Προβλέψεις συνωστισμού στην πλοήγηση δρομολογίων

Από σήμερα, το Google Maps, πέραν όλων των άλλων χρήσιμων πληροφοριών που μας προσφέρει, αποκτά δύο νέα χαρακτηριστικά που θα μας βοηθήσουν να προγραμματίσουμε καλύτερα τις διαδρομές μας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να τις πραγματοποιούμε με περισσότερη άνεση.

Live ενημέρωση για τις καθυστερήσεις στα λεωφορεία

Όταν έχουμε ένα σημαντικό ραντεβού και δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητό μας ή το ταξί, το πρώτο πράγμα που κάνουμε συνήθως είναι να τσεκάρουμε τα δρομολόγια των συγκοινωνιών για να σιγουρευτούμε ότι θα προλάβουμε να φτάσουμε εγκαίρως. Δυστυχώς, όμως, τα προγραμματισμένα δρομολόγια δεν ανταποκρίνονται πάντα στις πραγματικές συνθήκες της κυκλοφορίας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μεγάλο στρες, επειδή θα καταλήξουμε στο ραντεβού με καθυστέρηση.

Live οι καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των λεωφορείων

Για να λύσει το πρόβλημα αυτό, το Google Maps παρουσιάζει την live ενημέρωση για καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των λεωφορείων, σε σημεία όπου δεν παρέχονται τέτοιες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από τα κέντρα των συγκοινωνιών. Τώρα, πλέον, θα μπορούμε να βλέπουμε αν το λεωφορείο καθυστερεί, πόσο θα αργήσει και να έχουμε πιο ακριβείς πληροφορίες για τα ωράρια των δρομολογίων, βασισμένα σε live συνθήκες κυκλοφορίας, στη διαδρομή που μας ενδιαφέρει. Θα βλέπουμε, επίσης, πάνω στο χάρτη, πού ακριβώς σημειώνονται οι καθυστερήσεις, ώστε να ξέρουμε τι μας περιμένει προτού καν επιβιβαστούμε.

Προβλέψεις συνωστισμού

Δεν υπάρχει τίποτε πιο άβολο από το να είναι κάποιος στρυμωγμένος σαν σαρδέλα σε ένα ζεστό βαγόνι, γεμάτο με ιδρωμένους επιβάτες. To Google Maps παρουσιάζει, λοιπόν, προβλέψεις συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να μπορούμε να ξέρουμε πόσο γεμάτο θα είναι το λεωφορείο, το τρένο ή το μετρό που θα χρησιμοποιήσουμε, με βάση προηγούμενες διαδρομές. Έτσι, θα μπορούμε να λάβουμε μια συνειδητή απόφαση για το αν θα στριμωχτούμε ή αν θα περιμένουμε λίγα λεπτά για ένα όχημα στο οποίο υπάρχει πιθανότητα να βρείτε και θέση!

Από σήμερα μπορούμε να βλέπουμε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στο Google Maps, σε περίπου 200 πόλεις του κόσμου, και σε Android και σε iOS.

 

Προηγούμενο άρθροNissan και Dongfeng σε συνομιλίες με την Didi Chuxing 
Επόμενο άρθροΣτρατηγικές επενδύσεις σε μεταφορές-τεχνολογία από την DeepBlue Technology