With „Eco Monitor“ and Drive Style Monitor“ to a more efficient fleet and resource-friendly driving behavior.

Ο συντονισμός επειγουσών διαδικτυακών παραγγελιών ή πληροφοριών οχημάτων, όπως η τοποθεσία, η στάθμη καυσίμου ή οποιαδήποτε μελλοντική εργασία συντήρησης είναι πλέον εύκολος και διαθέσιμος από το γραφείο ή το smartphone. Και αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα για το τι μπορεί να κάνει η Mercedes PRO connect.

Προσφέρεται για τους στόλους

Αυτή η συνδεσιμότητα που αποσκοπεί στην επιχειρηματικότητα βελτιστοποιεί την επικοινωνία μεταξύ διαχειριστών στόλου, οχημάτων και οδηγών. Τα προϊόντα της Mercedes PRO connect μπορούν να εγκατασταθούν ξεχωριστά και προσφέρονται σε εννέα πακέτα. Στο εξής, το πακέτο “Ανάλυση αποτελεσματικού τρόπου οδήγησης” θα περιλαμβάνει επίσης την “Παρακολούθηση του τρόπου οδήγησης“. Εν τω μεταξύ, το ήδη γνωστό “Eco Monitor” έχει βελτιωμένα γραφικά και λειτουργικότητα. Και οι δύο υπηρεσίες είναι διαθέσιμες έναντι αμοιβής στο www.mercedes.pro και παρέχουν σημαντικά στοιχεία με τα οποία μπορεί να βελτιωθεί η συμπεριφορά οδήγησης – σχετικά π.χ. με τη φθορά και την κατανάλωση ενέργειας ή καυσίμου.

“Με το αναβαθμισμένο φάσμα προσφερόμενων υπηρεσιών, οι πελάτες μας έχουν πλέον περισσότερες υπηρεσίες που τους βοηθούν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους. Οι διαχειριστές στόλων, για παράδειγμα, μπορούν να δουν με το πάτημα ενός κουμπιού, πόσα καύσιμα ή ενέργεια καταναλώνει ο στόλος τους και να γνωρίζουν εάν τα φορτηγά τους οδηγούνται ή όχι με σωστό τρόπο. Συνεπώς, η κατανάλωση ενέργειας ή καυσίμου μπορεί να μειωθεί, ο κίνδυνος ατυχήματος μπορεί να ελαχιστοποιηθεί και να αποφευχθεί η ακινητοποίηση του οχήματος. Γενικά, προτρέπει σε μια οικολογικότερη οδήγηση”, όπως εξηγεί ο Bjoern Sack, επικεφαλής του τομέα Συνδεσιμότητας και ψηφιακών υπηρεσιών της Mercedes-Benz Vans.

Επίγνωση των διαθέσιμων πόρων και ανάλογη οδήγηση

Το Drive Style Monitor καταγράφει τη μέση κατανάλωση καυσίμου, καθώς και τα χαρακτηριστικά οδήγησης και επιτάχυνσης, τη συμπεριφορά σε ανηφόρες και εάν οι οδηγοί ακολουθούν ένα συνεπές στυλ οδήγησης. Με τη βοήθεια αυτών των δεδομένων τρόπου οδήγησης ο fleet manager μπορεί να παρακινήσει τους οδηγούς να υιοθετήσουν έναν κατάλληλο τρόπο οδήγησης και, στη συνέχεια, να τον βελτιώσουν μέσω εκπαίδευσης. Οι διαχειριστές στόλων επωφελούνται από λιγότερες ακινητοποιήσεις οχημάτων, μειωμένο κόστος επισκευών, λιγότερες φθορές οχημάτων και πιθανώς ακόμη και χαμηλότερων ασφάλιστρων.

Η υπηρεσία Eco Monitor παρέχει στους χρήστες στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση των αυτοκινήτων του στόλου. Δίνει πληροφορίες για τον μέσο όρο κατανάλωσης και λεπτομέρειες για την ποσότητα καυσίμου που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί υιοθετώντας έναν πιο συνειδητοποιημένο τρόπο οδήγησης. Μπορεί ακόμα και να καταδεικνύονται τα επί πλέον χιλιόμετρα που «κερδίζει» ο οδηγός. Αυτά υπολογίζονται με βάση την προσεκτική οδήγηση. Ακόμα, στο Εργαλείο Διαχείρισης Αυτοκινήτου εμφανίζονται ενδείξεις πίεσης ελαστικών  και μπαταρίας.

Ψηφιακές υπηρεσίες ειδικά προσαρμοσμένες στους πελάτες

Η Mercedes PRO είναι η μάρκα ψηφιακών υπηρεσιών της Mercedes-Benz Vans. Με το σήμα αυτό, ο κλάδος των Vans συνδέει τις υπάρχουσες και τις μελλοντικές επαγγελματικές προσφορές σε μια ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα. Εκτός από την επίσκεψη σε αντιπροσωπεία, ένας σύμβουλος προϊόντων διατίθεται δωρεάν στη διεύθυνση www.mercedes.pro για να βοηθήσει τους επαγγελματίες πελάτες της Mercedes-Benz Vans να επιλέξουν τις ψηφιακές υπηρεσίες που είναι οι πλέον κατάλληλες για το στόλο και την επιχείρησή τους. Για το σκοπό αυτό λαμβάνονται ιδιαιτέρως υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι: ο επιχειρηματικός κλάδος, το μέγεθος του στόλου, τα ετήσια χιλιόμετρα και η δυναμική σχεδιασμού δρομολογίων. Η Mercedes PRO connect εγκαινιάσθηκε τον Ιούνιο του 2018, παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου Sprinter στην αγορά. Εκτός από την διάθεσή τους σε αυτό το μεγάλο van, οι υπηρεσίες είναι τώρα προσβάσιμες και για τα Vito και eVito που κατασκευάζονται από τον Μάιο και τον Μάρτιο του 2019 αντίστοιχα.

Προηγούμενο άρθροQX55Η: Το επερχόμενο πολυτελές sport utility coupe της Infiniti
Επόμενο άρθροΠροηγμένη plug-in υβριδική η νέα BMW 530e xDrive Sedan