Στην καρδιά της Motor Valley, στο Ρίμινι, η Maserati πραγματοποίησε πρόσφατα την Folgore Day, που σηματοδοτεί επίσημα την είσοδο της μάρκας στη νέα ηλεκτρική διάσταση.

Με την γκάμα της Folgore η Maserati δηλώνει έτοιμη να κυριαρχήσει και να αντιπροσωπεύσει το μέλλον της μάρκας παγκοσμίως.

Πρόκειται για την πορεία εξηλεκτρισμού, καινοτομίας, πολυτέλειας και υπεροχής βάσει της καλύτερης ιταλικής παράδοσης, που ξεκίνησε η Maserati πέρυσι με το λανσάρισμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της: GranTurismo Folgore, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της, Grecale Folgore, το πρώτο SUV με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και το GranCabrio Folgore, την κομψή και εκλεπτυσμένη ανοικτή έκδοση του βραβευμένου μοντέλου grand tourer. Επιπλέον, το σούπερ σπορ MC20 Folgore, που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Maserati GranCabrio Folgore

Μέχρι το 2028, η γκάμα της Maserati θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως, όπως ανακοίνωσε στις αρχές του 2024, όταν παρουσίασε το μακροπρόθεσμο στρατηγικό της όραμα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης για βιώσιμη κερδοφορία στο μέλλον, με έμφαση στη συνεχή εξέλιξη της μάρκας και των προϊόντων της. Θα συνεχίσει να σχεδιάζεται, να εξελίσσεται και να παράγεται εξ ολοκλήρου στην Μόντενα, στο ιστορικό εργοστάσιο του Viale Ciro Menotti, που θα είναι στο επίκεντρο της νέας εποχής κινητικότητας.

Η Folgore Day αποτελεί την αφετηρία της νέας πορείας της Maserati και απευθύνεται σε πελάτες που επιζητούν πολυτέλεια. Τα αυτοκίνητά της ήταν πάντα συνώνυμα της τεχνολογία αιχμής, της εκλεπτυσμένης κομψότητας και δεξιοτεχνίας, της άψογης και ξεχωριστής απόδοσης και θα καταστούν τα νέα σύμβολα της βαθιάς μεταμόρφωσης της αγοράς.

Η Folgore είναι η κίνηση και η σπίθα που πυροδοτεί την νέα αρχή και εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην τρομερή ιστορία της Maserati, της πρώτης  ιταλικής μάρκας πολυτελείας που παράγει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην Motor Valley. Για άλλη μια φορά, η δημιουργική και η μηχανική εφευρετικότητα των ανθρώπων της εταιρείας συνδυάστηκαν για να διαμορφώσουν την νέα αμιγώς ηλεκτρική σειρά Folgore.

Κομψό, ελκυστικό, με σπορ και περιπετειώδη χαρακτήρα, αρμονικό και καινοτομικό, χωρίς να θυσιάζει την ευχαρίστηση οδήγησης του αυτοκινήτου με την απόλυτη άνεση και δεξιοτεχνία, το GranCabrio Folgore είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό κάμπριο στην πολυτελή κατηγορία και το πιο γρήγορο στην αγορά. Μετά το GranTurismo Folgore, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σύμβολο της μάρκας, και το Grecale Folgore, το πρώτο 100% ηλεκτρικό SUV στην ιστορία της, η νέα ανοιχτή Maserati ολοκληρώνει την τρέχουσα πλήρως ηλεκτρική προσφορά της εταιρείας με έδρα τη Μόντενα.

 

 

Προηγούμενο άρθροΝέες Mercedes-Benz A-Class hatchback & sedan
Επόμενο άρθροAlfa Romeo Junior, όχι πια Milano