Πέντε χρόνια μετά την έναρξη πωλήσεων λιανικής τον Οκτώβριο του 2013 στην Ολλανδία, το πρωτοποριακό Outlander PHEV, βρίσκεται στην κορυφή της ευρωπαϊκής plug-in υβριδικής αγοράς, ανεξαρτήτως κατηγορίας, μάρκας ή τύπου αμαξώματος.

Με συνολικές πωλήσεις 115.448 μονάδων (μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2018 – στοιχεία MME, εταιρική ανακοίνωση), παραμένει υπολογίσιμη δύναμη στην περιοχή, δημοφιλέστερο από τον ανταγωνισμό ακόμα και σε ευρωπαϊκές αγορές με ισχυρούς τοπικούς παίκτες όπως η Γερμανία και η Σουηδία.

Ένα χρόνο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2012, η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) εξερευνούσε αχαρτογράφητες περιοχές με ένα μοντέλο που ήταν το πρώτο 4WD SUV με δύο μοτέρ βασισμένο σε αρχιτεκτονική ηλεκτρικού οχήματος.

Ο ανταγωνισμός στην plug-in υβριδική κατηγορία ήταν σχεδόν ανύπαρκτος εκείνη την εποχή και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κινούνταν συνήθως αυστηρά εντός των ορίων της πόλης, μη έχοντας την αυτονομία των 800+ km που προσέφερε στην πορεία ένα Outlander PHEV, με πλήρη οικογενειακό εξοπλισμό.

Το Outlander PHEV συνεχίζει την πορεία του – υπό το νέο αυστηρότερο καθεστώς εκπομπών ρύπων WLTP, το οποίο έχει μειώσει τον αριθμό των ενδεχόμενων ανταγωνιστών του. Εξάλλου, αποτελεί μια οικονομικά προσιτή λύση για SUV εναλλακτικό του diesel.

Προηγούμενο άρθροΝέο Jeep Renegade MY2019
Επόμενο άρθροΟι φόροι των αυτοκινήτων βάσει των εκπομπών CO2 στην ΕΕ