Η Maserati MC20 Cielo ανοίγει νέους ορίζοντες. Το Cielo είναι το «πρώτο στο είδος του» spyder χωρίς εκπτώσεις: το να οδηγείς το σούπερ σπορ αυτοκίνητο είναι σαν να καταδύεσαι σε μια νέα ολιστική διάσταση.

Το πνεύμα του σούπερ σπορ αυτοκινήτου παίρνει νέα μορφή. Διαμορφωμένες σε αεροδυναμική σήραγγα, οι καθαρές γραμμές του γίνονται ένα με τα σύννεφα και τα αστέρια, χωρίς να θυσιάζεται ο ενθουσιασμός που προκάλεσε η έκδοση coupé.

Καθαρός μινιμαλισμός και εκλεπτυσμένη αεροδυναμική. Όλα παραμένουν λειτουργικά και στο νέο μοντέλο, με τις πόρτες πεταλούδας, σαν φτερά που ξεδιπλώνονται προς τα πάνω προς την απεραντοσύνη των ουρανών. Έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τον οδηγό και τους επιβάτες να μπαίνουν και να βγαίνουν παρά το χαμηλό πάτωμα, πάντα έτοιμοι να ξεκινήσουν.

Η PrimaSerie Launch Edition, μια περιορισμένη σειρά με αποκλειστικά χαρακτηριστικά όπως το αμάξωμα Acquamarina, το χρώμα του πάγου στο εσωτερικό και ακόμη και μερικές χρυσές λεπτομέρειες.

Τα MC20 και MC20 Cielo είναι δίδυμα με διαφορετικό πνεύμα: δύο διακριτά μοντέλα, μοναδικά, αλλά με το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα, τόλμη και επιδόσεις γνήσιων σπορ αυτοκινήτων.

Το Cielo προσφέρει εντελώς νέα, συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, χάρη στην ηλεκτροχρωμική (έξυπνη γυάλινη) οροφή του. Απλώς πατάτε ένα κουμπί και σε μόλις 12 δευτερόλεπτα, το σούπερ σπορ αυτοκίνητο μεταμορφώνεται, ανοίγοντας την οροφή. Εναλλακτικά, αν προτιμάτε την ατμόσφαιρα της καμπίνας, άλλο ένα πάτημα και η οροφή μετατρέπεται από αδιαφανής σε διάφανη. Άλλο ένα και η μαγεία αντιστρέφεται με την προηγμένη τεχνολογία υγρών κρυστάλλων πολυμερών (PDLC).

Το νέο μοντέλο εξοπλίζεται επίσης μεγάλη γκάμα Συστημάτων Ενεργητικής Ασφάλειας. Εκτός από τους αισθητήρες στάθμευσης, την κάμερα οπισθοπορείας και την παρακολούθηση τυφλού σημείου που περιλαμβάνονται στο MC20 από το MY22, το νέο spyder διαθέτει αυτόνομο φρένο έκτακτης ανάγκης, πληροφορίες σημάτων κυκλοφορίας και μια νέα κάμερα 360°.

Αναπτύχθηκε στο Maserati Innovation Lab και παράγεται στο εργοστάσιο Viale Ciro Menotti, το spyder είναι 100% κατασκευασμένο στην Modena, όπως και η έκδοση coupé.

Προηγούμενο άρθροΕβδομάδα Ηλεκτρικού Ποδηλάτου από Kosmocar – Kosmoride
Επόμενο άρθροVolvo Cars: 500 εκατ. ευρώ από δεύτερο πράσινο ομόλογο