Αυτόν τον μήνα, η δουλειά της ομάδας Motorsport της Dunlop θα παρουσιαστεί σε εκατοντάδες χιλιάδες θεατές καθώς ξεκινούν δυναμικά οι σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, τόσο για αυτοκίνητα, όσο και για μοτοσυκλέτες. Πρόκειται για διακεκριμένες εκδηλώσεις, οι οποίες όμως αντιπροσωπεύουν μόνο το αποκορύφωμα του συνολικού και εκτεταμένου «αποτυπώματος» της Dunlop στο χώρο των μηχανοκίνητων αθλημάτων, που καλύπτει ένα διαφορετικό συνδυασμό ανταγωνισμού σιρκουί και off-road.

Τα ελαστικά Dunlop επιλέγονται από ανταγωνιστές στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Αντοχής για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, από κορυφαίες ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross MXGP και χρησιμοποιούνται από όλους τους αντιπάλους στις σειρές Moto2 και Moto3 Grand Prix.

Με το ημερολόγιο αγώνων αντοχής αυτοκινήτου να ξεκινά με τον αγώνα 1000 μιλίων Sebring στη Φλόριντα, το MXGP να ξεκινάει στην Αργεντινή και το Moto2 και το Moto3 στο Κατάρ τον Μάρτιο, ακόμη και ο πρώτος πλήρης αγώνας για την εποχή δείχνει την εντυπωσιακή κλίμακα και το εύρος του διεθνούς προγράμματος μηχανοκίνητων σπορ Dunlop.

Μετά τον Μάρτιο, διάφορα ευρωπαϊκά και εθνικά πρωταθλήματα ξεκινούν, όπως το βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Touring, η γερμανική Σειρά Αγώνων Αντοχής VLN Endurance και η ευρωπαϊκή Σειρά Αγώνων Le Mans.

Ο διευθυντής της Dunlop Motorsport, Ben Crawley, εστιάζει στο να επεκτείνει τα θετικά αποτελέσματα του 2018: “Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σειράς Αγώνων Le Mans του περασμένου έτους ήταν το 10ο σε σειρά που κερδήθηκε με ελαστικά της Dunlop και σημειώσαμε επίσης την 8η συνεχόμενη νίκη μας στην κατηγορία LMP2 του 24h Le Mans. Ωστόσο, προοδεύουμε συνεχώς και αυτή τη σεζόν θα παρουσιάσουμε νέες εξελίξεις στα ελαστικά για να υποστηρίξουμε τις ομάδες πιστών πελατών μας”.

Στους δύο τροχούς, η Dunlop έχει αυξήσει την επένδυσή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MXGP. Οι ομάδες KTM της Husqvarna και της Standing Construct επέλεξαν να αλλάξουν προμηθευτή ελαστικών για τη 20-round σεζόν motocross. Στους δρόμους, πολλές ομάδες αναμένεται να επιλέξουν τη Dunlop μετά την επιτυχία στον αγώνα Isle of Man TT 2018, που έθεσε νέο ρεκόρ γύρου.

Ο Tony Duffy, Διευθυντής Επιχειρήσεων για την Dunlop Motorsport, εξήγησε πως η ομάδα αντιμετωπίζει την αυξημένη ζήτηση από ομάδες που θέλουν ελαστικά-νικητές: “Κάθε Σαββατοκύριακο από τις αρχές Μαρτίου έως τα τέλη Νοεμβρίου γίνεται μια κούρσα από  ανταγωνιστές που επιλέγουν ελαστικά Dunlop. Σχεδιάζουμε σχολαστικά τη λειτουργία των υπηρεσιών μας για να διασφαλίσουμε ότι η υποστήριξη εκτός-πίστας ταιριάζει με την απόδοση στην πίστα. Θα στείλουμε 40 φορτηγά και πάνω από 90 άτομα προσωπικό σε πάνω από 220 αγώνες φέτος. Αυτό δεν σταματά τον Νοέμβριο. Υπάρχουν επίσης αγώνες εκτός Ευρώπης και πολλές δοκιμαστικές συναντήσεις όπου θα δοκιμάσουμε τις προδιαγραφές μας για το 2020. Είναι ο αγώνας που δεν τελειώνει ποτέ”.

Εκτός από τα σύγχρονα πρωταθλήματα αγώνων, η Dunlop εξυπηρετεί και πάνω από 100 διαφορετικούς ιστορικούς αγώνες φέτος. Η Dunlop είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές ελαστικών που εξακολουθούν να κατασκευάζουν τα σωστά ελαστικά εποχής για vintage και κλασικούς αγωνιστικούς αγώνες και έχουν μόλις επανάφερε τα “παλιά” μεγέθη για να καλύψει την ανάπτυξη του ιστορικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Προηγούμενο άρθροGeneral Tire Grabber AT3: Τα πάντα είναι δυνατά
Επόμενο άρθροHonda GTR150 Supra: Ένα παπί με καρδιά μοτοσυκλέτας