Mercedes-Benz: 9 εκατ. οχήματα παρήγαγε στη Βρέμη
Production anniversary at the Mercedes-Benz plant in Bremen: Michael Frieß, site manager and head of production at the Mercedes-Benz plant in Bremen (5th from left), and Michael Peters, chairman of the works council of the Mercedes-Benz Bremen plant (2nd from left), are delighted with the team about the 9 millionth vehicle "made in Bremen" - a Mercedes-Benz EQC.;EQC

Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη, που λειτουργεί από το 1978 και απασχολεί 12.500 εργαζόμενους, παρήγαγε μέχρι τώρα 9 εκατ. οχήματα.

Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη γιορτάζει μια ειδική επέτειο: Ένα EQC είναι το εννεάκις εκατομμυριοστό όχημα “κατασκευασμένο στη Βρέμη” που θα βγει από τη γραμμή συναρμολόγησης. Το EQC είναι ένα από τα δέκα μοντέλα που παράγονται επιτυχώς στο εργοστάσιο. Η Βρέμη αποτελεί το κέντρο τεχνογνωσίας του παγκόσμιου δικτύου της Mercedes-Benz Cars για την παραγωγή της C-Class, που είναι το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις για πάνω από δέκα χρόνια. Η Βρέμη είναι επίσης υπεύθυνη για την παγκόσμια παραγωγή του GLC καθώς και για το αμιγώς ηλεκτρικό EQC. Με μια ευέλικτη παραγωγή οχημάτων με διαφορετικές παραλλαγές κινητήρων, το εργοστάσιο της Βρέμης συμβάλλει στην αποδοτικότητα και παραγωγικότητα ολόκληρου του δικτύου παραγωγής.

Mercedes-Benz: 9 εκατ. οχήματα παρήγαγε στη Βρέμη
The Mercedes-Benz plant in Bremen stands for diversity and flexibility across the board.

Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη έχει μια ιστορία άνω των 40 ετών. Η παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz στη Βρέμη ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 1978 με το μοντέλο Estate της σειράς 123. Έκτοτε, το εργοστάσιο έχει διαχειριστεί επιτυχώς περισσότερα από 25 λανσαρίσματα οχημάτων και ακολουθεί τη μακρά παράδοση κατασκευής αυτοκινήτων της πόλης. Μέχρι σήμερα, η ομάδα της Βρέμης διακρίνεται για την εξαιρετική εμπειρία της σε έναρξη νέας παραγωγής και την ευέλικτη ενσωμάτωση νέων μοντέλων.

“Το εργοστάσιο της Βρέμης αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα ποικιλομορφίας και ευελιξίας του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής της Mercedes-Benz Cars. Με το EQC πιάσαμε τώρα το ορόσημο των εννέα εκατομμυρίων. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτήν τη νέα επέτειο του παγκόσμιου δικτύου μας. Με υπερσύγχρονες τεχνολογίες παράγουμε οχήματα με διαφορετικού τύπου αμαξώματος και κινητήρων – από συμβατικούς έως ηλεκτροκινητήρες. Συνδυάζουμε με ευελιξία μελλοντικές τεχνολογίες παραγωγής και είμαστε σε θέση να παράγουμε διαφορετικά μοντέλα σε μια γραμμή “, λέει ο Jörg Burzer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG, Production and Supply Chain Management.

Το EQC υπήρξε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που ενσωματώθηκε στην παραγωγή το 2019. Παράγεται στην ίδια γραμμή με το C-Class Saloon και το Estate, καθώς και το GLC και το GLC Coupé. Αυτό είναι εφικτό επειδή η Mercedes-Benz Cars επένδυσε από νωρίς σε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας με πρωτοποριακές λύσεις Industry 4.0 σε ολόκληρο το δίκτυο παραγωγής.

“Από τότε που ανέλαβα το ρόλο του διευθυντή εργοστασίου της Mercedes-Benz στη Βρέμη, τον Απρίλιο του 2020, με ενέπνευσε η σαφής δέσμευση της ομάδας μας και η θέληση να επιτύχει σε κάθε έργο. Αυτή η καταπληκτική επέτειος είναι αποτέλεσμα μιας ισχυρής ομαδικής απόδοσης και αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη μεγάλη εμπειρία των εργαζομένων μας », λέει ο Michael Frieß, Διευθυντής Εργοστασίου και Επικεφαλής Παραγωγής του εργοστασίου της Βρέμης.

Με εργατικό δυναμικό άνω των 12.500 ατόμων, το εργοστάσιο της Βρέμης είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης ιδιωτικού τομέα στην περιοχή.

“Το 9κις εκατομμυριοστό όχημα από το εργοστάσιό μας στη Βρέμη δείχνει την επιτυχή και σπουδαία δουλειά που έκαναν οι συνάδελφοί μας επί δεκαετίες και εκτιμάται από τους πελάτες μας. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό”, λέει ο Michael Peters. , Πρόεδρος Συμβουλίου Εργαζομένων του εργοστασίου της Βρέμης.

Επιτυχημένη μετατροπή παραγωγής της E-Class

Το εργοστάσιο της Βρέμης επέδειξε επίσης απόλυτη ευελιξία κατά την τελευταία έναρξη παραγωγής. Εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας μοντέλων, η ομάδα της Βρέμης έχει μεγάλη εμπειρία σε νέες ενάρξεις παραγωγής. Η μετατροπή της παραγωγής της πλήρως αναβαθμισμένης σειράς μοντέλων της νέας E-Class πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020. Στη Βρέμη παράγονται οι Mercedes-Benz E-Class Coupé και Cabriolet. Η ευελιξία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας: Η E-Class παράγεται σε μία γραμμή με τη C-Class Coupé και τη C-Class Cabriolet, μια διαδικασία που χρησιμοποιεί καινοτόμες, εξελιγμένες τεχνολογίες: Παράδειγμα η ψηφιακή διαχείριση συνεργείων, που επιτρέπει την παρακολούθηση στοιχείων παραγωγής σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα QUALITY LIVE επιτρέπει στους εργαζόμενους να ελέγχουν την ποιότητα κάθε οχήματος σε πραγματικό χρόνο σε ένα σαφώς διαμορφωμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Το QUALITY LIVE και η ψηφιακή διαχείριση συνεργείων αποτελούν στοιχεία του οικοσυστήματος ψηφιακής παραγωγής MO360 της Mercedes-Benz Cars. Το πλεονέκτημα είναι πως το MO360 καθιστά δυνατή την σημαντική αύξηση της απόδοσης.

Προηγούμενο άρθροΗ 4η γενιά του Hyundai Tucson
Επόμενο άρθροΤο νέο αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-Tense