Hertz Global Holdings

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ανακοίνωσε η Hertz, του οποίου η θητεία άρχισε με την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης και της εξόδου της εταιρείας από το Chapter 11 στα τέλη Ιουνίου 2021.

Το νέο ΔΣ περιλαμβάνει αρχικά οκτώ μέλη με έως και τρία επιπλέον μελλοντικά. Τα οκτώ αρχικά μέλη περιλαμβάνουν τον ιδρυτή της Certares, Michael Gregory O’Hara, ως Πρόεδρο, τον συνιδρυτή της Knighthead Capital, Thomas Wagner, ως Αντιπρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Certares, Colin Farmer, τον Εταίρο της Knighthead, Andrew Shannahan, τον Εταίρο της Apollo, Christopher Lahoud, τον Ανώτερο Σύμβουλο της TPG Capital και πρώην CEO της Ford Motor Company, Mark Fields, το μέλος του ΔΣ της Hertz, Vincent Intrieri και τον Πρόεδρο και CEO της Hertz, Paul Stone.

Ο Paul Stone δήλωσε: “Είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε τα νέα μέλη του ΔΣ και επωφελούμαστε από τη συλλογική εμπειρία, τις ηγετικές ικανότητες και γνώσεις τους σε αυτήν την σημαντική περίοδο για την Hertz και τον ταξιδιωτικό κλάδο. Τα στελέχη αυτά διαθέτουν εκτεταμένη οικονομική και επιχειρησιακή εμπειρία αγοράς που θα είναι πολύτιμη στην επόμενη φάση της Hertz. Επιθυμώ επίσης να εκφράσω την εκτίμηση της εταιρείας μας για τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ για τις υπηρεσίες και την ακούραστη προσπάθειά τους, ιδιαίτερα κατά το παρελθόν ενάμιση έτος της πανδημίας και της επιτυχούς αναδιάρθρωσής μας”.

Ο Michael Gregory O’Hara, Πρόεδρος, είναι ιδρυτής και Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος της Certares, εταιρείας που επενδύει στον ταξιδιωτικό, τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα και συνιδρυτής της GO Acquisition Corp. Είναι επικεφαλής της Επιτροπής Επενδύσεων της Certares και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής. Πριν ιδρύσει την Certares, διετέλεσε Chief Investment Officer του Ομίλου Ειδικών Επενδύσεων της JPMorgan Chase. Πριν από αυτό, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της One Equity Partners (OEP), του κλάδου επενδυτικού κεφαλαίου της JPMorgan. Πριν ενταχθεί στην OEP το 2005, διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Worldspan και μέλος του ΔΣ της. Ο κ. O’Hara είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της American Express Global Business Travel και Αντιπρόεδρος της Liberty TripAdvisor Holdings και συμμετέχει στα ΔΣ της Liberty TripAdvisor Holdings and Tripadvisor, The Innocence Project, World Travel & Tourism Council και Certares Holdings.

Ο Paul Stone, Πρόεδρος και CEO της Hertz Global Holdings, Inc. ανέλαβε CEO τον Μάιο του 2020. Ηγήθηκε της εταιρείας κατά την επιτυχή επιχειρησιακή και οικονομική αναδιάρθρωσή της. Εισήλθε στη Hertz τον Μάρτιο του 2018 ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Chief Retail Operations Officer Βόρειας Αμερικής. Προηγουμένως, διετέλεσε Chief Retail Officer της Cabela’s Inc. Κατά τα πρώτα 28 χρόνια της καριέρας του δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις της Walmart Inc.

Προηγούμενο άρθροΝέα στρατηγική ωθεί την JLR στην κινητικότητα
Επόμενο άρθροΟ πρώτος φορτιστής της TotalEnergies στην Ελλάδα