Το Διοικητικό Συμβούλιο της Aston Martin Lagonda Global Holdings plc ανακοίνωσε το διορισμό του Tobias Moers, ως νέου CEO
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Aston Martin Lagonda Global Holdings plc ανακοίνωσε το διορισμό του Tobias Moers, ως νέου CEO

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Aston Martin Lagonda Global Holdings plc ανακοίνωσε το διορισμό του Tobias Moers, ως νέου CEO. Ο Tobias Moers, 54 ετών, θα διοριστεί στο διοικητικό συμβούλιο ως εκτελεστικός διευθυντής από την 1η Αυγούστου 2020 αντικαθστώντας τον Δρ Andy Palmer, στην έδρα της Εταιρείας στο Gaydon. Ο Δρ Andy Palmer και το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησαν ότι θα παραιτηθεί από Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Κατά την ενδιάμεση περίοδο, ο Keith Stanton, επί του παρόντος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Manufacturing Operations, διορίζεται προσωρινός Chief Operating Officer για την υποστήριξη του Εκτελεστικού Προέδρου, Lawrence Stroll.

Ο Tobias Moers είναι ένας πολύ επιτυχημένος και πεπειραμένος επαγγελματίας αυτοκινήτου έχοντας περάσει περισσότερα από 25 χρόνια σε ανώτερους ρόλους στην Daimler AG, τη γερμανική παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία OEM. Είναι επί του παρόντος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-AMG GmbH, θέση που κατείχε από τον Οκτώβριο του 2013. Είναι επίσης Chief Technical Officer. Έχει δημιουργήσει ένα επιτυχημένο ιστορικό εφαρμογής του επιχειρηματικού μετασχηματισμού σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Υπό την ηγεσία του Tobias Moers, η Mercedes-AMG έχει υπερδιπλασιάσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της και τετραπλασίασε τον αριθμό των πωλήσεων μονάδων AMG, με περαιτέρω ευκαιρίες επέκτασης, ειδικά στους ηλεκτροκινητήρες στην κατηγορία performance . Η εστίαση του T. Moers στη λειτουργική και κατασκευαστική αποδοτικότητα επέφερε σημαντική επέκταση του περιθωρίου. Αυτή η ισχυρή οικονομική απόδοση υποστηρίχθηκε από την καθιέρωση μιας σαφούς στρατηγικής brand management, η οποία επέφερε μετρήσιμη αύξηση της αξίας και της αναγνωρισιμότητας της μάρκας.

Να σημειωθεί πως η γερμανική εταιρεία Daimler AG κατέχει μερίδιο 5% στην Aston Martin και την προμηθεύει με κινητήρες Mercedes-AMG.

Ο Lawrence Stroll, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Aston Martin Lagonda δήλωσε: “Το ΔΣ αποφάσισε ότι τώρα είναι η ώρα για τη νέα ηγεσία να υλοποιήσει τα σχέδιά μας. Εκ μέρους του ΔΣ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Andy για τη σκληρή δουλειά, την προσωπική του δέσμευση και την αφοσίωσή του στην Aston Martin Lagonda από το 2014. Την περίοδο αυτή η εταιρεία ανανέωσε με επιτυχία την βασική της γκάμα σπορ αυτοκινήτων, με τα DB11, Vantage και DBS Superleggera και έφερε το πρώτο SUV της μάρκας, το DBX σε σημείο ετοιμότητας για να ξεκινήσουν οι παραδόσεις το καλοκαίρι. Επιπλέον, η ανάπτυξη του υπερ-αυτοκινήτου Aston Martin Valkyrie που καθορίζει την εποχή έχει ανοίξει το δρόμο για την μεσαία σειρά που θα έρθει. Θα ήθελα επίσης να αναγνωρίσω την ηγεσία του μέσω των τρεχουσών προκλήσεων και της αβεβαιότητας που επέφερε ο COVID-19“.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Tobias στην Aston Martin Lagonda. Είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος επαγγελματίας στην αυτοκινητοβιομηχανία και ένας αποδεδειγμένος επιχειρηματικός ηγέτης με ισχυρό ιστορικό κατά τη διάρκεια των πολλών ετών του στην Daimler AG, με τον οποίο έχουμε μια μακροχρόνια και επιτυχημένη τεχνική και εμπορική συνεργασία, στην οποία προσβλέπουμε στη συνέχεια. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του έχει προσφέρει ανάπτυξη προϊόντων, ενίσχυση της θέσης της μάρκας και βελτιωμένη κερδοφορία. Είναι ο σωστός ηγέτης για την Aston Martin Lagonda καθώς εφαρμόζουμε την επιχειρηματική στρατηγική μαςγια την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της. Η φιλοδοξία μας για την εταιρεία είναι σημαντική, ξεκάθαρη και ταιριάζει μόνο στην αποφασιστικότητά μας να πετύχουμε”.

“Όλη μας η ενέργεια, η δική μου και του Tobias, θα αφιερωθεί στην αξιοποίηση των εγγενών δυνατοτήτων της εταιρείας, της μάρκας της, της μηχανικής ικανότητάς της και των δεξιοτήτων των ανθρώπων της, ώστε η Aston Martin να καταστεί μία από τις κορυφαίες μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο”.

Ο Tobias Moers δήλωσε: “Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που μπαίνω στην Aston Martin Lagonda σε αυτό το σημείο ανάπτυξης. Είχα πάντα πάθος για αυτοκίνητα επιδόσεων και απολαμβάνω την ευκαιρία να εργαστώ γι’ αυτήν την εμβληματική μάρκα στην οποία ήμουν κοντά στην τεχνική πλευρά στην αρχή της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Μετά την άφιξη του Lawrence, ως Εκτελεστικού Προέδρου, της σημαντικής επένδυσης από την Yew Tree Consortium, την ολοκλήρωση της αύξησης των ιδίων κεφαλαίων και την επαναρύθμιση, πιστεύω ότι υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία να αξιοποιηθούν τα δυνατά σημεία της επιχείρησης για την επιτυχή παράδοση της επέκτασης των προγραμματισμένων προϊόντων και την ανάδειξη της μάρκας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Lawrence και ολόκληρη την ομάδα της Aston Martin για να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη επιχείρηση για τους πελάτες, τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας”.

Ο Andy Palmer δήλωσε: “Ήταν προνόμιο να υπηρετώ την Aston Martin Lagonda για σχεδόν έξι χρόνια. Η κυκλοφορία πολλών νέων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του νέου DBX, αποδεικνύει την αφοσίωση και την ικανότητα των εργαζομένων μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοικητική μου ομάδα και όλο το προσωπικό για τη σκληρή δουλειά και την υποστήριξή τους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των προκλήσεων που παρουσίασε ο COVID-19. Είμαι περήφανος για όλους και είναι τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί σας”.

Προηγούμενο άρθροH Aston Martin αναδιοργανώνεται και αλλάζει CEO
Επόμενο άρθροMacron: σχέδιο στήριξης 8 δισ. για την αυτοκινητοβιομηχανία