Andreas Mindt

Ο Andreas Mindt, Διευθυντής της Bentley Design, θα ηγηθεί του τμήματος σχεδίασης της μάρκας Volkswagen από την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Ο Andreas Mindt διαδέχεται τον Jozef Kabaň, ο οποίος ανέλαβε Creative Art Director Volkswagen και θα αναφέρεται απευθείας στο μέλος του ΔΣ, υπεύθυνου Τεχνικής Ανάπτυξης της Volkswagen. Στο πλαίσιο των νέων του καθηκόντων στο Volkswagen Group Future Center Europe, στο Πότσνταμ, ο Jozef Kabaň θα αναπτύξει μελλοντικές λύσεις κινητικότητας για την Volkswagen.

Ο Kai Grünitz, μέλος του ΔΣ, υπεύθυνος Τεχνικής Ανάπτυξης της Volkswagen, δήλωσε: «Ως επικεφαλής σχεδιαστής της Volkswagen, ο Jozef Kabaň απέδειξε ότι η σχεδίαση αφορά περισσότερα από την απλή εμφάνιση μοντέλων. Με το ύφος του έχει ήδη θέσει το στίγμα του σε όλη μας την γκάμα. Στα νέα του καθήκοντα του Creative Art Director θα συνεργαστεί στενά με το Future Center στο Πότσνταμ. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, επιθυμώ να τον ευχαριστήσω για την ακλόνητη δέσμευσή του ως Chief Designer. Ταυτοχρόνως, χαίρομαι που καταφέραμε να έχουμε μαζί μας τον Andreas Mindt –διεθνώς έμπειρο και αναγνωρισμένο σχεδιαστή του Volkswagen Group. Ο Andreas Mindt θα διαμορφώσει τη σχεδιαστική γλώσσα της Volkswagen στην επερχόμενη αποφασιστική φάση του μετασχηματισμού μας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του.”

Ο Andreas Mindt ξεκίνησε την καριέρα του στο Volkswagen Group το 1996, με την αποφοίτησή του από τη Σχολή Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Pforzheim. Μέχρι το 2014 είχε ήδη αναλάβει διάφορα καθήκοντα στην Volkswagen, συμμετέχοντας, μεταξύ άλλων, στη σχεδίαση της πρώτης γενιάς του Tiguan και στην εξωτερική σχεδίαση του Golf 7. Από το 2014 έως το 2021 πρωτοστάτησε στην αναθεώρηση της εξωτερικής σχεδίασης του Audi A1 έως και του Audi e-tron GT01 και του Audi Q3 έως και του Audi Q802. Από το 2021, ως Διευθυντής Σχεδιασμού της Bentley, του ανατέθηκε η νέα σχεδίασή της, που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι με την Bentley Batur.

Jozef Kabaň

Ο Jozef Kabaň σπούδασε προϊοντικό και βιομηχανικό σχέδιο στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και Σχεδίου της Μπρατισλάβα και το 1997 έλαβε Master of Arts στον σχεδιασμό αυτοκινήτων από το Royal College of Art του Λονδίνου. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του Δόκτορα το 2019. Ο Kabaň ξεκίνησε την καριέρα του στη Volkswagen Design το 1993 και συμμετείχε στον σχεδιασμό της Bugatti Veyron, μεταξύ άλλων. Το 2003, μετακινήθηκε στην Audi, ως επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού. Χρημάτισε επικεφαλής σχεδιασμού της ŜKODA από το 2008 έως το 2017. Μετά από μια τριετία ως επικεφαλής σχεδιαστής δύο μαρκών εκτός του Volkswagen Group, επέστρεψε στην Volkswagen το 2020, ως Chief Designer.

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ για την Hyundai στην Ευρώπη το 2022
Επόμενο άρθροΗ Audi παρουσίασε το activesphere concept