Mercedes-Benz Group: ανασχηματίζει την ανώτατη διοίκηση

Η Mercedes-Benz Group AG ανασχηματίζει την ανώτατη διοίκηση, με τον Michael Schiebe να αναλαμβάνει επικεφαλής της AMG και των οχημάτων πολυτελίας του ομίλου, διαδεχόμενος τον Philipp Schiemer, ο οποίος θα ηγηθεί του νέου τομέα Top End Customer and Community Management.

«Η επιτυχία της Mercedes-Benz είναι πάνω από όλα ένα πράγμα: ομαδική προσπάθεια. Μερικοί από τους συναδέλφους που συνέβαλαν στην επιτυχία μας εδώ και πολλά χρόνια, ξεκινούν νέο κεφάλαιο στη ζωή τους – συνταξιοδοτούνται επάξια ή συνεχίζουν να εξελίσσουν τη σταδιοδρομία τους πέρα από την εταιρεία μας. Θα ήθελα να εκφράσω ολόψυχα τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες για τις άοκνες προσπάθειές τους και να τους ευχηθώ ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Ταυτόχρονα, ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους νέους συναδέλφους ανώτατης διοίκησης που θα ενταχθούν στην οικογένεια της Mercedes-Benz, καθώς και με αυτούς που αναλαμβάνουν νέες ευθύνες σε βασικές θέσεις μας», δήλωσε ο Ola Källenius, Πρόεδρος Δ.Σ. της Mercedes-Benz Group AG, σχολιάζοντας τις αλλαγές στην ανώτατη διοίκηση της εταιρείας.

Philipp Schiemer

Ο Philipp Schiemer, CEO της Mercedes-AMG GmbH & επικεφαλής Top End Vehicle (οχήματα πολυτελείας) του ομίλου, αποχωρεί από αυτή για να αναλάβει νέο ρόλο στη Mercedes-Benz AG από την 1η Απριλίου 2023. Θα είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία της λειτουργίας Top End Customer and Community Management, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της Mercedes-Benz. Πιο πρόσφατα, ο Schiemer είχε ζωτικό ρόλο στην επιτυχία της Mercedes-AMG και στην προώθηση των προϊόντων Maybach και G-Class. Κατά τη διάρκεια μακράς και επιτυχημένης καριέρας, εργάστηκε σε διάφορα τμήματα σε ποικιλία λειτουργιών, περιλαμβανομένης της Βραζιλίας, όπου ήταν περισσότερα από 18 χρόνια, πιο πρόσφατα ως CEO της Mercedes-Benz do Brasil Ltda.

Michael Schiebe

Ο Michael Schiebe, επί του παρόντος επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου του Δ.Σ. και του Εταιρικού Γραφείου, θα διαδεχθεί τον Philipp Schiemer ως CEO της Mercedes-AMG GmbH & Head of the Top End Vehicle (TEV) Group την 1η Μαρτίου 2023. Ο Schiebe θα αναφέρεται στον Markus Schäfer, Μέλος του Δ.Σ. της Mercedes-Benz Group AG, Chief Technology Officer, υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τις προμήθειες.

Wolf-Dieter Kurz

Ο Wolf-Dieter Kurz, Head of Product Strategy & Steering, αποφάσισε μετά από 34 εξαιρετικά επιτυχημένα χρόνια με τη Mercedes-Benz στις 31 Μαρτίου 2023 να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του. Ο Kurz ήταν αποφασιστικός παράγοντας επιτυχίας του τρέχοντος χαρτοφυλακίου προϊόντων της Mercedes-Benz. Επιπλέον, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση των αλλαγών στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Πριν από την καθοδήγηση της συνολικής στρατηγικής προϊόντων της εταιρείας, ήταν υπεύθυνος για την ομάδα προϊόντων συμπαγούς κατηγορίας και SUV. Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης του CEO της Mercedes-Benz Türk A.S. μεταξύ 2009 και 2013.

Mercedes-Benz Group: ανασχηματίζει την ανώτατη διοίκηση
Από αριστερά, πάνω: Oliver Thöne, Arno van der Merwe, Jörg Bartels, κάτω: Christoph Starzynski, Torsten Eder

Ο Oliver Thöne, επί του παρόντος Επικεφαλής Σχεδιασμού Παραγωγής της Mercedes-Benz Cars, θα διαδεχθεί τον Kurz ως επικεφαλής Product Strategy & Steering την 1η Μαρτίου 2023. Την 1η Ιουνίου 2023, τον Thöne θα διαδεχθεί ο Arno van der Merwe, επί του παρόντος CEO της Beijing Benz Automotive Co. (BBAC) στην Κίνα – μια κοινοπραξία με τον Όμιλο BAIC. Τον Van der Merwe θα διαδεχθεί την 1η Ιουλίου 2023 ο Jörg Bartels, επί του παρόντος επικεφαλής Vehicle Integration στην ανάπτυξη επιβατικών αυτοκινήτων. Επίσης, την 1η Ιουλίου 2023, τον Bartels θα διαδεχθεί ο Christoph Starzynski, επί του παρόντος επικεφαλής Ανάπτυξης e-Drive. Ως μέρος αυτής της αλλαγής, ο Starzynski θα αναλάβει την ευθύνη για την πλήρη ανάπτυξη οχημάτων για όλες τις σειρές επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz. Ο Torsten Eder, επικεφαλής Ανάπτυξης Powertrain, θα αναλάβει τον ρόλο του Starzynski ως επικεφαλής Ανάπτυξης e-Drive την 1η Ιουλίου 2023 και θα διαχειρίζεται επιπλέον τα συγχωνευμένα τμήματα μέχρι τότε. Θα συνεχίσει επίσης τον ρόλο του ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής για τα προϊόντα Drive Systems.

Florian Hohenwarter

Ο Florian Hohenwarter, Επικεφαλής Παραγωγής Ευρώπης/Αφρικής, αποφάσισε να αλλάξει κλάδο από τις 31 Μαρτίου 2023: εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για περαιτέρω εξέλιξη σταδιοδρομίας για να γίνει Chief Operating Officer (COO) στην Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG. Η Hohenwarter έχει δημιουργήσει εξαιρετική φήμη τόσο στο τμήμα παραγωγής της Mercedes-Benz όσο και σε ολόκληρη την εταιρεία. Αποχωρεί από την εταιρεία με τη θέλησή του.

Η Mercedes-Benz καλωσορίζει την Katrin Lehmann, επί του παρόντος Υπεύθυνη Καινοτομίας και Συντήρησης Πελατών στη SAP SE, από την 1η Μαΐου 2023. Θα είναι επικεφαλής του νεοσύστατου τομέα Πληροφορικής Research & Development, Security and Data. Η Lehmann είναι έμπειρη μάνατζερ από τον κλάδο της τεχνολογίας που ηγείται περισσότερων από 3.500 προγραμματιστών λογισμικού στην τρέχουσα θέση της στη SAP, διαμορφώνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό παγκοσμίως. Επίκεντρο της δουλειάς της είναι η σύνδεση της ανάπτυξης λογισμικού, της καινοτομίας και της βιωσιμότητας. Η Lehmann θα αναφέρεται απευθείας στον Chief Information Officer (CIO) Jan Brecht.

Μπόνους 7.300 ευρώ

Όπως ανακοίνωσε ακόμα, η εταιρεία, το 2022 η ομάδα της Mercedes-Benz έδειξε για άλλη μια φορά ότι μπορεί να είναι πολύ επιτυχημένη ακόμη και σε δύσκολο περιβάλλον. Για να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους για τα επιτεύγματα και το υψηλό επίπεδο ευελιξίας τους, η διοίκηση της εταιρείας και το Γενικό Συμβούλιο Εργαζομένων συμφώνησαν από κοινού να καταβάλουν σε όλους τους εργαζόμενους ειδικό εφάπαξ μπόνους έως 7.300 ευρώ. Περίπου 93.000 εργαζόμενοι στη Γερμανία θα λάβουν το μπόνους αυτό μαζί με τις αμοιβές τους του μηνός Απριλίου 2023.

Από το 1997 έχει καθιερωθεί στη Mercedes-Benz ένα σύστημα επιμερισμού των κερδών. Πέρυσι, οι εργαζόμενοι έλαβαν μπόνους 6.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροNissan: “Πράσινα” ομόλογα 200 δισ. γιεν
Επόμενο άρθροΣυμφωνία Stellantis – Terrafame για θειικό νικέλιο