Η Peugeot μόλις παρουσίασε το νέο 308 SW, που διαθέτει μια σειρά από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στόλου ικανά να συνεχίσουν επιτυχώς στην κατηγορία C στην Ευρώπη.

Οι εταιρικές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν το 70% των συνολικών πωλήσεων του μοντέλου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο 308 SW ενσωματώνει έναν τεχνολογικά εξελιγμένο σχεδιασμό με μεγαλύτερη χωρητικότητα για καλύτερη απόδοση. Ο νέος σχεδιασμός διαθέτει βελτιωμένη ασφάλεια και άνεση και κινητήρες φιλικούς προς το περιβάλλον, δηλ. δύο επιλογές υβριδικών ηλεκτροκινητήρων, οι οποίες θα προσελκύσουν τους υπεύθυνους στόλου και τους οδηγούς.

Αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 60 χλμ

Το μεταξόνιο του νέου Peugeot SW 308 είναι μακρύτερο κατά 55χιλ. σε σχέση με το νέο 308 saloon, για περισσότερο χώρο, καθώς έχει μήκος 4,64 μ. και μεταξόνιο 2,73 μ. Ο μέγιστος όγκος φόρτωσης φτάνει τα 1.634 λίτρα όταν αναδιπλώνονται τα καθίσματα της 2ης σειράς.

Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός, που επιτυγχάνεται μέσω βελτιστοποίησης όλων των τμημάτων του αμαξώματος, προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και περιορίζει τις εκπομπές άνθρακα.

Εκτός από τους βενζινοκινητήρες και τους πετρελαιοκινητήρες, το Peugeot 308 SW διαθέτει τις επιλογές Hybrid 225 e-EAT8 και Hybrid 180 e-EAT8. Το Hybrid 225 e διαθέτει συνδυασμό κινητήρα 180 bhp (132 kW) και ηλεκτροκινητήρα 81 kW, με εκπομπές C02 από 26γρ C02 / χλμ και μέχρι 59 χλμ 100% ηλεκτρικής αυτονομίας. Το Hybrid 180 eδιαθέτει συνδυασμό κινητήρα 150hp (110kW) και ηλεκτροκινητήρα 81kW, με εκπομπές C02 από 25γρ C02 / χλμ και μέχρι 60χλμ 100% ηλεκτρικής αυτονομίας. Κάθε υβριδικός plug-in κινητήρας λειτουργεί με μπαταρία ιόντων λιθίου 12,4 kWh. Ανάλογα με τους σταθμούς φόρτισης, οι χρόνοι φόρτισης κυμαίνονται μεταξύ 2 και 7 ωρών.

Καλύτερη συνδεσιμότητα και ασφάλεια για επαγγελματίες

Το i-Cockpit του Peugeot 308 SW είναι εξοπλισμένο με ψηφιακά ακουστικά 3D και ψηφιακή οθόνη 10 ιντσών. Η νέα τεχνολογία Peugeot i-Connect Advanced παρέχει βελτιωμένο σύστημα ψυχαγωγίας, ενώ ο πίνακας ελέγχου του κλιματιστικού αντικαθίσταται με πλήρως ρυθμιζόμενους ηλεκτρονικούς διακόπτες, με άμεση πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες.

Το Peugeot 308 SW στοχεύει στη δημιουργία ενός ψηφιακού πιλοτηρίου που να προσομοιάζει με ένα περιβάλλον smartphone, με παράλληλη ενίσχυση της συνδεσιμότητας με τέσσερις υποδοχές USB-C, ασύρματη αναπαραγωγή και δυνατότητα σύνδεσης δύο smartphone μέσω Bluetooth.

Η οδική ασφάλεια ενισχύεται με την τεχνολογία Drive Assist 2.0, η οποία προσφέρει προσαρμοστικό cruise control με λειτουργία Stop and Go και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Επίσης, τρία επιπλέον συστήματα περιλαμβάνουν την ημιαυτόματη αλλαγή λωρίδας, έγκαιρη προειδοποίηση ταχύτητας και προσαρμογή ταχύτητας στροφής.

Το νέο Peugeot 308 SW προβλέπεται να είναι διαθέσιμο στα τέλη του 2021. Ανάλογα με τη χώρα, το νέο 308 SW μπορεί να αγοραστεί μέσω του ιστότοπου διαδικτυακών πωλήσεων της εταιρείας, για 100% ψηφιακή εμπειρία αγοράς. Οι τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

 

Προηγούμενο άρθροAudi: αμιγώς ηλεκτρικά τα νέα μοντέλα το 2026
Επόμενο άρθροΗ Dacia ανανεώνει το οικογενειακό SUV Duster