Benedikt Schell to become the new CEO of Mercedes-Benz Bank AG

Τον Franz Reiner (51 ετών), ο οποίος θα αναλάβει την προεδρία της Daimler Financial Services AG από την 1η Ιουνίου 2019, θα διαδεχθεί ο Benedikt Schell (48 ετών) ως νέος επικεφαλής της Mercedes-Benz Bank. Μέχρι τώρα είναι υπεύθυνος για την παγκόσμια πελατειακή και ψηφιακή στρατηγική καθώς και για τον μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων ως Chief Experience Officer. Η Daimler Financial Services δεν γνωστοποίησε ακόμα τον διάδοχό του.

Η Mercedes-Benz Bank είναι μία από τις κορυφαίες τράπεζες αυτοκινήτων στη Γερμανία και έκλεισε το έτος 2018 με αριθμούς ρεκόρ. Στο τέλος του έτους, η εταιρεία είχε πάνω από 950.000 μισθωμένα και χρηματοδοτούμενα οχήματα στα βιβλία της, συνολικού ύψους 26,2 δισ. ευρώ, γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση 9% σε σχέση με πέρυσι. Περισσότερα από ένα από τα δύο οχήματα που πωλούνται από την Daimler Group χρηματοδοτούνται ή εκμισθώνονται μέσω της Mercedes-Benz Bank. Σε συνδυασμό με την άμεση τραπεζική λειτουργία, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έχει σχεδόν 1 εκατομμύριο πελάτες.

Ο Klaus Entenmann, CEO της Daimler Financial Services και πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Mercedes-Benz Bank σχολίασε: “Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, ο Benedikt Schell είναι αποδεδειγμένα εμπειρογνώμονας για τις τάσεις των πελατών στην αγορά αυτοκινήτου και κινητικότητας και έχει βασικό ρόλο στη στρατηγική ψηφιοποίησης του φάσματος των υπηρεσιών μας “.

Ο Benedikt Schell είναι κάτοχος τραπεζικού διπλώματος και MBA και προσχώρησε στην Daimler ως εκπαιδευόμενος το 1997. Μετά από διάφορες θέσεις στον τομέα των πωλήσεων και του marketing, καθώς και στη διαχείριση στόλων, διορίστηκε στο εκτελεστικό συμβούλιο της Mercedes-Benz Bank το 2013 με αρμοδιότητα την ιδιωτική και την επιχειρηματική τραπεζική. Σε αυτό τον ρόλο, ήταν επίσης υπεύθυνος για τη διαχείριση των αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Γαλλίας καθώς και για τις πωλήσεις και το marketing στην Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Mercedes-Benz Bank θα αποτελείται από την 1η Ιουνίου 2019, από τους ακόλουθους: Benedikt Schell, CEO, Andreas Berndt, Operations, Ilka Fürstenberger, Πωλήσεις και Marketing, Andree Ohmstedt, Οικονομικά και Έλεγχος, Marc Voss-Stadler, Πιστώσεις.

Προηγούμενο άρθροΗ eSync Alliance θέτει προδιαγραφές
Επόμενο άρθροToyota Proace City: Ασφαλές, ευρύχωρο και αποδοτικό