Dr. Rainer Müller-Finkeldei

Ο Δρ. Rainer Müller-Finkeldei (53 ετών) θα αναλάβει την ευθύνη της Mercedes-Benz Trucks Product Engineering, τον Μάιο του 2023.

Στη νέα του θέση, θα ηγηθεί των τμημάτων μηχανικών της Mercedes-Benz Trucks στη Γερμανία, Βραζιλία και Τουρκία. Ο Δρ Müller-Finkeldei θα διαδεχθεί τον Καθηγητή Δρ. Uwe Baake (59 ετών), ο οποίος θα συνταξιοδοτηθεί.

Ο Δρ. Rainer Müller-Finkeldei εντάχθηκε στο Daimler Group το 1995 για να κάνει την διατριβή του στην Πληροφορική και τη Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Würzburg της Γερμανίας, αφού είχε ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στα Πανεπιστήμια του Würzburg και του Τέξας, στο Austin των ΗΠΑ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Μηχανικός Ανάπτυξης στην Έρευνα και Ανάπτυξη, στην πρώην Daimler-Benz AG. Μετά από διάφορες θέσεις στην Έρευνα και Ανάπτυξη επιβατικών αυτοκινήτων και βαν, εντάχθηκε στο τμήμα φορτηγών το 2004 και διετέλεσε Αναπληρωτής Αντιπροέδρου Δημιουργίας Προϊόντων Φορτηγών. Ακολούθησαν ανώτερες θέσεις στην Ανάπτυξη Προϊόντων του Daimler Group. Το 2010, ανέλαβε Διευθυντής της Mercedes-Benz Trucks Mechatronics, πριν αναλάβει Ανώτερος Αντιπρόεδρος Μηχανικής Προϊόντων και Τεχνολογίας της Daimler Truck Βόρειας Αμερικής, τον Απρίλιο του 2020.

Η Karin Rådström, CEO της Mercedes-Benz Trucks, δήλωσε: «Ο Rainer Müller-Finkeldei είναι εξαιρετικός μηχανικός, με διεθνή εμπειρία και κατανόηση των αναγκών των πελατών μας. Είναι επίσης εξαιρετικός ηγέτης. Είμαι βέβαιος πως θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη των κατάλληλων πρωτοπόρων προϊόντων βιώσιμων μεταφορών. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που καλωσορίζω τον Rainer στην ομάδα της Mercedes-Benz Trucks και του εύχομαι ό,τι καλύτερο στα νέα του καθήκοντα».

Prof. Dr. Uwe Baake

Ο Uwe Baake (59 ετών), σήμερα Επικεφαλής της Mercedes-Benz Trucks Product Engineering, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με διδακτορικό από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Darmstadt, μετά από 28 χρόνια στον όμιλο, θα συνταξιοδοτηθεί στα τέλη Απριλίου 2023.

Φωτογραφίες: Daimler Truck AG

Προηγούμενο άρθροΗ Dacia λανσάρει την έκδοση Extreme, στη γκάμα της
Επόμενο άρθροΗ bp εγκαινίασε συγκρότημα πράσινου υδρογόνου