Η Stellantis N.V. και η Terrafame Ltd. ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας προμήθειας θειικού νικελίου για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Από το 2025, η φινλανδική Terrafame θα προμηθεύει τη Stellantis με θειικό νικέλιο για πέντε χρόνια. Η συμφωνία με την Terrafame εντάσσεται στην επιθετική στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Stellantis και θα καλύψει σημαντικό μέρος των αναγκών βιώσιμου νικελίου τοπικής προέλευσης.

«Η συμφωνία αποτελεί μέρος της προμήθειας βασικών πρώτων υλών για τις ανάγκες μας συστοιχιών μπαταριών οχημάτων», δήλωσε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares. «Συνεχίζουμε να δημιουργούμε νέα παγκόσμια αλυσίδα αξίας με συνεργάτες Κατηγορίας Α προς υποστήριξη της παγκόσμιας στρατηγικής μας και την προώθηση της δέσμευσής μας να καταστούμε πρωταθλητές του κλάδου στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, με μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2038, μπροστά από τους ανταγωνιστές».

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030, η Stellantis ανακοίνωσε σχέδια επίτευξης 100% του μείγματος πωλήσεων ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων μπαταρίας (BEV) στην Ευρώπη και 50% του μείγματος πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών BEV στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2030. Για παροχή καθαρής, ασφαλούς και οικονομικά προσιτής κινητικότητας στους πελάτες της, η Stellantis σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025 στην ηλεκτροκίνηση και την ανάπτυξη λογισμικού και επιδιώκει να καταστεί 30% αποτελεσματικότερη στις συνολικές δαπάνες Capex και Ε&Α έναντι εσόδων.

Η Terrafame διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια χημικών μπαταριών EV στον κόσμο στη Φινλανδία. Με ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής που ξεκινά από το δικό της ορυχείο και τελειώνει με χημικά μπαταριών σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, η παραγωγή της Terrafame είναι πλήρως ιχνηλάσιμη. Επιπλέον, λόγω της μοναδικής τεχνολογίας παραγωγής, το αποτύπωμα άνθρακα του θειικού νικελίου που παράγεται από την Terrafame είναι από τα μικρότερα του κλάδου.

«Η συνεργασία με ηγέτες του κλάδου όπως η Stellantis ενισχύει τη θέση της Terrafame ως σημαντικού συνεργάτη χημικών μπαταριών της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Joni Lukkaroinen. «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για βιώσιμα και διαφανώς παραγόμενα χημικά μπαταριών ευρωπαϊκής κατασκευής στην Ευρώπη. Είμαστε υπερήφανοι για τις ενέργειές μας απανθρακοποίησης της ευρωπαϊκής κινητικότητας και αύξηση της αποτελεσματικότητας της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας».

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz Group: ανασχηματίζει την ανώτατη διοίκηση
Επόμενο άρθροCEA – Renault Group: αμφίδρομος φορτιστής υψηλής απόδοσης