Kia: αύξηση πωλήσεων 8,6% τον Μάρτιο

H Kia Motors ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 8,6% τον Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με 251.362 μονάδες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα μοντέλα τύπου SUV είχαν τη μεγαλύτερη δυναμική, με το Kia Sportage να σημειώνει 29.505 μονάδες, ακολουθούμενο από το compact SUV Seltos και το μεσαίο SUV Sorento.

Στην Κορέα κατέγραψε 51.011 μονάδες, μία μικρή απόκλιση από τις 51.008 μονάδες του Μαρτίου 2020. Το μίνι βαν Carnival ήταν το κορυφαίο στην εγχώρια αγορά με 9.520 μονάδες, ακολουθούμενο από το Sorento SUV με 8.357 μονάδες.

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Kia και εκτός Κορέας κατά 11% (200.351 μονάδες), ωθούμενες από τα SUV Sportage και Seltos, καθώς και το Rio sedan. Αν και η παγκόσμια οικονομία έχει επιβραδυνθεί από την πανδημία, οι κύριες αγορές αυτοκινήτων της μάρκας κατέγραψαν ανάκαμψη της ζήτησης. Οι σταθερές πωλήσεις στην Ινδία ενισχύθηκαν από τα μοντέλα Seltos και Sonet SUV και είχαν μια σημαντική συμβολή στα παγκόσμια αποτελέσματα.

Παρά το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, η Kia θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην εφαρμογή της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης επιχειρηματικής της στρατηγικής «Plan S», καθώς και στην διεύρυνση των πωλήσεων και της κερδοφορίας μέσω νέων μοντέλων, όπως το ολοκαίνουργιο σεντάν K8 και κυρίως το ηλεκτρικό EV6.

Στην Κορέα, περισσότεροι από 21.000 ενδιαφερόμενοι προχώρησαν σε online κράτηση για το EV6 από την πρώτη ημέρα που ενεργοποιήθηκε το επίσημος site. Το EV6 θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Προηγούμενο άρθροBMW Group: ρεκόρ πωλήσεων πρώτου τριμήνου
Επόμενο άρθροΟ Björn Annwall αναλαμβάνει CFO της Volvo Cars