Η Avis μετατρέπει τα δεδομένα ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων σε έσοδα. Συγκεκριμένα, ο όμιλος Avis Budget χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της start-up Otonomo με έδρα το Τελ Αβίβ ώστε να επιτύχει τη μετατροπή των δεδομένων του στόλου ενοικίασης αυτοκινήτων του σε πηγή εισοδήματος.

Η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων που ανήκει στις Avis, Budget και Zipcar, διασυνδέει τον παγκόσμιο στόλο της, με πάνω από 100.000 συνδεδεμένα με το διαδίκτυο οχήματα, στο market place που βασίζεται στο cloud που διαχειρίζεται η Otonomo.

Τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης από τα δεδομένα ενοικίασης αυτοκινήτων

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Avis θα πουλά στοιχεία σε περισσότερες από 100 εταιρείες συνδεδεμένες με την πλατφόρμα της ισραηλινής start-up. Τα δεδομένα θα περιλαμβάνουν πληροφορίες εντοπισμού θέσης, πίεσης ελαστικών και μάκτρων υαλοκαθαριστήρων.

Η εταιρεία συμβούλων McKinsey αναμένει ότι η αγορά των δεδομένων οχημάτων θα αυξηθεί σε 750 δισ. δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2030, ενώ θα έχουν μεγάλη ζήτηση από ασφαλιστικές εταιρείες, λιανοπωλητές και συναφείς επιχειρήσεις.

Αυτός είναι ένας ακόμα θρίαμβος για την Otonomo, η οποία ήταν φιναλίστ στο βραβείο Smart Mobility Start-up of the Year του Fleet Europe για το 2018. Υποστηριζόμενη από την Daimler AG, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει 18 εκατομμύρια οχήματα συνδεδεμένα με την πλατφόρμα της.

Προηγούμενο άρθροΤο Jeep Compass Limited με ΛΤΠΦ κάτω των 25.000
Επόμενο άρθροHyundaiTucson 48V Hybrid, μειωμένη κατανάλωση, δυναμικές επιδόσεις