Από τις 11 Μαΐου, ο David Durand ανέλαβε Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της μάρκας Dacia. Εντάχθηκε στην Επιτροπή Διοίκησης υπό την καθοδήγηση του Denis Le Vot, CEO των Dacia και LADA.

Θα αναφέρεται στον Laurens van den Acker, EVP Design του Renault Group και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Renault.

Ο David Durand διαδέχεται τον Miles Nürnberger, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία για προσωπικούς λόγους και άλλα επαγγελματικά ενδιαφέροντα.

Ο 49χρονος Durand είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Σχεδιασμού Strate Collège του Παρισιού. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Renault Group το 1997, ως εξωτερικός σχεδιαστής. Του ανατέθηκε η δημιουργία του προτύπου αυτοκινήτου Koleos το 1999 και του Ellipse το 2002.

Από το 2002 έως το 2009 εργάστηκε σε κέντρα σχεδιασμού δορυφόρων στη Βαρκελώνη (Ισπανία), τη Σεούλ (Νότια Κορέα) και το Σάο Πάολο (Βραζιλία). Με αυτήν την διεθνή εμπειρία, ανέλαβε διευθυντής της γκάμας Global Access το 2011. Ακολούθως, συνέβαλε στη σχεδίαση κόστους και στην επιτυχία της μάρκας Dacia.

Το 2020, ανέλαβε Διευθυντής Εξωτερικού Σχεδιασμού της Dacia και συνέβαλε στη σχεδίαση του Bigster Concept, το οποίο ενσαρκώνει την εξέλιξη της μάρκας.

Στις 11 Μαΐου, ο David Durand αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού της μάρκας Dacia και εντάσσεται στην Επιτροπή Διοίκησης της επιχειρηματικής μονάδας Dacia & LADA.

Ο David Durand μεγάλωσε σε δημιουργικό περιβάλλον με γονείς αρχιτέκτονες. Είναι παθιασμένος με την σχεδίαση, τα συλλεκτικά αυτοκίνητα, την αποκατάσταση μοτοσυκλετών, την αρχιτεκτονική και την σύγχρονη τέχνη. Είναι επίσης μανιώδης ιστιοπλόος και έχει ολοκληρώσει δύο υπερατλαντικές αποστολές.

“Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον David για τις αυριανές προκλήσεις κινητικότητας. Η δημιουργικότητά του, η εμπειρία και η αίσθηση καινοτομίας του αναγνωρίζονται ευρέως, τόσο από τη διοίκησή μας, όσο και από την αυτοκινητοβιομηχανία”.

“Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Miles για τη συνεισφορά του και την εργασία του με τις ομάδες”, δήλωσε ο Laurens van den Acker, EVP Design του Renault Group.

Προηγούμενο άρθροKosmocar και Kosmoride φέρνουν την ισπανική Silence
Επόμενο άρθροΟι ευρωβουλευτές ψήφισαν για τις εκπομπές CO2