταιρείας με επιτυχή εφαρμογή προγράμματος στόλου και αποδεδειγμένη βελτίωση της στρατηγικής εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε συγκεκριμένη περίοδο. Αυτές οι βελτιώσεις αφορούν κυρίως στην επιλογή οχημάτων και κινητήρων, την βελτιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης, την μείωση εκπομπών και τις καινοτόμες προσεγγίσεις προώθησης διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον.

Το 50% του στόλου είναι BEV

Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την ολιστική και ολοκληρωμένη Στρατηγική Πράσινου Στόλου του Emin Guluyev, που ενσωματώνει διοίκησης αλλαγών και διακυβέρνησης, διακόπτοντας την προμήθεια οχημάτων εσωτερικής καύσης (ICE) από τον Απρίλιο του 2024. Σήμερα ο μισός σχεδόν στόλος αποτελείται από ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV). Το εκπαιδευτικό υλικό των εργαζομένων και η ιδιαίτερη έμφαση στην κατ’ οίκον φόρτιση αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της πρωτοβουλίας.

Ο Emin Guluyev διοικεί στόλο 10.990 οχημάτων της Vodafone σε όλο τον κόσμο, από τα οποία τα 9.965 βρίσκονται στην Ευρώπη.

Οι προηγούμενοι νικητές του βραβείου European Green Fleet Manager of the Year είναι οι ακόλουθοι: Andy Leeden, AstraZeneca (2019) I Steffen Krautwasser, SAP (2020) I Ricardo Koevoet, ABB (2021) I Tamas Littner, General Electric (2022).

Προηγούμενο άρθροΟ Saban Tekedereli Connected Fleets Manager 2023
Επόμενο άρθροΟ Guillaume Pin European Fleet Procurement Manager