smart EQ fortwo, coupe, cool silver, prime line, interior black fabric with grey topstitching

Η νέα γενιά smart, πρωτοποριακή, ψηφιακή, αστική, είναι πάνω απ ‘όλα αυθεντικά ηλεκτρική. Η μάρκα επιστρέφει στις ρίζες της μεταβαίνοντας σε ηλεκτροκινητήρες μπαταρίας χωρίς εκπομπές ρύπων.

Σε συνδυασμό με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την έξυπνη συνδεσιμότητα, το smart προσφέρει μια βιώσιμη και ολοκληρωμένη πρόταση αστικής κινητικότητας.

“Το αυτοκίνητο του μέλλοντος πρέπει να αμφισβητεί το κατεστημένο και να εμπνέει με ριζοσπαστικές και πρωτοποριακές τεχνολογικές ιδέες”, όπως το έθεσε ο μηχανικός και οραματιστής της Mercedes-Benz, Johann Tomforde, το 1972.

Έκτοτε, η Mercedes-Benz ασχολήθηκε με την ιδέα ενός καθαρά αστικού οχήματος, του οποίου ο κινητήρας να είναι όχι μόνον ηλεκτρικός, αλλά και να αποτελεί λύση για μελλοντικές προκλήσεις αστικής κινητικότητας.

Το smart με κινητήρα φιλικό προς το περιβάλλον έγινε τελικά πραγματικότητα το 2007 με το πρότυπο του οραματιστή Nicolas Hayek. Έκτοτε, το smart προσφέρει μια αμιγώς ηλεκτρική επιλογή σε κάθε γενιά. Με τα νέα μοντέλα fortwo και forfour, έφτασε τελικά η ώρα: το smart μεταβαίνει πλήρως σε τεχνολογία ηλεκτροκίνησης μπαταρίας χωρίς εκπομπές.

“Ως πρωτοπόρος της αστικής κινητικότητας, η αναθεώρηση ιδεών υπήρξε πάντα τμήμα της φιλοσοφίας του smart. Η μετάβαση ολόκληρης της σειράς προϊόντων σε ηλεκτρικούς κινητήρες σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της μάρκας. Πιστοί στις καινοτόμες ιδέες και τις ψηφιακές υπηρεσίες, είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής που μεταβαίνει πλήρως και συστηματικά από τους κινητήρες καύσης στους ηλεκτρικούς κινητήρες”, αναφέρει ο Daniel Lescow, Επικεφαλής Brand και Product Management του smart, εξηγώντας τα κίνητρα της νέας εποχής για τη μάρκα.

Το πρωτότυπο ήταν ηλεκτρικό. Το 1972, κατά τις αρχικές συζητήσεις για ένα όχημα αστικής κυκλοφορίας, η ιδέα ήταν να κινείται καθαρά με μπαταρία. Ο Nicolas Hayek οραματίστηκε επίσης από την αρχή έναν κινητήρα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Από το 2007, το smart προσφέρει μια ηλεκτρική επιλογή σε κάθε γενιά. Τώρα η μάρκα μεταβαίνει συστηματικά σε τεχνολογία ηλεκτροκινητήρων μπαταρίας χωρίς εκπομπές ρύπων. Είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που αλλάζει από κινητήρες καύσης κατευθείαν σε ηλεκτρικούς κινητήρες.

Η νέα γενιά των smart fortwo και forfour είναι οπτικά και ψηφιακά πλήρως αναβαθμισμένα. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός τους συναντά την έξυπνη συνδεσιμότητα και τους ηλεκτροκινητήρες μπαταρίας. Τα νέα μοντέλα EQ fortwo coupé, cabrio και forfour προσφέρουν ένα βιώσιμο και ολοκληρωμένο concept κινητικότητας.

Δείτε τα video:

Προηγούμενο άρθροSmart Mobility Institute 2020: πώς καθορίζεται η σωστή λύση MaaS
Επόμενο άρθροΗ Audi προσφέρει καθησυχαστική τιμή φόρτισης