Fedra Ribeiro

Από την 1η Ιανουαρίου 2023, η Fedra Ribeiro, σήμερα COO της Mobilize, αναλαμβάνει CEO της Mobilize Beyond Automotive.

Ο Patrick Claude, Αντιπρόεδρος Οικονομικών του Renault Group και μέλος του ΔΣ της RCI Banque SA, αναλαμβάνει αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΣ της RCI Banque SA από την 1η Ιανουαρίου 2023. Ο διορισμός του υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Fedra Ribeiro και ο Patrick Claude, ως αναπληρωτές, θα διαδεχθούν την Clotilde Delbos που θα αποχωρήσει από το Renault Group στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω την Clotilde για τον τρόπο που με υποδέχθηκε στον Όμιλο πριν από δύο χρόνια και για τη δέσμευσή της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Renault Group. Ο επαγγελματισμός της επέτρεψε στην Mobilize να ξεκινήσει δυνατά. Η μάρκα έγινε σημείο αναφοράς για νέες μετακινήσεις, προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες όπως τις Mobilize Driver Solutions, Mobilize Insurance, Mobilize Charge Pass και το δίκτυο Mobilize Fast Charge. Εύχομαι στην Clotilde επιτυχία στα νέα της έργα και είμαι βέβαιος πως η Fedra θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις δραστηριότητες της Mobilize Beyond Automotive, με την έμπειρη υποστήριξη της εξαιρετικής ομάδας της», δήλωσε ο Luca de Meo, CEO του Renault Group.

«Τα δέκα χρόνια που πέρασα στο Renault Group υπήρξαν συναρπαστικά. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου στους εργαζόμενους του Ομίλου που, παρά τις πολλές κρίσεις των τελευταίων ετών, κατέστησαν την Renault την μεγάλη εταιρεία που είναι σήμερα. Πιστεύω πως ως CFO και κάποτε ως Αναπληρώτρια CEO του Renault Group και CEO της μάρκας Mobilize, συνέβαλα στην ανάκαμψη του Ομίλου. Η Renault βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή της αυτοκινητοβιομηχανίας και είμαι πεπεισμένη πως η Mobilize και οι ομάδες της θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο», δήλωσε η Clotilde Delbos, CEO της Mobilize.

Η Fedra Ribeiro εντάχθηκε στην Mobilize τον Νοέμβριο του 2021 ως COO. Προηγουμένως ήταν Εκτελεστική Αντοπρόεδρος Προοδευτικής Κινητικότητας της Bosch. Η Fedra Ribeiro ξεκίνησε την καριέρα της το 1998 στην Πορτογαλία και έχει εργαστεί στο Volkswagen Group, στην Raytheon Technologies και στην SPX Corporation, σε διάφορες χώρες. Από το 2012, όταν εντάχθηκε στην Bosch, δραστηριοποιήθηκε σε πολλές διευθυντικές θέσεις στα τμήματα Connected Mobility Solutions και Aftermarket.

Το 2020, η κορυφαία εταιρεία παροχής τεχνολογίας κινητικότητας διαμοιρασμού, Vulog, την ανέδειξε μεταξύ των 20 σημαντικότερων γυναικών στον τομέα της κινητικότητας.

Patrick Claude

Ο Patrick Claude είναι απόφοιτος της Ecole Centrale de Paris. Ανέλαβε διάφορες θέσεις στις τράπεζες Rothschild και Barclays πριν αναλάβει Treasurer της RCI Banque το 1996. Το 2001 μετακινήθηκε στην Renault, όπου σήμερα είναι Αντιπρόεδρος Οικονομικών. Το 2014 διορίστηκε επίσης Διαχειριστής και Chief Risk Officer της RCI Banque και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, ο Patrick Claude εντάσσεται στο ΔΣ της RCI Bank and Services και στην Επιτροπή Κινδύνου.

Clotilde Delbos

Η Clotilde Delbos εντάχθηκε στο Renault Group το 2012, ως Αντιπρόεδρος Απόδοσης και Ελέγχου Ομίλου.

Τον Απρίλιο του 2016 ανέλαβε Chief Financial Officer του Renault Group και Πρόεδρος του ΔΣ της RCI Banque S.A.

Τον Οκτώβριο του 2019, το ΔΣ αποφάσισε να την διορίσει προσωρινά CEO της Renault S.A., έως ότου ο Luca de Meo αναλάβει CEO της Renault την 1η Ιουλίου 2020.

Τον Ιούλιο του 2020, ανέλαβε Αναπληρώτρια CEO του Groupe Renault, παραμένοντας Οικονομική Διευθύντρια και Πρόεδρος του ΔΣ της RCI Banque SA.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Clotilde Delbos ανέλαβε επίσης CEO της μάρκας Mobilize. Την 1η Μαρτίου 2022, εγκατέλειψε τη θέση της ως Chief Financial Officer Ομίλου, διατηρώντας τα υπόλοιπα καθήκοντά της. Είναι μέλος του ΔΣτου Renault Group.

Είναι επίσης μέλος του ΔΣ της Alstom, από το 2018, και της AXA, από τον Μάιο του 2021.

Προηγούμενο άρθροVolkswagen: αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις του Wolfsburg
Επόμενο άρθροbp: μελέτη για πράσινο υδρογόνο στην Αίγυπτο