Απομακρυσμένος έλεγχος θερμοκρασίας εσωτερικού στο νέο Opel Corsa-e μέσω της εφαρμογής “myOpel”, μια προνομιακή λειτουργία άνεσης που περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Οι οδηγοί του νέου Opel Corsa-e μπορούν να ρυθμίζουν μία ευχάριστη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, πριν καν το ταξίδι ξεκινήσει, μέσω της νέας εφαρμογής “myOpel”. Χάρη στη λειτουργία preconditioning (ρύθμιση θερμοκρασίας), η επίπονη διαδικασία αφαίρεσης πάγου από το παρμπρίζ το χειμώνα γίνεται παρελθόν, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες οι επιβάτες θα μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο μέσα σε μία ήδη δροσερή καμπίνα. Με άλλα λόγια, η στατική λειτουργία θέρμανσης/ψύξης του εσωτερικού περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Έτσι, σε συνδυασμό με την εφαρμογή “myOpel”, το Corsa-e προσφέρει μία νέα διάσταση στην έννοια της άνεσης για οδηγό και επιβάτες. Αυτή η  λειτουργία ψύξης, δεν διατίθεται σε μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης – ούτε καν σε αυτά της πολυτελούς κατηγορίας.

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία και τα εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, το νέο Corsa συνεχίζει αδιάλειπτα την παράδοση των πέντε προηγούμενων γενιών. Η μάρκα Opel – και ειδικά το Corsa, από το 1982 που λανσαρίστηκε – υπήρξε σύμβολο εκδημοκρατισμού της τεχνολογίας. Το νέο Corsa-e αναμένεται στα καταστήματα των διανομέων την άνοιξη, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η παραγγελιοληψία.

Μπαίνετε, κάθεστε αναπαυτικά, ξεκινάτε

Η λειτουργία δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή. Οι χρήστες επιλέγουν το αυτοκίνητό τους μέσω της εφαρμογής “myOpel” ή ενεργοποιούν τη “Ρύθμιση Θερμοκρασίας” καμπίνας (Preconditioning) ενώ βρίσκονται στο cockpit. Εναλλακτικά, η λειτουργία preconditioning προγραμματίζεται μέσω της οθόνης αφής του αυτοκινήτου. Έτσι, το εσωτερικό φτάνει στην επιθυμητή θερμοκρασία μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες απομακρύνεται ο πάγος και από τα παράθυρα. Σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες π.χ. -20oC, το εσωτερικό του Corsa-e επιτυγχάνει μία ευχάριστη ατμόσφαιρα σε 45 λεπτά περίπου, εξασφαλίζοντας και την απόδοση και αντοχή της μπαταρίας.

Θέρμανση ή ψύξη κατά τη διάρκεια φόρτισης της μπαταρίας

Εκτός από το αυξημένο επίπεδο άνεσης, ένα δροσερό ή γεμάτο θαλπωρή εσωτερικό έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Εάν η θέρμανση ή ο κλιματισμός ενεργοποιηθούν ενώ το Corsa-e είναι συνδεδεμένο, για παράδειγμα, σε έναν επιτοίχιο φορτιστή (wall-box), έναν ταχυφορτιστή, ή ακόμα και σε μία οικιακή πρίζα, η ενέργεια που καταναλώνεται προέρχεται από το εξωτερικό ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι η μέγιστη αυτονομία1 είναι διαθέσιμη με το που ξεκινά το ταξίδι  (έως 337 km στον κύκλο δοκιμών WLTP2).


[1] Η πραγματική αυτονομία διαφέρει υπό καθημερινές συνθήκες και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, κυρίως από το προσωπικό στυλ οδήγησης, τα χαρακτηριστικά της διαδρομής, την εξωτερική θερμοκρασία, τη χρήση θέρμανσης και κλιματισμού και τη λειτουργία preconditioning.

[2] Τα στοιχεία κατανάλωσης και εκπομπών COέχουν μετρηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία δοκιμών WLTP (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151).

Προηγούμενο άρθροΤο νέο e-208 βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκίνησης
Επόμενο άρθροΙανουάριος 2020: Οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην Ελλάδα