Groupe Renault: νέος CEO, νέα οργανωτική δομή

Νέες μετακινήσεις στο Groupe Renault, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης της εταιρείας που ξεκίνησε ο νέος CEO, Luca de Meo.

Νέες μετακινήσεις στο Groupe RenaultΤο Groupe Renault ανακοίνωσε πως ο Arnaud Belloni θα ενταχθεί στον Όμιλο από τις 15 Νοεμβρίου 2020. Θα ενισχύσει τις ομάδες Πωλήσεων & Μάρκετινγκ, αναφερόμενος στον CEO, Luca de Meo.

Ο Arnaud Belloni, 53 ετών, χρημάτισε Senior Vice President Global Marketing, Επικοινωνίας και Σπορ της Citroën από το 2015. Εγκαινίασε τη νέα φιλοσοφία της μάρκας και λανσάρισε τα τελευταία αυτοκίνητα όπως το C3 και το C5 Aircross. Έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γαλλία και διεθνώς, έχοντας εργαστεί σε διάφορους κατασκευαστές.

Ο Arnaud Belloni ξεκίνησε την καριέρα του στην αυτοκινητοβιομηχανία το 1993, στις ομάδες μάρκετινγκ της Renault. Το 1999 ανέλαβε υπεύθυνος του τμήματος προϊόντων και στη συνέχεια του τμήματος μάρκετινγκ της Skoda στη Γαλλία. Προσχώρησε στη Fiat το 2004, όπου ηγήθηκε του Brand Marketing Communication των Fiat, Alfa Romeo και Lancia στη Γαλλία και στη συνέχεια ανέλαβε Διευθυντής Γαλλίας της Lancia. Το 2011, συμμετείχε στις ομάδες του Fiat Chrysler Automobiles Group στη Σαγκάη ως Αντιπρόεδρος Marketing της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού (8 μάρκες, 12 χώρες).

Ο Arnaud Belloni είναι απόφοιτος του Compiegne Business School της Γαλλίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην επικοινωνία από το Toulouse Business School.

Και ο Luciano Biondo στη Renault

Νέες μετακινήσεις στο Groupe RenaultΑκόμα, το Groupe Renault ανακοίνωσε την επιλογή του Luciano Biondo ως VP Electro & LCV North Pole Industry της Γαλλίας. Θα αναφέρεται στον Jose Vicente de los Mozos, EVP του Groupe Renault Industry και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Groupe Renault.

«Είμαι ευτυχής που ο Luciano Biondo εντάσσεται στην ομάδα του Groupe Renault. Η αποστολή του θα είναι να καθοδηγεί, σε συνεννόηση με τα ενδιαφερόμενα μέρη, το έργο δημιουργίας ενός βελτιστοποιημένου κέντρου αριστείας για ηλεκτρικά οχήματα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στη βόρεια Γαλλία, στα εργοστάσια Douai, Maubeuge και Ruitz. Χάρη στη βιομηχανική του εμπειρία και τις γνώσεις του, ο Luciano διαθέτει τις απαραίτητες ιδιότητες για να δημιουργήσει τις βιομηχανικές μας δραστηριότητες στην περιοχή και να τις αναπτύξει με ανταγωνιστικό και βιώσιμο τρόπο », δήλωσε ο Jose Vicente de los Mozos, EVP του Groupe Renault Industry και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Groupe Renault.

Ο Luciano Biondo, 50 ετών, χρημάτισε Πρόεδρος της Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) από την 1η Ιανουαρίου 2017 και Διευθυντής του εργοστασίου Valenciennes από το 2016. Εντάχθηκε στην Toyota Motor Manufacturing France το 2000 για την έναρξη παραγωγής του Yaris στη Valenciennes, από όπου κατάγεται.

Προηγουμένως, ο Luciano Biondo κατείχε διάφορες βιομηχανικές θέσεις στο PSA Group: Διευθύνων Σύμβουλος της PSA Peugeot Citroën στο εργοστάσιο της Mulhouse μεταξύ 2012 και 2013, Διευθύνων Σύμβουλος της PSA Peugeot Citroën Σλοβακίας στο εργοστάσιο Trnava μεταξύ 2009 και 2012. Εντάχθηκε στο PSA Group το 2006, στο εργοστάσιο της Mulhouse.

Προηγούμενο άρθροMokkaAR: Το μοντέλο της Opel και η επαυξημένη πραγματικότητα
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις στην Ευρώπη: 32,0% η πτώση του οκταμήνου