Honda HR-V e:HEV
Honda HR-V e:HEV

Η επόμενη γενιά του αποκλειστικά υβριδικού HR-V e:HEV είναι το αποτέλεσμα μιας ευρείας επαναξιολόγησης της νοοτροπίας των σύγχρονων καταναλωτών, όπως επισημαίνει η Honda.

  • Το νέο HR-V συνδυάζει την καθαρή, απέριττη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda με τη στιβαρότητα ενός SUV
  • Η μοναδική, κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία ευπροσάρμοστη και ευρύχωρη καμπίνα
  • Νέες βελτιώσεις μεγιστοποιούν την ευρυχωρία και άνεση του εσωτερικού, παρά τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις
  • Η σχεδίαση ενσαρκώνει βασικές αρχές λειτουργικότητας και υψηλής αισθητικής, ενώ δίνει περαιτέρω έμφαση στην πρακτικότητα

Αξιολογώντας τον τρόπο με τον οποίο οι δραστήριοι, συνδεδεμένοι άνθρωποι του σήμερα αναγνωρίζουν και επιλέγουν προϊόντα υψηλής αξίας, η Honda θέλησε να δημιουργήσει όχι απλά ένα νέο συμπαγές SUV, αλλά ένα προϊόν που θα προσελκύει τον πελάτη μέσω της υψηλής αισθητικής, της λειτουργικότητας και της πρακτικότητάς του.

Honda HR-V e:HEV 2021
Honda HR-V e:HEV 2021

Στην έρευνα της Honda διαπιστώθηκε ότι οι σύγχρονοι καταναλωτές επιλέγουν προϊόντα με κριτήριο όχι μόνο τις ισχυρές επιδόσεις ή την ελκυστική εμφάνιση, αλλά και τον τρόπο που ενσωματώνονται στη ζωή τους και ικανοποιούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους. Με βάση αυτό, η ομάδα υιοθέτησε το μότο “Amp up your life”, εστιάζοντας στην υποστήριξη ενός ενεργού και δραστήριου lifestyle σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εξέλιξης του νέου HR-V. Στόχος ήταν να μπορούν οι πελάτες να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα με τα αυτοκίνητά τους, τα οποία θα τους ενισχύουν και θα τους υποστηρίζουν στην καθημερινότητά τους.

Το αποτέλεσμα είναι ένα σύγχρονο coupe-SUV αμάξωμα που προσελκύει με τη σχεδιαστική του απλότητα, ενώ το εξαιρετικά ευρύχωρο και ευπροσάρμοστο εσωτερικό είναι πιο φιλικό προς το χρήστη και πιο άνετο από ποτέ. Το νέο HR-V πετυχαίνει επίσης έναν ελκυστικό αλλά σπάνιο συνδυασμό premium SUV στυλ και απαράμιλλης ευρυχωρίας. Συνεχίζει τη επιτυχία τη φήμη που απολαμβάνει η μάρκα Honda στον τομέα της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της πρακτικότητας και έρχεται να προσθέσει ένα ξεχωριστό και απολαυστικό στυλ, όλα σε ένα ‘πακέτο’ συμπαγών διαστάσεων.

Σημείο εκκίνησης για τη Honda ήταν η φιλοσοφία ‘Man-Maximum, Machine-Minimum’ (M/M), η οποία εκφράζει την άποψη ότι σκοπός της τεχνολογίας και της σχεδίασης είναι να εξυπηρετούν τις ανάγκες του οδηγού και των επιβατών.

Η άριστη ενσωμάτωση του συστήματος κίνησης στην ανανεωμένη έκδοση της παγκόσμιας μικρής πλατφόρμας της Honda και η έξυπνη κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ είναι το μυστικό για την αυξημένη ευρυχωρία, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν τέσσερις ενήλικες με μέγιστη άνεση. Παράλληλα, η σύγχρονη σχεδίαση και η προηγμένη τεχνολογία βελτιστοποιούν την άνεση χώρου, την εργονομία, την ευελιξία και εν γένει την αίσθηση ελευθερίας στην καμπίνα.

Ο Kojiro Okabe, Large Project Leader της Honda, δήλωσε: «Κατά την εξέλιξη του HR-V οργανώσαμε ομαδικές συζητήσεις με άτομα διαφορετικής προέλευσης, ειδικότητας, ηλικίας και φύλου. Δημιουργώντας το αυτοκίνητο από λευκή κόλλα χαρτί, προσθέσαμε στο HR-V στοιχεία που προσφέρουν απόλαυση και χαρά σε όλους τους επιβάτες. Στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε, όχι να καταπιέσουμε, τις προσωπικές επιθυμίες ή ιδιαιτερότητες και να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που θα έδινε τη δυνατότητα σε όλους να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους στυλ ζωής».

HR-V e:HEV

Έμφαση στην εξωτερική σχεδίαση

Η coupe-SUV αισθητική του νέου HR-V αποπνέει ενέργεια και δυναμισμό. Οι οριζόντιες, προς τα εμπρός προσανατολισμένες χαρακτηριστικές γραμμές και οι λείες επιφάνειες αντανακλούν την απέριττη απλότητα των πρόσφατων, νέων μοντέλων Honda, με εξωτερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που εντάσσονται στο σχήμα του αμαξώματος. Για παράδειγμα, οι προβολείς και η εμπρός γρίλια συγχωνεύονται στα εμπρός πλαϊνά πάνελ και ενσωματώνονται στη μοναδική πάνω μάσκα που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος.

Για τη δημιουργία μιας σύγχρονης, αθόρυβης αισθητικής, οι σχεδιαστές ενσωμάτωσαν μία ζωηρή, οριζόντια ‘γραμμή ώμου’ που εκτείνεται από τους προβολείς μέχρι τα πίσω φωτιστικά σώματα. Πίσω, η επιδίωξη ενός συνδυασμού πρακτικότητας και ελκυστικής αισθητικής είναι εμφανής στην απλή, κομψή σχεδίαση της πίσω πόρτας, που ενσωματώνει έξυπνα τη χειρολαβή ανοίγματος στο τρισδιάστατο πίσω πάνελ. Το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας, το χαμηλό σκαλοπάτι και το επίπεδο πάτωμα φόρτωσης διευκολύνουν την πρόσβαση, χωρίς να αποτελεί εμπόδιο η τύπου coupe οροφή.

Στοχεύοντας στην κομψότητα και σε ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα, οι σχεδιαστές πρόσεξαν ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, οι χαρακτηριστικές γραμμές είναι ευθυγραμμισμένες και όσο το δυνατόν λιγότερες για να αποφεύγονται οι σκιές, ενώ ‘σβήνουν’ πλήρως γύρω από τις λαβές θυρών. Στο ίδιο πνεύμα, τα δύο φώτα της πινακίδας κυκλοφορίας, η λαβή της πίσω πόρτας και η κάμερα οπισθοπορείας ενσωματώνονται σε μια μονάδα. Έτσι δημιουργείται μία καθαρή συνολική αισθητική – γνωστή και από άλλα πρόσφατα μοντέλα της Honda, με την απέριττη σχεδίαση να γίνεται το μυστικό της κομψότητας.

Αίσθηση ευρυχωρίας

Στο εσωτερικό του νέου HR-V, κάθε σχεδιαστικό στοιχείο στόχο έχει να συμβάλλει στη δημιουργία μιας αίσθησης ευρυχωρίας και άνεσης που συνδέει τους επιβάτες με τον έξω κόσμο. Αυτό ξεκινά με τα παράθυρα που έχουν σχεδιαστεί για να μπορεί να εισέρχεται άπλετο φως στην καμπίνα, και συνεχίζεται με την άριστη ορατότητα χάρη στον οριζόντιο προσανατολισμό του ταμπλό  και την επίπεδη γραμμή του καπό – στοιχεία που αυξάνουν το επίπεδο άνεσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η αίσθηση ευρυχωρίας επιτείνεται με τους μοναδικούς αεραγωγούς σχήματος L στις πάνω γωνίες του ταμπλό. Αυτοί είναι σχεδιασμένοι για να προσφέρουν την αίσθηση τόνωσης που φέρνει ένα ελαφρύ αεράκι, αλλά χωρίς το μειονέκτημα των συμβατικών αεραγωγών, αφού οι επιβάτες νιώθουν συχνά άβολα όταν μια ισχυρή ροή αέρα κατευθύνεται άμεσα προς αυτούς. Το σύστημα κατευθύνει διακριτικά μία ροή αέρα κατά μήκος των πλαϊνών παραθύρων και του εμπρός παρμπρίζ προς την οροφή, δημιουργώντας έναν ευχάριστο στροβιλισμό πλευρικά και πάνω από τους επιβάτες. Αυτό το σύστημα διάχυσης αέρα των νέων αεραγωγών δημιουργεί ένα άνετο περιβάλλον για όλους.

Το εσωτερικό του Honda HR-V e:HEV

Θεμελιώδης παράγοντας άνεσης στο εσωτερικό είναι η βέλτιστη θέση των χειριστηρίων. Η εργονομική, πρακτική διάταξη ενισχύει την αίσθηση αρμονίας με τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος και του πίνακα οργάνων τοποθετημένα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Καθώς τα χειριστήρια είναι άμεσα αναγνωρίσιμα επιτρέπουν την ασφαλή και διαισθητική λειτουργία.

Τα πίσω καθίσματα έχουν πρόσθετη κλίση συγκριτικά με της προηγούμενης γενιάς HR-Vαυξάνοντας την άνεση και την ευρυχωρία των επιβατών. Κάτι πολύ σημαντικό: αν και οι συνολικές διαστάσεις του οχήματος είναι παρόμοιες με του προηγούμενου μοντέλου, το νέο HR-V προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια και τους ώμους, για μία ανώτερη αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης. Θέλοντας να διατηρήσουν την έξυπνη χωροταξία και ένα χαμηλό πάτωμα χώρου αποσκευών, οι μηχανικοί της Honda διαμόρφωσαν προσεκτικά το ευπροσάρμοστο επίπεδο πάτωμα του χώρου φόρτωσης και τη διάταξη των καθισμάτων, ώστε να μπορούν να μεταφέρονται άνετα διάφορα είδη φορτίων, από αποσκευές, μέχρι ποδήλατα και εξοπλισμό για σπορ δραστηριότητες.

Ο Kojiro Okabe πρόσθεσε: «Σχεδιάσαμε το νέο υβριδικό HR-V έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει τις ιδιαίτερες αξίες και ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών, αλλά και για να προσελκύσει μία νέα γενιά υποψηφίων πελατών. Αυτοί αναζητούν πρακτικότητα και καινοτομία από τα προϊόντα που χρησιμοποιούν. Εφαρμόζοντας έξυπνα τις τελευταίες τεχνολογίες και τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda, έχουμε δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που θα προσφέρει την απαραίτητη ευρυχωρία, συνδεσιμότητα, αξιοπιστία και ευελιξία για τη βελτίωση και υποστήριξη της καθημερινότητάς τους».

Το νέο HR-V e:HEV θα διατίθεται στην Ευρώπη από τα τέλη του 2021.

 

Προηγούμενο άρθροΤο Opel Universal Charger απλοποιεί την ηλεκτροκίνηση
Επόμενο άρθροJATO: Το Peugeot 208 πρώτο σε πωλήσεις