Το leasing μεταχειρισμένων αυτοκινήτων προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες στις αντίστοιχες εταιρείες. Παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο στο remarketing και τους δίνει τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν την πελατειακή τους βάση με ιδιώτες καταναλωτές.

Η μίσθωση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων φαίνεται να προσφέρει μόνο πλεονεκτήματα. Για τους εκμισθωτές, σημαίνει πως η διάρκεια της σύμβασης αποσυνδέεται από τη διάρκεια ζωής του οχήματος. “Αυτό παρέχει ευελιξία, βελτιστοποιώντας τη χρήση του οχήματος σε σχέση με τη στιγμή της πώλησης, τις πιθανές δυνατότητες απελευθέρωσης ή την προσθήκη του σε μια ευέλικτη ομάδα οχημάτων”, εξηγεί ο Carel Bal, Διευθυντής της ALD Automotive & Second Lease Sponsor.

“Οι εταιρείες leasing κερδίζουν σε ευελιξία και έλεγχο του τρόπου και του χρόνου χρήσης του οχήματος και μπορούν να προσαρμόσουν τις πωλήσεις τους βάσει των συνθηκών αγοράς. Επιπλέον οφέλη περιλαμβάνουν τη διαχείριση του κινδύνου υπολειμματικής αξίας, την επέκταση της πελατειακής βάσης και του στόλου, τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, την επέκταση των προσφορών υπηρεσιών και την περαιτέρω διαφοροποίηση των κατηγοριών πελατών”, προσθέτει.

Οι πελάτες λιανικής για leasing μεταχειρισμένων αυτοκινήτων επωφελούνται από μεγαλύτερη ευελιξία, αποδοτικότητα κόστους, μικρότερες περιόδους leasing, ευκολία επιστροφής του οχήματος, αυτοκίνητο υψηλότερης ποιότητας σε συμφέρουσα τιμή, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης και της παράδοσης χωρίς καθυστερήσεις. “Δεν υπάρχει καμία ταλαιπωρία στο τέλος της σύμβασης για πώληση του αυτοκινήτου, απλώς το επιστρέφετε και μπορείτε να επιλέξετε ένα νεώτερο μοντέλο. Για τους εταιρικούς πελάτες, οι εργαζόμενοί τους έχουν μια ευρύτερη γκάμα οχημάτων για να επιλέξουν, στην οποία κανονικά δεν θα είχαν πρόσβαση”, εξηγεί ο Carel Bal.

Νέα και ελκυστικά

Η ALD Automotive βλέπει σαφώς τις δυνατότητες της αγοράς leasing μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, με σημαντική αύξηση της δραστηριότητας έως το 2020, μέσω των ψηφιακών πλατφορμών και της κάλυψης της λιανικής πώλησης. “Με δραστηριότητες διαθέσιμες σε όλες τις ώριμες αγορές μας, όπου υπάρχει ζήτηση για ιδιωτική μίσθωση γενικά, αυτές θα είναι και οι περιοχές εστίασης στους επόμενους 12-18 μήνες”, επισημαίνει ο Carel Bal.

Πράγματι, υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ μίσθωσης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και ιδιωτικής μίσθωσης, σύμφωνα με τον Frank Van Gool, διευθύνοντα σύμβουλο της ομοσπονδίας χρηματοδοτικής μίσθωσης και ενοικιάσεων του Βελγίου, Renta: “Το 2019 θα είναι το έτος κατά το οποίο θα αναπτυχθεί η μίσθωση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της κατηγορίας θα αναληφθεί από παρόχους ιδιωτικής μίσθωσης”.

Σύμφωνα με τον κ. Van Gool, η αγορά ιδιωτικών μισθώσεων αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για την προσφορά νέων, μικρών και καλά συντηρημένων μεταχειρισμένων οχημάτων σε ένα νέο καταναλωτικό κοινό, σε ελκυστική τιμή. Τα ιδανικά προς μίσθωση μεταχειρισμένα οχήματα ποικίλλουν από χώρα σε χώρα, αλλά η ALD Automotive απαριθμεί τέσσερις πηγές: τα οχήματα που επιστρέφονται νωρίτερα (0-2 έτη), τα αυτοκίνητα που επιστρέφονται κανονικά (3-4 χρόνια), τα οχήματα που προμηθεύονται ειδικά για να βελτιώσουν την προσφερόμενη ποικιλία τους στις πλατφόρμες πωλήσεων αυτοκινήτων τους, όπου προσφέρουν οχήματα προς πώληση ή εκμίσθωση και τέλος σε συνεργασίες κατασκευαστών μέσω των αποθεμάτων τους.

“Τα κριτήρια επιλογής εξαρτώνται από τα προφίλ των B2B και B2C ενδιαφερομένων, που έχουν διαφορετικές ανάγκες και προσδοκίες ως προς τον τύπο του οχήματος, το εμπορικό σήμα, τη χρήση, τα χιλιόμετρα και ούτω καθεξής”, τονίζει ο Carel Bal. “Στόχος μας είναι πάνω απ ‘όλα να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε στους πελάτες μας άριστη ποιότητα είτε το μισθωμένο όχημα είναι καινούργιο είτε χρησιμοποιημένο”.

 

Προηγούμενο άρθροToyota Proace City: Ασφαλές, ευρύχωρο και αποδοτικό
Επόμενο άρθροΑνοδικά κινούνται οι ταξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων