Νέες επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια από τη Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Κατά τη νέα φάση του στρατηγικού της πλάνου για την πράσινη ενέργεια η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης ξεκινάει άμεσα ένα νέο  έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό θα αφορά στην επέκταση των φωτοβολταϊκών της συγκροτημάτων, με επιπλέον ηλιακά πάνελ στις εγκαταστάσεις της στην  Αθήνα, προωθώντας και ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της. Με την επέκταση της επένδυσης σε φωτοβολταϊκά πάνελ, η εταιρεία θα καλύψει ένα ποσοστό που θα αγγίζει πλέον το 80% των υφιστάμενων ενεργειακών αναγκών της (από 70% που είναι σήμερα) και με απώτερο στόχο την πλήρη ενεργειακή κάλυψη.

Παράλληλα, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης επενδύει σε συστήματα και τεχνολογίες για επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας (φωτισμός LED, αυτοματισμοί, συστήματα κλιματισμού κ.α.), ενέργειες οι οποίες επιφέρουν μειώσεις της τάξης του 20% της συνολικής κατανάλωσης σε ηλεκτρικό ρεύμα.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υφιστάμενα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, συνολικής ονομαστικής  ισχύος 700kW, συνεισφέρουν σε μια ετήσια  αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) που ανέρχεται ήδη αθροιστικά σε 678 τόνους!

Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, είναι εφικτή η φόρτιση των πρωτοποριακών ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, με ηλεκτρικό ρεύμα προερχόμενο από τα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο  τόσο τον ιδιόκτητο στόλο των ηλεκτρικών οχημάτων της, όσο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των πελατών / επισκεπτών της.

Ως πρωτοπόρος στα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων, η Nissan εργάζεται για τη μείωση των εκπομπών CO2 και τη δημιουργία περιβαλλοντικής και κοινωνικής αξίας. Ανταποκρινόμενη σε κρίσιμες περιβαλλοντικές, κοινωνικές ανάγκες, καθώς και στις ανάγκες των πελατών της, τόσο η Nissan, όσο και η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. στοχεύουν σε ένα πραγματικά βιώσιμο μέλλον, οδεύοντας προς έναν κόσμο καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς.

Προηγούμενο άρθροCarNext σταματά το B2C σε κάποιες αγορές
Επόμενο άρθροΈρευνα της Geotab για μετάβαση σε ηλεκτροκίνηση