Νέο Peugeot 3008: Η μάρκα αντικατέστησε το best- seller της με ένα εντελώς νέο fastback SUV, θέτοντας νέα δεδομένα στην ηλεκτροκίνηση, ανεβάζοντας σε νέο επίπεδο τη δημιουργικότητα του σχεδιασμού του, την οδηγική απόλαυση και την ηλεκτρική απόδοση.

Το νέο Peugeot 3008, με εμφάνιση αιλουροειδούς είναι άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στο  fastback SUV στυλ του. Με το δυναμικό και αεροδυναμικό σχήμα του (Cx 0,28), το νέο 3008 συνδυάζει κομψότητα, αποδοτικότητα και ευρυχωρία.

Η υπόσχεση της καινοτομίας και της κομψότητας που δίνει η εξωτερική εμφάνιση του 3008, επιβεβαιώνεται απολύτως στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το νέας γενιάς PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® και το δυναμικό πλαίσιο, εκτοξεύουν την οδηγική ευχαρίστηση. Η πανοραμική οθόνη μοιάζει να αιωρείται πάνω από το ταμπλό. Το «αιωρούμενο» εφέ τονίζεται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό LED, η πηγή του οποίου βρίσκεται κάτω από την οθόνη.

Για βέλτιστη εργονομία, αυτή η πανοραμική οθόνη των 21 ιντσών είναι ελαφρώς κεκλιμένη προς τον οδηγό, ενώ παραμένει απόλυτα προσβάσιμη από το συνοδηγό. Αυτή η μεγάλη και υψηλής ποιότητας ψηφιακή οθόνη συνδυάζει δύο βασικές λειτουργίες του PEUGEOT i-Cockpit®: την απεικόνιση των πληροφοριών του head-up display με την κεντρική οθόνη αφής του ταμπλό.

Το νέο PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® ανήκει στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων που θα διατεθούν στην ελληνική αγορά.

Το νέο μοντέλο επιτυγχάνει κορυφαίες επιδόσεις, χάρη στη νέα πλατφόρμα STLA Medium του Ομίλου Stellantis, που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία, με αυτονομία έως 680χλμ, χρόνο επαναφόρτισης 30 λεπτά, οδηγική απόλαυση, επιδόσεις, αποδοτικότητα, συνδεδεμένες υπηρεσίες και λειτουργίες όπως trip planner, έξυπνη φόρτιση, τεχνολογία V2L, και ασύρματες ενημερώσεις.

Το σύστημα Drive Assist Plus που διατίθεται στο νέο 3008 βοηθά τον οδηγό χρησιμοποιώντας όλους τους αισθητήρες του αυτοκινήτου (κάμερες, ραντάρ κ.λπ.) και δέχεται πληροφορίες από το δικτυωμένο σύστημα πλοήγησης.

Το νέο 3008 περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες της μάρκας στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

Το νέο μοντέλο διατίθενται με υβριδικό κινητήριο σύνολο, plug-in υβριδικό (Hybrid 136 και Plug-In Hybrid 195) καθώς και τρία αμιγώς ηλεκτρικά (210 ίππων, 230 ίππων μεγάλης αυτονομίας, και 320 ίππων με διπλό κινητήρα (κίνηση και στους 4 τροχούς).

Η νέα γενιά σύγχρονων κινητήρων μόνιμου μαγνήτη προσφέρει περισσότερη ισχύ και βέλτιστη αποδοτικότητα (μέση κατανάλωση 14kWh / 100χλμ).

Η μπαταρία ιόντων λιθίου, υψηλής τάσεως 400V, με χημική σύνθεση NMC καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών (ή 160.000χλμ.).

Η γκάμα του νέου Peugeot 3008 περιλαμβάνει δύο εκδόσεις εξοπλισμού, ALLURE  και  GT  με τρία πακέτα  προαιρετικού εξοπλισμού.

Το νέο Peugeot 3008 κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της Sochaux στη Γαλλία και είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο του 2024.

Προηγούμενο άρθροΗ Dongfeng Motor επιταχύνει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη
Επόμενο άρθροY-AMT: Αυτόματο-Σειριακό Σύστημα Μετάδοσης Κίνησης