Νέα Citroën C4 και ë-C4 - 100% ηλεκτρικό

Τα νέα C4 και ë-C4 – 100% ηλεκτρικό, είναι η 10η γενιά compact hatchback της Citroën που σηματοδοτούν την εποχή τους με την άνεση και τον χαρακτήρα τους.

Το 2020, “η Citroën γίνεται ηλεκτρική για όλους” με το λανσάρισμα έξι ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Με την κυκλοφορία των νέων C4 και ë-C4 – 100% ηλεκτρικού, η μάρκα συνεχίζει την ηλεκτρική της καμπάνια και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της στον χώρο του hatchback.

Το νέο Citroën C4 είναι ένα εντελώς νέο compact hatchback που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κατηγορίας με όλα τα χαρακτηριστικά της ταυτότητας Citroën:

  • Στιβαρότητα του νέου μοντέλου: με ένα πρωτοποριακό βήμα στον σχεδιασμό του, το Citroën προσφέρει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος με τροχούς μεγάλης διαμέτρου, έτοιμο να χυμήξει, με μια δυναμική, αεροδυναμική και σύνθετη γραμμή που ενσωματώνει πρότυπα SUV, μια δυναμική και παραστατική σχεδίαση που προσφέρει πολλές δυνατότητες προσωπικών προσαρμογών.
  • Επιλογή κινητήρα: Το νέο ë-C4 – 100% ηλεκτρικό, είναι το πέμπτο της ηλεκτρικής καμπάνιας της Citroën, μετά τα C5 Aircross SUV Hybrid, Ami, ë-Jumpy και ë-SpaceTourer. Το νέο C4 διατίθεται επίσης σε βενζίνη ή ντίζελ.
  • Άνεση: όλα τα οφέλη του προγράμματος Citroën Advanced Comfort® για βελτιωμένη άνεση με αναρτήσεις Progressive Hydraulic Cushions® της Citroën, καθίσματα Advanced Comfort και Citroën Smart Pad Support ™ σε μια παγκόσμια πρεμιέρα. Μια εμπειρία άνεσης μέσω 20 τεχνολογιών οδηγικής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων του Highway Driver Assist, του ημι-αυτόνομου συστήματος οδήγησης επιπέδου 2 και 6 τεχνολογιών συνδεσιμότητας. Αυτές οι ιδιότητες ενισχύονται ακόμα περισσότερο στο νέο ë-C4 – 100% ηλεκτρικό, προσφέροντας την ησυχία της εμπειρίας ë-Comfort.

Μετά την καμπάνια της στον χώρο των SUV με το επιτυχές λανσάρισμα των C3 Aircross SUV και C5 Aircross SUV (300.000 και 200.000 πωλήσεις αντίστοιχα από την κυκλοφορία τους στο τέλος του 2017), η Citroën επιστρέφει δυναμικά στην αγορά hatchback. Με πωλήσεις άνω των 1.700.000 αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2019 ή σχεδόν 11% των συνολικών πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων, η κατηγορία compact hatchback είναι βασική για την ευρωπαϊκή αγορά. Τα νέα C4 και ë-C4 – 100% ηλεκτρικό, αποτελούν τη νέα γενιά compact hatchback της Citroën, εμπνευσμένη από τους πελάτες και τον τρόπο οδήγησής τους. Αμιγώς ηλεκτρικά, βενζίνης ή ντίζελ, ικανοποιούν τις προσδοκίες των πελατών, προσφέροντας ταυτόχρονα μια μοντέρνα αντίληψη με έντονο χαρακτήρα και διαθέτουν όλες τις ιδιότητες που χρειάζονται για να ανατρέψουν τα πρότυπα της κατηγορίας τους.

Τα βασικά

  • Η 10η γενιά compact hatchback της Citroën

Η Citroën και τα αυτοκίνητα compact έχουν μια επιτυχή ιστορία 92 ετών από το πρώτο C4 το 1928. Μια ιστορία που περιλαμβάνει την GS, Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 1971 που γιορτάζει την 50ή επέτειό της φέτος. Μια γκάμα αυτοκινήτων που έχουν πωλήσει σχεδόν 12,5 εκατομμύρια, αναγνωρισμένα για τον χαρακτήρα, την άνεση και το χειρισμό τους επί δεκαετίες: C4 (1928), Ami 6 / Ami 8, GS / GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (2004 και 2010) και C4 Cactus.

  • Πρωτοποριακή εμφάνιση και δυναμικό στυλ

Με μια μοναδική και πρωτοποριακή ταυτότητα, τα νέα C4 και ë-C4 – 100% ηλεκτρικό, προσφέρουν μια νέα αντίληψη στον πυρήνα της κατηγορίας compact hatchback. Με την υπερυψωμένη και δυναμική εμφάνισή του, το σχήμα του αμαξώματος συνδυάζει την κομψότητα και το δυναμισμό ενός hatchback ενώ υιοθετεί διακριτικά ορισμένα πρότυπα SUV για επιπλέον στιβαρότητα και χαρακτήρα. Αεροδυναμικό και κομψό, αντανακλά τα χαρακτηριστικά της Citroën, ιδίως με τα νέα φωτιστικά LED σε σχήμα V εμπρός και πίσω, με ένα νέο στυλ πιο δυναμικό, μυώδες και δυναμικό. Το φιλόξενο υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό του εκφράζει την ευεξία, την άνεση και τον εκσυγχρονισμό. Κάθε πελάτης μπορεί να διαμορφώσει το αυτοκίνητό του ώστε να ταιριάζει στη δική του προσωπικότητα μέσω 31 εξωτερικών συνδυασμών και 6 εσωτερικού περιβάλλοντος.

  • Επιλογή κινητήρα: 100% ηλεκτρικό, βενζίνης ή ντίζελ

Το νέο ë-C4 – 100% ηλεκτρικό, το πέμπτο της ηλεκτρικής καμπάνιας της μάρκας και το νέο C4 προσφέρουν στους πελάτες επιλογές 3 τύπων κινητήρων υψηλής απόδοσης και επιδόσεων: 100% ηλεκτρικό 100 kW (136 hp) με εμβέλεια 350 χλμ που δίνει μεγάλη ελευθερία κινήσεων, βενζινοκινητήρα Euro 6d νέας γενιάς από 100 hp έως 155 hp ή Diesel από 110 hp έως 130 hp.

  • Μια νέα εφαρμογή του προγράμματος Citroën Advanced Comfort®

Το νέο C4 και νέο ë-C4 – ηλεκτρικό 100% ηλεκτρικό, προσφέρουν μια νέα εφαρμογή του προγράμματος Citroën Advanced Comfort®, προσφέροντας σύγχρονη άνεση, με έμφαση στην ευεξία των επιβατών. Η ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions® και τα καθίσματα Advanced Comfort προσφέρουν άνεση στην οδήγηση. Η άνεση των επιβατών ενισχύεται από τον πλούσιο εσωτερικό χώρο, με τον καλύτερο στην κατηγορία χώρο για τα πόδια, έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους και το Smart Pad Support της Citroën ™. Η χαλάρωση προκύπτει μέσω μιας ξεκούραστης και φωτεινής ατμόσφαιρας με ζεστά υλικά και ανοιγόμενη πανοραμική ηλιοροφή. Η άνεση στη χρήση αναδεικνύεται χάρη στις 20 τεχνολογίες υποστήριξης οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων του Highway Driver Assist, ενός ημι-αυτόνομου συστήματος οδήγησης επιπέδου 2 και 6 τεχνολογιών συνδεσιμότητας. Αυτές οι ιδιότητες ενισχύονται ακόμα περισσότερο στο νέο ë-C4 – 100% ηλεκτρικό, που προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του ë-Comfort: ησυχία, απαλότητα, ευκολία και ευχαρίστηση στη χρήση.

Ο Vincent Cobée, CEO της Citroën δήλωσε: “Με το νέο C4 και το νέο ë-C4 – 100% Electric, η Citroën επιστρέφει δυναμικά στην κατηγορία C-Hatch, μια σημαντική κατηγορία για την Ευρώπη. Εκφράζοντας όλο το DNA της Citroën μέσω της καινοτόμου εμφάνισής του και της εξαιρετικής άνεσης, αυτό το νέο μοντέλο προσφέρει στους πελάτες επιλογή 100% ηλεκτρική, βενζινοκίνητη ή ντίζελ για να καλύψει τις ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων”.

Προηγούμενο άρθροTα Plug-In Hybrid της Jeep έρχονται
Επόμενο άρθροΗ Mobinck εξαγοράζει την XXImo