Nissan Motor: Παραγωγή, πωλήσεις και εξαγωγές

Η Nissan Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε στοιχεία παραγωγής, πωλήσεων και εξαγωγών για τον Μάρτιο του 2024 και την περίοδο Απριλίου 2023 – Μαρτίου 2024.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις Μαρτίου της Nissan ξεπέρασαν τα προηγούμενα αποτελέσματα κατά 3,3%. Οι πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των μικρών οχημάτων στην τοπική αγορά της εταιρείας, την Ιαπωνία, μειώθηκαν κατά 1,8% σε σχέση με πέρυσι. Οι ταξινομήσεις οχημάτων στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 1,1% σε σχέση με πέρυσι. Οι πωλήσεις μικρών οχημάτων στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 2,9% σε σχέση με πέρυσι. Οι πωλήσεις εκτός Ιαπωνίας ξεπέρασαν τα προηγούμενα αποτελέσματα κατά 4,4%.

Κατά την περίοδο Απριλίου 2023 – Μαρτίου 2024 οι παγκόσμιες πωλήσεις ξεπέρασαν τα προηγούμενα αποτελέσματα κατά 8,8%. Οι πωλήσεις συμπεριλαμβανομένων των μικρών οχημάτων στην Ιαπωνία ξεπέρασαν τα προηγούμενα αποτελέσματα κατά 6,5%. Οι ταξινομήσεις οχημάτων στην Ιαπωνία ξεπέρασαν τα προηγούμενα αποτελέσματα κατά 10,4%. Οι πωλήσεις μικρών οχημάτων στην Ιαπωνία ξεπέρασαν τα προηγούμενα αποτελέσματα κατά 1,1%. Οι πωλήσεις εκτός Ιαπωνίας ξεπέρασαν τα περυσινά αποτελέσματα κατά 9,2%.

Σημειώσεις:

1) Οι πωλήσεις στην Ιαπωνία κατηγοριοποιούνται ως επιβατικά οχήματα και επαγγελματικά οχήματα με βάση το πλαίσιο.

2) Τα στοιχεία των πωλήσεων στην Κίνα (εξαιρουμένων των επαγγελματικών οχημάτων) είναι λιανικής από τον Ιανουάριο του 2015. Η ποσοστιαία αλλαγή από έτος σε έτος δεν περιλαμβάνει τα επαγγελματικά οχήματα.

3) Οι πωλήσεις στην Κίνα περιλαμβάνουν επιβατικά οχήματα μάρκας Dongfeng και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Λόγω μεταβίβασης μετοχών, τα LCV που πωλούνται από την Dongfeng Automotive Company (DFAC) δεν περιλαμβάνονται πλέον στα στοιχεία πωλήσεων της Nissan από τον Οκτώβριο του 2022. Έχει επίσης υπολογιστεί η ποσοστιαία αύξηση ή μείωση από έτος σε έτος, εξαιρουμένων των στοιχείων πωλήσεων της DFAC.

Προηγούμενο άρθροStellantis: Αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2024
Επόμενο άρθροMercedes-Benz: Αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2024