Η Nio πρόκειται να κατασκευάσει το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής σταθμών εναλλαγής μπαταριών στην Ουγγαρία.

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Nio και η ουγγρική κυβέρνηση υπέγραψαν συμφωνία δημιουργίας του πρώτου εργοστασίου σταθμών εναλλαγής μπαταριών Nio εκτός Κίνας.

Το 10.000 τετραγωνικών μέτρων εργοστάσιο, θα αρχίσει να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο και θα εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων της κατασκευής και της εξυπηρέτησης μετά την πώληση σταθμών εναλλαγής μπαταριών, της εκπαίδευση για λειτουργίες ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη και της Ε&Α προϊόντων ενέργειας.

Ο γιγαντιαίος σταθμός εναλλαγής μπαταριών και το κέντρο Ε&Α θα εδρεύουν στο Biatorbágy στην κεντρική Ουγγαρία και θα προμηθεύουν 240 σταθμούς εναλλαγής μπαταριών ετησίως. Η Nio σκοπεύει να διαθέτει 4.000 ενεργούς σταθμούς εναλλαγής μπαταριών παγκοσμίως έως το 2025.

NIO: ευρωπαϊκό εργοστάσιο σταθμών εναλλαγής μπαταριών
O Péter Szijjártó, Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, και ο Hui Zhang, Αντιπρόεδρος της NIO Europe με κυβερνητικά και εταιρικά στελέχη, κατά την ανακοίνωση στη Βουδαπέστη για το εργοστάσιο σταθμών εναλλαγής μπαταριών

Το έργο εκτιμάται πως θα κοστίσει περίπου 13,7 εκατομμύρια ευρώ και η υποστήριξη της ουγγρικής κυβέρνησης θα ανέλθει στα 4,2 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για την επέκταση του δικτύου σταθμών εναλλαγής μπαταριών της Nio στην Ευρώπη, καθώς η εταιρεία, μετά την περσινή είσοδό της στη Νορβηγία σκοπεύει να επεκταθεί στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους με τα προϊόντα και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες της.

Η Nio συνεργάζεται επίσης με την Shell για ίδρυση σταθμών εναλλαγής μπαταριών σε όλο τον κόσμο. Η συμφωνία προβλέπει πως η Nio και η Shell θα κατασκευάσουν και θα λειτουργήσουν από κοινού εγκαταστάσεις φόρτισης και εναλλαγής μπαταριών. Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν 100 σταθμούς εναλλαγής στην Κίνα έως το 2025 και θα ξεκινήσουν την κατασκευή σταθμών εναλλαγής στην Ευρώπη φέτος. Το δίκτυο φόρτισης της Shell στην Ευρώπη θα είναι επίσης διαθέσιμο στους χρήστες Nio.

Την 1η Αυγούστου, ο πρώτος ολοκληρωμένος σταθμός που κατασκευάστηκε από κοινού από τη Nio και τη Shell λειτούργησε επίσημα στην Κίνα.

 

Προηγούμενο άρθροVolkswagen Group: ισχυρά αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2022
Επόμενο άρθροΣτα άδυτα του νέου υβριδικού συστήματος e-Hybrid της Jeep