Η eSync Alliance σκοπεύει να κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη για τους προμηθευτές της βαθμίδας 1 (tier 1) και να βοηθήσει τους κατασκευαστές να αποφύγουν τις δαπανηρές ανακλήσεις.

Η συμμαχία, μια ανοιχτή βιομηχανική πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας λύσης πολλαπλών προμηθευτών για ενημερώσεις, διαγνώσεις και ασύρματες υπηρεσίες δεδομένων  (over-the-air – OTA) για το συνδεδεμένο αυτοκίνητο, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της Έκδοσης 1.0 των Προδιαγραφών Συμμόρφωσης eSync.

“Με την κυκλοφορία της έκδοσης 1.0 των προδιαγραφών συμμόρφωσης, κάθε μέλος της eSync Alliance μπορεί τώρα να αναπτύξει με ασφάλεια τα ειδικά συστατικά στοιχεία της δομής – είτε πρόκειται για διακομιστή, είτε για πελάτη, είτε για αντιπρόσωπο – που μπορούν να ενσωματωθούν ομαλά σε μια πλήρη πλατφόρμα eSync γρήγορα και αξιόπιστα”, δήλωσε ο Rick Kreifeldt, Executive Director της eSync Alliance.

“Για να υπάρξει πραγματική επίπτωση στο αυξανόμενο κόστος των ανακλήσεων, μια πλατφόρμα OTA πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα ECUs και τους αισθητήρες ενός σύγχρονου αυτοκινήτου. Το κόστος σε χρόνο και χρήμα της χρήσης ιδιόκτητων τεχνολογιών είναι απλά πάρα πολύ υψηλό – ο κλάδος χρειάζεται μια τυποποιημένη γραμμή μεταφοράς δεδομένων OTA. Αυτό ακριβώς παρέχουν οι προδιαγραφές της eSync Alliance”, πρόσθεσε.

Στην eSync Alliance συμμετέχουν οι εταιρείες Alpine, Excelfore, HELLA, Molex και ZF.

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΕ υποστηρίζει πρότυπο διασύνδεσης αυτοκινήτων βασισμένο σε wifi
Επόμενο άρθροΟ Benedikt Schell νέος CEO της Mercedes-Benz Bank AG