Η Volvo Cars αναθέτει στον Björn Annwall καθήκοντα CFO, από τις 19 Απριλίου 2021. Διαδέχεται την Carla De Geyseleer, η οποία αποφάσισε να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους.

Ο Björn Annwall αναλαμβάνει CFO της Volvo Cars
Ο Björn Annwall αναλαμβάνει CFO της Volvo Cars

Ο Björn Annwall είναι μέλος της εκτελεστικής ομάδας διοίκησης της Volvo Cars από την ένταξή του στην εταιρεία το 2015. Διετέλεσε επικεφαλής της περιοχής EMEA από το 2019, όπου η Volvo Cars αύξησε σημαντικά το μερίδιο αγοράς της χάρη στις υψηλές πωλήσεις υβριδικών plug-in και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτά τα αυτοκίνητα αποτελούν πλέον το 40% των πωλήσεων στην περιοχή και η εταιρεία ξεκίνησε επίσης τη μετάβαση σε διαδικτυακές πωλήσεις, από κοινού με τους συνεργάτες της λιανικής.

Πριν αναλάβει την EMEA, ο Björn Annwall ήταν επικεφαλής του τμήματος εμπορικών δραστηριοτήτων και εταιρικής στρατηγικής της Volvo Cars, στο πλαίσιο του αρχικού του ρόλου ως επικεφαλής μάρκετινγκ, πωλήσεων και υπηρεσιών.

Προσχώρησε στη Volvo Cars από τη McKinsey & Co, την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης, όπου συνεργαζόταν στενά με τη Volvo Cars για πέντε χρόνια και εφάρμοσε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα μετασχηματισμού μετά την εξαγορά της εταιρείας, το 2010, από την Zhejiang Geely Holding.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο Björn ανέλαβε καθήκοντα CFO», ανέφερε ο CEO, Håkan Samuelsson. «Πρόκειται για σύγχρονο στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στη Volvo Cars και ευρεία στρατηγική αντίληψη του γρήγορου μετασχηματισμού μας. Αυτό τον τοποθετεί σε εξαιρετική θέση για υποστήριξη της συνεχούς ανάπτυξης και των οικονομικών επιδόσεων της εταιρείας μας. Παράλληλα, επιθυμώ να ευχαριστήσω την Carla De Geyseleer για τη συμβολή της στη συνεχή επιτυχία της Volvo Cars και της εύχομαι ό, τι καλύτερο στις μελλοντικές της προσπάθειες».

Σχολιάζοντας την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Björn Annwall δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή ως CFO της Volvo Cars και ενθουσιασμένος για το έργο που μας περιμένει. Υπάρχει μεγάλη δυναμική στην εταιρεία και βρισκόμαστε στη μέση ενός μετασχηματισμού του κλάδου, φιλοδοξώντας να αναδειχθούμε κορυφαίοι. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με συναδέλφους και συνεργάτες για την προώθηση της βιώσιμης και κερδοφόρας ανάπτυξης της εταιρείας».

Η Carla De Geyseleer αποφάσισε να αποχωρήσει από τα καθήκοντα του CFO για προσωπικούς λόγους. Μέσα από ένα ταραχώδες 2020, διαχειρίστηκε επιτυχώς τα οικονομικά της εταιρείας, συμβάλλοντας σε ισχυρή ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19 και μια απόδοση ρεκόρ το δεύτερο εξάμηνο.

Η Carla De Geyseleer σημείωσε επίσης μεγάλη πρόοδο στην ευθυγράμμιση της οικονομικής στρατηγικής της εταιρείας με τις γενικές φιλοδοξίες της βιωσιμότητας.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η Volvo Cars δημιούργησε ένα Πράσινο Πλαίσιο Χρηματοδότησης, που της επιτρέπει να χρηματοδοτεί το φιλόδοξο σχέδιο για το κλίμα και την στρατηγική ηλεκτροκίνησης με έκδοση πράσινων ομολόγων ή λήψη πράσινων δανείων. Τον ίδιο μήνα, εξέδωσε με επιτυχία το πρώτο της πράσινο ομόλογο, συγκεντρώνοντας 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Arek Nowinski, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Poland και επικεφαλής προϊόντων στην EMEA, θα αναλάβει ως επικεφαλής της περιοχής EMEA και ανώτερος αντιπρόεδρος, αναφερόμενος στον Lex Kerssemakers, επικεφαλής παγκόσμιων εμπορικών δραστηριοτήτων.

Ως παλαίμαχος της Volvo Cars με 17 χρόνια εμπειρίας, ο Arek Nowinski διαθέτει εκτενείς γνώσεις, τόσο λόγω ηγεσίας μιας εθνικής εταιρείας πωλήσεων, όσο και λόγω διαχείρισης βασικών στρατηγικών έργων.

 

 

Προηγούμενο άρθροKia: αύξηση πωλήσεων παγκοσμίως 8,6% τον Μάρτιο
Επόμενο άρθροΝέα υπηρεσία MINI Sharing στην Ευρώπη