Η νέα γκάμα ελαστικών KLEBER TOPKER IF (Improved Flexion) έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε μηχανήματα υψηλής ιπποδύναμης, άνω των 200hp και προσφέρει πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, ενώ παράλληλα, οι αγρότες επωφελούνται από όλα τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα του πρότυπου σκελετού IF [1].

Η νέα γκάμα της Michelin θα περιλαμβάνει πέντε διαστάσεις για τον μπροστινό τροχό κι έξι διαστάσεις για τον πίσω το 2021. Λόγω του ειδικά σχεδιασμένου σκελετού IF, το ελαστικό KLEBER TOPKER IF προσφέρει 20%  μεγαλύτερη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου από ένα αντίστοιχο πρότυπο ελαστικό, με την ίδια πίεση ή μπορεί να μεταφέρει το ίδιο φορτίο με 20% χαμηλότερη πίεση. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες μπορούν να χειρίζονται τα μηχανήματά τους με μεγαλύτερο βάρος με βαρύτερα εργαλεία, αν απαιτείται, ενώ ασκούν μειωμένη πίεση στο έδαφος, με βελτιωμένη πρόσφυση κι υψηλότερα επίπεδα άνεσης. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το βελτιωμένο επίπεδο παραγωγικότητας – κάτι που είναι κρίσιμο στη σημερινή απαιτητική γεωργική βιομηχανία.

Σχολιάζοντας τη νέα γκάμα, ο Guillaume VidalOperational Marketing Beyond Road & Mining France, δήλωσε: «Η γκάμα ελαστικών KLEBER ήταν πάντα συνώνυμο της υψηλής ποιότητας και της προσιτής τιμής. Η νέα γκάμα ελαστικών TOPKER IF μεταφέρει αυτήν τη σχέση σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Είναι μια γκάμα σχεδιασμένη για όλες τις συνθήκες χρήσης κι όλοι οι αγρότες μπορούν να επωφεληθούν από τα απτά οφέλη που τους προσφέρει, είτε εκμεταλλεύονται μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις, μικτές γεωργικές εκμεταλλεύσεις μεγάλης κλίμακας είτε είναι μεγάλοι εργολάβοι».

Εκτός από την αυξημένη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου, η κατασκευή IF επιτρέπει στα ελαστικά να ασκούν λιγότερη πίεση στο έδαφος, λόγω της ικανότητάς τους να λειτουργούν σε χαμηλότερες πιέσεις, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει τη συμπίεση του εδάφους και τελικά βελτιώνει την απόδοση των καλλιεργειών σας. Επίσης, η λειτουργία χαμηλότερης πίεσης των ελαστικών IF, σημαίνει ότι η πρόσφυση αυξάνεται έως και 15% σε σύγκριση με ένα ισοδύναμο πρότυπο ελαστικό,  γεγονός που  βελτιώνει  το επίπεδο παραγωγικότητας.

Για παράδειγμα, όταν μεταφέρετε φορτίο 10.000 κιλών στον πίσω άξονα, το ελαστικό KLEBER TOPKER IF επιτρέπει στους αγρότες να εργάζονται σε πίεση 0,2 bar χαμηλότερη από την τυπική (εκτός IF) KLEBER TOPKER, η οποία μειώνει τη συμπίεση και βελτιώνει την έλξη. Εναλλακτικά, με πίεση 1 bar, το KLEBER TOPKER IF μπορεί να μεταφέρει επιπλέον 765 κιλά  – αύξηση 18% – που επιτρέπει στους αγρότες να μεταφέρουν βαρύτερα εργαλεία, χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά τη συμπίεση του εδάφους.

Το πέλμα των ελαστικών KLEBER TOPKER IF έχει αναπτυχθεί για να βελτιστοποιεί και να μεγιστοποιεί το ίχνος επαφής. Η απόσταση μεταξύ των πτερυγίων είναι σχεδιασμένη να προσφέρει μέγιστη έλξη σε όλες τις συνθήκες χρήσης, ενώ τα πτερύγια επικαλύπτονται στο κέντρο του πέλματος, γεγονός που συμβάλει στη διατήρηση της άνεσης και στη μείωση των κραδασμών, που μεταδίδονται στο μηχάνημα κατά τη χρήση στο δρόμο. Τέλος, το εσωτερικό σχέδιο πτερυγίων, με το παραδοσιακό σχέδιο σχήματος παστίλιου KLEBER, προσφέρει βελτιωμένες ικανότητες αυτοκαθαρισμού για τη διατήρηση των επιπέδων έλξης, σε δύσκολες συνθήκες  χρήσης στο χωράφι.

Η γκάμα ελαστικών KLEBER TOPKER IF θα κυκλοφορήσει στην αγορά μεταξύ Φεβρουαρίου και Δεκεμβρίου 2021, στις παρακάτω διαστάσεις:

Εμπρός: IF 600/65 R28, IF 600/70 R28, IF 600/70 R30, IF 650/65 R34, IF 650/60 R34

Πίσω: IF 650/85 R38, IF 800/70 R38, IF 650/75 R38, IF 710/70 R38, IF 710/70 R42, IF 710/75 R42


1 Το πρότυπο IF (Improved Flexion) αναφέρεται στη δομή «Improved flxion» ενός ελαστικού για τους τροχούς ενός  γεωργικού τρακτέρ, στην οποία ο σκελετός είναι πιο ανθεκτικός από αυτόν ενός αντίστοιχου πρότυπου ελαστικού.

Πηγή: Ευρωπαϊκός τεχνικός οργανισμός ελαστικών και ζαντών – Εγχειρίδιο προτύπων – 2020

Προηγούμενο άρθροΥψηλή ανταπόκριση στο ομολογιακό δάνειο της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ
Επόμενο άρθρο3 εκατομμύρια BMW παρήχθησαν στη Λειψία