Νέο Golf R Estate, χαρισματικό και ισχυρό

Το νέο Golf R Estate είναι το πιο ισχυρό και δυναμικό Golf Estate της Volkswagen μέχρι σήμερα. Το στυλ σπορ συνδυάζεται με την καθημερινή πρακτικότητα. Η κορυφαία απόδοση συνδυάζεται με ευελιξία και ευρυχωρία καμπίνας. 

Το νέο Golf R Estate προσφέρει εξαιρετική ευελιξία και βέλτιστη καθημερινή πρακτικότητα. Διαθέτει εντυπωσιακές επιδόσεις, χάρη στην τετρακίνηση 4MOTION και το σύστημα ελέγχου ροπής R Performance. Αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς ως προς τον σπορ εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό του. Το Golf R Estate είναι ο τέλειος συνδυασμός του compact Golf R και ενός ευρύχωρου estate. Οι σπορ επιδόσεις, η απόδοση και οι αισθήσεις συναντούν την ευρυχωρία, την ευελιξία και την κορυφαία ποιότητα.

Δυναμική οδήγηση με νέα προοπτική

Όπως και το compact Golf R02, το Golf R Estate διαθέτει επίσης το πρόσφατα ανεπτυγμένο σύστημα τετρακίνησης 4MOTION, με το σύστημα ελέγχου ροπής οπίσθιου άξονα R Performance. Αυτό κατανέμει την ισχύ μεταξύ εμπρόσθιου και οπίσθιου άξονα ανάλογα των αναγκών οδήγησης, μέσω ενός νέου διαφορικού οπίσθιου άξονα, αλλά και μεταξύ των οπίσθιων τροχών. Το καινοτόμο σύστημα κίνησης αυξάνει σημαντικά την ευελιξία του νέου μοντέλου, ιδιαίτερα στις στροφές. Παράλληλα, αυξάνει την ασφάλεια, καθώς μεγαλύτερη ισχύς κατανέμεται στον εξωτερικό οπίσθιο τροχό στις στροφές. Έτσι παρέχεται στο αυτοκίνητο υψηλό επίπεδο πρόσφυσης και ουδέτερα χαρακτηριστικά χειρισμού.

Το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION συνδέεται μέσω του Vehicle Dynamics Manager με τα άλλα συστήματα, όπως την ηλεκτρονική εμπλοκή διαφορικού (XDS) και το προαιρετικό Dynamic Chassis Control (DCC), το οποίο επιτρέπει διάφορες διαμορφώσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά ακριβής και άνετη οδηγική εμπειρία, βέλτιστη πρόσφυση και εξαιρετική ευελιξία. Με λίγα λόγια: μέγιστη οδηγική απόλαυση. Οι τελικές ρυθμίσεις του νέου Golf πραγματοποιήθηκαν στο Nürburgring-Nordschleife.

Με το προαιρετικό πακέτο R-Performance, το υψηλών επιδόσεων estate διαθέτει δύο επιπλέον τύπους οδήγησης: στη λειτουργία “Special”, ενεργοποιούνται όλες οι βασικές παράμετροι οδήγησης που σχεδιάστηκαν για το Nordschleife και άλλες παρόμοιες απαιτητικές πίστες αγώνων. Η λειτουργία οδήγησης “Drift” προσφέρει νέα δυναμική οδήγησης, εκτός δημόσιων δρόμων και αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα διασκέδασης και ασφάλειας όταν το αυτοκίνητο πλαγιοδρομεί.

Το Golf R Estate τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων της σειράς EA888. Αυτός ο κινητήρας τέταρτης γενεάς αποδίδει 235 kW (320 PS) και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώ σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα των 250 χλμ/ώ μπορεί να αυξηθεί στα 270 χλμ/ώ με το προαιρετικό πακέτο R-Performance.

Ένα αυτοκίνητο επιδόσεων, ακόμα και για καθημερινή χρήση

Παρόλο το σπορ πλαίσιο R και τον σπορ σχεδιασμό, το Golf R Estate σε καμία περίπτωση δεν υπολείπεται σε ό, τι αφορά στην καθημερινότητα. Για παράδειγμα, η λειτουργία “Comfort” – μια από τις τέσσερις στάνταρ λειτουργίες οδήγησης – σχεδιάστηκε για βέλτιστη άνεση, που επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας τις παραμέτρους του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, των αμορτισέρ και του τιμονιού, καθώς και το σύστημα ελέγχου ροπής R Performance.

Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης άπλετο χώρο. Το μακρύ μεταξόνιο του Golf R Estate – 50 mm μακρύτερο από του Golf hatchback – επιτρέπει ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό. Οι επιβάτες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ειδικότερα, επωφελούνται των ευρύτερων διαστάσεων. Η μέγιστη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, όταν φορτώνεται μέχρι την οροφή και με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, είναι 1.642 λίτρα. Ο προαιρετικός, ηλεκτρικά ανασυρόμενος κοτσαδόρος ολοκληρώνει το Golf R Estate ως αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης καθημερινής χρήσης.

Το νέο μοντέλο μπορεί να παραγγελθεί στη Γερμανία και την Ευρώπη, με τιμές που ξεκινούν από 51.585 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 19%).

 

Προηγούμενο άρθροΗ νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer και με υβριδικές εκδόσεις
Επόμενο άρθροΠέντε συμβουλές για τους fleet managers