Movinx: Κοινοπραξία ασφαλίσεων Daimler και Swiss Re

Η Movinx είναι η νέα κοινοπραξία ασφάλισης αυτοκινήτου και κινητικότητας της Daimler Insurance Services και της Swiss Re. Οι δύο μέτοχοι της κοινοπραξίας 50/50 θα αξιοποιήσουν την εμπειρία τους για την ανάπτυξη πλήρως ψηφιακών προϊόντων ασφάλισης αυτοκινήτου και κινητικότητας.

 

Με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου, η Movinx θα λειτουργεί ως Γενικό Πρακτορείο Διαχείρισης (MGA). Για να πραγματοποιηθεί αυτό, η κοινοπραξία θα είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως κατασκευαστές αυτοκινήτων ή, γενικότερα, παρόχους υπηρεσιών κινητικότητας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει πως θα υποστηρίξει την ολοκληρωμένη κινητικότητα και ασφάλιση των πελατών – καθιστώντας την ασφάλιση αναπόσπαστο ολοκληρωμένο μέρος της αγοράς οχήματος. Αντί των σημερινών μάλλον βραχυπρόθεσμων συνεργασιών μεταξύ κατασκευαστών αυτοκινήτων και διαφόρων ασφαλιστικών εταιρειών, το επίκεντρο είναι ένα κοινό ταξίδι ανάπτυξης για την προσφορά ευέλικτων και πλήρως ψηφιακών προϊόντων.

“Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την Swiss Re μπορούμε να ηγηθούμε του μετασχηματισμού σε ένα εξελισσόμενο περιβάλλον αγοράς και να προωθήσουμε τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Θα δημιουργήσουμε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, και θα συν-δημιουργήσουμε ως συνιδιοκτήτες μια ασφαλιστική πλατφόρμα. Αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει την εύκολη και αποτελεσματική αγορά ασφαλιστικών και πελατοκεντρικών υπηρεσιών χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, εμείς ως Daimler Insurance Services μπαίνουμε βαθύτερα στην αλυσίδα αξίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, έχοντας μεγαλύτερη επιρροή στην ανάπτυξη προϊόντων και τις τιμές”, δήλωσε ο Ingo Telschow, CEO της Daimler Insurance Services.

“Πιστεύουμε ότι η συνεργασία με την Daimler Insurance Services και η ίδρυση της Movinx θα μας οδηγήσει σε επόμενο επίπεδο στην καινοτομία της ασφάλισης κινητικότητας. Η κοινή μακροπρόθεσμη φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε μια αλληλεπίδραση του οικοσυστήματος, όπου η ασφάλιση υποστηρίζει την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, όπως προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και αυτόνομα αυτοκίνητα, καθώς και νέα επιχειρηματικά μοντέλα στον τομέα της κινητικότητας” δήλωσε από την πλευρά της η Pravina Ladva, Digital Transformation Officer της Swiss Re.

Ο Sebastiaan Bongers, Head Mobility Ventures της Swiss Re και ο Andreas Roth, Head Digital Insurance Model της Daimler Insurance Services, θα ηγηθούν της νέας εταιρείας. Τα γραφεία άνοιξαν στο Βερολίνο από τον τον Οκτώβριο. Τα πρώτα ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν στη Γαλλία το 2021. Τα επόμενα χρόνια, προγραμματίζεται περαιτέρω διείσδυση στην αγορά, τόσο πανευρωπαϊκά, όσο και στην Αμερική και στην Ασία.

 

 

Προηγούμενο άρθροΈναρξη παραγγελιών για το ηλεκτρικό Škoda ENYAQ iV
Επόμενο άρθροBMW X5 M Competition και BMW X6 M Competition