Το μέλλον των αυτοκινήτων μπορεί να είναι όχι μόνο αυτόνομο και ηλεκτρικό, αλλά μικρό και διαμορφωμένο όπως το Mobility Pod της Milla.

Τον τελευταίο καιρό λανσάρονται διάφορα νέα σχέδια των αποκαλούμενων “αυτόνομων pod”, με το Mobility Pod της Milla ως το τελευταίο concept. Όντας αυτόνομα, ηλεκτρoκίνητα και μικρά, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν θαυμάσια ως μια βιώσιμη και αποτελεσματική λύση για τη μεταφορά επιβατών.

Η νέα γαλλική κατασκευαστική εταιρεία αυτοκινήτων Milla παρουσίασε το Mobility Pod στη CES 2019. Αυτό το μικρό όχημα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες, χωρίς την ανάγκη οδηγού και τρέχει με ταχύτητα μέχρι και 30 km/h. Το Mobility Pod θα ανταγωνιστεί με τη Navya και την EasyMile που έχουν αναπτύξει παρόμοια αυτόνομα μικροαυτοκίνητα. Ωστόσο, το Milla θα εγκαινιασθεί πρώτα σε πιλοτικό έργο στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2019, στο Vélizy. Και ο ιδρυτής, Frédéric Mathis, δήλωσε στη CES 2019 ότι θα ήθελαν να φθάσουν το ορόσημο των 1.000 συναρμολογημένων μονάδων εντός τριών ετών.

Η εταιρεία μπορεί να φαίνεται ολοκαίνουργια, αλλά βασίζεται σε μια μεγάλη εμπειρία στην αυτόνομη κινητικότητα. Προηγουμένως, ο ιδρυτής Frédéric Mathis ήταν επικεφαλής των προγραμμάτων των συνδεδεμένων και αυτόνομων οχημάτων για την Vedecom και τη Renault και ο συνάδελφός του, Eric Gendarme, εργάσθηκε για την OBH Digital, μια ψηφιακή εταιρεία που ειδικεύεται σε καινοτόμα έργα για αυτόνομα και συνδεδεμένα οχήματα.

Το Mobility Pod της Milla, όπως και αυτά της Navya και της EasyMile, θα μπορούσαν μελλοντικά να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της μικροκινητικότητας και της αυτόνομης κινητικότητας και, ως εκ τούτου, να αποτελέσουν ένα πολλά υποσχόμενο μελλοντικό μέσο μεταφοράς.

Φωτογραφία: Το Mobility Pod της Milla στη CES 2019

Προηγούμενο άρθροΤο Nissan LEAF πρώτο σε πωλήσεις EV στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Πρεμιέρα για το Opel Zafira Life στις Βρυξέλλες