Η μάρκα Volkswagen Passenger Cars θέτει τις βάσεις για μια αποτελεσματική και εξατομικευμένη ψηφιοποίηση εντός της εταιρείας, που προχωράει με μια νέα οργάνωση IT. Ο Abdallah Shanti ορίστηκε Global Chief Information Officer (CIO) της μάρκας Volkswagen και ηγείται της λειτουργίας της πληροφορικής που δημιουργήθηκε στα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους. Θα είναι υπεύθυνος για την πληροφορική σε περισσότερες από 50 τοποθεσίες που ανήκουν στο brand Volkswagen Passenger Cars παγκοσμίως.

Η νέα λειτουργία IT θα είναι υπεύθυνη για την ανάλυση και την παροχή της απαιτούμενης τεχνολογίας πληροφορικής τόσο στις μονάδες παραγωγής όσο και στις μη παραγωγικές μονάδες, επιταχύνοντας έτσι τον προσδιορισμό των νέων λύσεων πληροφορικής και των ψηφιακών ιδεών ακόμη περισσότερο στο μέλλον και την προσαρμογή της πληροφορικής στις ανάγκες της μάρκας.

Ο Abdallah Shanti είναι επιστήμονας και μηχανικός υπολογιστών.  Από το 2012 έως το 2018, διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Chief Information Officer του Ομίλου Volkswagen της Αμερικής, πριν αναλάβει την ευθύνη για το Brand IT στην Volkswagen Passenger Cars στα μέσα του 2018. Ο Abdallah Shanti διαθέτει περίπου 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογικής ανάπτυξης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πριν από την Volkswagen, οι προηγούμενοι ρόλοι του συμπεριελάμβαναν αυτόν του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και τον Chief Technology Officer της ANX, Αντιπροέδρου και CIO στην American Axle & Manufacturing Inc. και Γενικού Διευθυντή Παγκόσμιας Μηχανικής Συστημάτων και Ανάπτυξης Εφαρμογών της General Motors.

Προηγούμενο άρθροΟ Δημήτρης Τριποσπίτης πρόεδρος της Toyota Νορβηγίας
Επόμενο άρθροΗ Opel παίρνει το προβάδισμα στα LCV για την PSA