Η Volvo Cars έχει δεσμευτεί να ηγηθεί στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων premium
Volvo Cars to be fully electric by 2030 - Mid-decade electric

Η Volvo Cars έχει δεσμευτεί να ηγηθεί στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων premium. Έτσι σχεδιάζει από το 2030 να κατασκευάζει και να πουλάει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Από το 2030, η εταιρεία σκοπεύει να πουλάει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να καταργήσει σταδιακά όλα τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης από το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών.

Ο μετασχηματισμός της Volvo Cars σε αμιγώς ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί μέρος του φιλόδοξου σχεδίου της για το περιβάλλον, το οποίο επιδιώκει την συνεπή μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου.

Η απόφασή της βασίζεται επίσης στην προσδοκία πως η νομοθεσία, καθώς και η ταχεία επέκταση προσβάσιμης και υψηλής ποιότητας υποδομής φόρτισης θα επιταχύνουν την υιοθέτηση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκ μέρους των καταναλωτών.

Η κίνηση της Volvo Cars για αμιγή ηλεκτροκίνηση συνδυάζεται με αυξημένη εστίαση στις διαδικτυακές πωλήσεις και μια πιο ολοκληρωμένη, ελκυστική και ειλικρινή προσφορά προς τον καταναλωτή, που ονομάζεται Care by Volvo. Όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα διατίθενται μόνον μέσω διαδικτύου.

Η φιλοδοξία για το 2030 αντιστοιχεί σε μια επιτάχυνση της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης της Volvo Cars, η οποία οφείλεται στην έντονη ζήτηση για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά της τα τελευταία χρόνια και την σαφή πεποίθηση ότι η αγορά αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης βαίνει συρρικνούμενη.

«Για να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία μας, χρειαζόμαστε κερδοφόρο ανάπτυξη. Έτσι, αντί να επενδύουμε σε μια συρρικνούμενη δραστηριότητα, επιλέγουμε να επενδύσουμε στο μέλλον – ηλεκτρικό και διαδικτυακό», δήλωσε ο CEO, Håkan Samuelsson. «Είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στο να ηγηθούμε στην ταχέως αναπτυσσόμενη premium ηλεκτρική κατηγορία».

Τα επόμενα χρόνια, η Volvo Cars θα κυκλοφορήσει αρκετά επιπλέον ηλεκτρικά μοντέλα και θα ακολουθήσουν και άλλα. Μέχρι το 2025, στοχεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα υβριδικά. Από το 2030, κάθε αυτοκίνητο που θα πουλάει θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

«Δεν υπάρχει μακροπρόθεσμο μέλλον για αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο Henrik Green, chief technology officer. «Δεσμευόμαστε να κατασκευάζουμε μόνον ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η μετάβαση θα πραγματοποιηθεί μέχρι το 2030. Θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας και να αποτελέσουμε μέρος της λύσης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

 

Προηγούμενο άρθροΗ Continental μειώνει τα αυτοκόλλητα στα ελαστικά της
Επόμενο άρθροEuropean Car of the Year 2021: Toyota Yaris