Ο Domenico Nucera Πρόεδρος λεωφορείων και πούλμαν της ACEA
Ο Domenico Nucera Πρόεδρος λεωφορείων και πούλμαν της ACEA

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) όρισε Πρόεδρο του τμήματος λεωφορείων και πούλμαν τον Domenico Nucera, Πρόεδρο Bus Business Unit του Iveco Group.

«Η ΕΕ έχει θέσει εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους απανθρακοποίησης λεωφορείων και πούλμαν. Ωστόσο, η θεωρία απέχει της πραγματικότητας, καθώς η Ευρώπη στερείται ανάλογων προϋποθέσεων», δήλωσε ο Domenico Nucera.

Οι κατασκευαστές λεωφορείων και πούλμαν επιδιώκουν παραγωγή καθαρότερων και πιο πράσινων μοντέλων για να συμβάλουν στη μείωση εκπομπών CO2 των μεταφορών, αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις μόνοι τους. Οι επιχειρήσεις δημόσιων μεταφορών και πούλμαν πρέπει να μπορούν να επενδύσουν σε νέα μοντέλα και να τα διαχειριστούν επικερδώς. Η συνεργασία μεταξύ ενδιαφερομένων μερών, όπως αρμόδιοι χάραξης πολιτικής, εταιρείες μεταφορών, πάροχοι υποδομών φόρτισης και ανεφοδιασμού υδρογόνου και άλλοι, είναι απαραίτητη για την ταχεία απανθρακοποίηση των βαρέων μεταφορών.

«Τα λεωφορεία είναι τα πλέον δημοφιλή μέσα δημόσιας μεταφοράς στην ΕΕ, καλύπτοντας πάνω από το ήμισυ των μετακινήσεων μαζικής μεταφοράς. Έχουν το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από οποιαδήποτε άλλη μορφή μηχανοκίνητης μεταφοράς και παρέχουν συγχρόνως σημαντική δημόσια υπηρεσία, συμβάλλοντας ιδιαιτέρως στην απανθρακοποίηση», πρόσθεσε ο κ. Nucera.

«Περισσότερα από 700.000 λεωφορεία κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους της ΕΕ, παρέχοντας κινητικότητα στους Ευρωπαίους. Οι αρμόδιοι χάραξης πολιτικής πρέπει να εστιάσουν στην ανταγωνιστικότητα αυτού του ζωτικού τομέα, ενόψει του αυξανόμενου ξένου ανταγωνισμού», κατέληξε ο κ. Nucera.

Ο τομέας λεωφορείων και πούλμαν της ACEA συγκεντρώνει τους πέντε κύριους κατασκευαστές λεωφορείων και πούλμαν της Ευρώπης: Daimler Truck, Iveco Group, MAN, Scania και Volvo Group. Ο κ. Nucera εξελέγη για θητεία ενός έτους και διαδέχεται την Anna Westerberg, Πρόεδρο της Volvo Buses.

Προηγούμενο άρθροΣτην τριάδα των best-sellers του 2023 το ηλεκτρικό BYD ΕΤP3
Επόμενο άρθροFord Kuga, πρώτο PHEV στην Ευρώπη και το 2023