Mercedes-Benz Cars lays the foundation stone for a battery factory in the Neckar Valley at the Untertürkheim site: Outlook for a possible appearance (middle up) of the new battery factory located in the Brühl section of the Mercedes-Benz Untertürkheim plant.

Στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz, στο Untertürkheim της Γερμανίας, άρχισε η κατασκευή της μονάδας μπαταριών στον χώρο Brühl, με την παρουσία πολλών προσκεκλημένων από τον κόσμο της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Με το εργοστάσιο για συσσωρευτές έλξης – το πρώτο στην κοιλάδα Neckar – το εργοστάσιο Untertürkheim της Mercedes-Benz προετοιμάζεται ακόμα περισσότερο εν όψει της ηλεκτρικής κινητικότητας. 

Με τη συμβολική τελετή θεμελίωσης του πρώτου εργοστασίου μπαταριών, το εργοστάσιο Untertürkheim της Mercedes-Benz μετατρέπεται σε χώρο υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρικής κινητικότητας. Το νέο εργοστάσιο στη μονάδα Brühl αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής μπαταριών στο ήδη υπάρχον δίκτυο παραγωγής της Mercedes-Benz Cars, το οποίο αποτελείται από εννέα εργοστάσια μπαταριών, σε επτά τοποθεσίες, σε τρεις ηπείρους. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η Mercedes-Benz Cars θα παράγει υψηλής απόδοσης μπαταρίες κίνησης για μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-Benz της σειράς EQ, σε ένα νεοσύστατο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών 12.000 m2, ουδέτερο άνθρακα, κοντά στη Στουτγάρδη, την πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ο Dieter Zetsche, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars, δήλωσε: “Η θεμελίωση του εργοστασίου μπαταριών στο εργοστάσιο Untertürkheim της Mercedes-Benz είναι ένα καλό σημάδι για τη βιωσιμότητα της κινητικότητας και για την οικονομία – και επομένως και για τους κατοίκους της περιοχής. Το εργοστάσιο στη μονάδα Brühl αντικατοπτρίζει την υπόσχεσή μας να κάνουμε, τόσο τα αυτοκίνητά μας, όσο και την παραγωγή τους, ακόμα πιο οικολογικά.”

Ο Winfried Kretschmann, προεδρεύων Υπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, δήλωσε: “Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει πολλά για να επιτύχουμε τον σαφή στόχο μας για μηδενικές εκπομπές στην κυκλοφορία. Και με την τοποθέτηση του θεμελίου λίθου αυτού του εργοστασίου μπαταριών, κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς αυτόν τον στόχο. Θέλουμε η νέα κινητικότητα να είναι χωρίς εκπομπές, συνδεδεμένη και αυτόνομη. Και η Daimler αποτελεί έναν σταθερό υποστηρικτή.”

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τους στόχους των τελευταίων ετών, από το φθινόπωρο του 2018 υπάρχει ένα “Project Centre eATS” στο εργοστάσιο Untertürkheim της Mercedes-Benz, προκειμένου να δημιουργηθεί η τεχνογνωσία για την επόμενη γενεά ενός ηλεκτρονικού συστήματος κίνησης ( eATS). Υπάρχει επίσης ένα “Ηλεκτρονικό Τεχνικό Κέντρο», όπου κατασκευάζονται πρότυπα του ηλεκτρικού κινητήρα, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, από τις αρχές του 2019 το εργοστάσιο Untertürkheim είναι υπεύθυνο για το πιλοτικό εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών. Αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ ανάπτυξης και σειράς παραγωγής. Εδώ δοκιμάζονται και βελτιστοποιούνται οι μονάδες αποθήκευσης ενέργειας, για να σχεδιαστούν προϊόντα προς τελική παραγωγή, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια αποδοτική παραγωγή ευρείας κλίμακας. Εκτός από την κατασκευή μπαταριών, το πιλοτικό εργοστάσιο εξειδικεύει εργαζόμενους για τη μελλοντική εν σειρά παραγωγή στις εργοστασιακές μονάδες Brühl και Hedelfingen. Έτσι, η μονάδα Untertürkheim της Mercedes-Benz συνδυάζει σημαντικές δεξιότητες ως πιλοτικό εργοστάσιο, ειδικά για την παραγωγή μπαταριών. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε το 2018 πως η δυνατότητα θα διπλασιασθεί και πάλι, πέραν της παραγωγής μπαταριών που έχει ήδη συμφωνηθεί με το συμβούλιο εργαζομένων το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι θα προστεθεί επίσης ένα εργοστάσιο μπαταριών στη μονάδα Hedelfingen του εργοστασίου Untertürkheim.της Mercedes-Benz.

Ο Michael Häberle, πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων του Untertürkheim δήλωσε: “Πολλοί συνάδελφοι που ασχολούνται με την παραγωγή βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων πρέπει να πιστοποιηθούν για τους νέους εναλλακτικούς κινητήρες και ιδιαίτερα για τις εργασίες σε συστήματα υψηλής τάσης. Υπογράψαμε μια συμφωνία εξασφάλισης εργασίας με την εταιρεία έως το τέλος του 2029. Γι ‘αυτό είναι απαραίτητη η επένδυση σε θέματα με μακροπρόθεσμες προοπτικές στο εργοστάσιο. “Ως μέρος του προγράμματος αναδιοργάνωσης “Future Project”, η διοίκηση της εταιρείας και το συμβούλιο των εργαζομένων συμφώνησαν να επεκτείνουν τη διασφάλιση του μέλλοντος μέχρι το τέλος του 2029. Αποκλείονται μέχρι τότε οι απολύσεις που σχετίζονται με την ενασχόληση. Η διάταξη τίθεται σε ισχύ με την έναρξη της νέας δομής, κατά πάσα πιθανότητα από το φθινόπωρο του 2019.

Προηγούμενο άρθροΤο Nissan Qashqai, διατίθεται με έναν καινούργιο κινητήρα diesel 1.7 λίτρων
Επόμενο άρθροForum for Mobility: Πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση η ΕΕ;