Ο Markus Duesmann έχει την ευθύνη του Car.Software στο VW Group

Ο νέος CEO της Audi, Markus Duesmann, έχει την ευθύνη της Car.Software ως επικεφαλής του λογισμικού στο Διοικητικό Συμβούλιο του VW Group, στο πλαίσιο της ευθύνης του για την έρευνα και ανάπτυξη.

  • Νέος CEO της Car.Software θα είναι ο Dirk Hilgenberg, μέχρι πρόσφατα Ανώτερος Αντιπρόεδρος Manufacturing Engineering του λειτουργικού συστήματος BMW Group Vehicle.
  • Τα συστήματα VW.OS, δεδομένων αυτοκινήτων στο cloud και νέας ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής για μονάδες ελέγχου οχημάτων θα είναι διαθέσιμα στα επόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από το 2025 σε όλα τα νέα μοντέλα του Ομίλου.

Η κεντρική ανάπτυξη μιας πλατφόρμας λογισμικού του Volkswagen Group έγκειται στην επιτάχυνση. Στο πλαίσιο της ευθύνης του έρευνας και ανάπτυξης για όλο τον Όμιλο, ο CEO της Audi, Markus Duesmann, ανέλαβε επίσης τον τομέα  λογισμικού. Με δικό της λειτουργικό σύστημα για όλα τα μοντέλα του Volkswagen Group, ένα cloud δεδομένων αυτοκινήτων και μια νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών, η Car.Software, που καλύπτει όλα τα σήματα του Ομίλου, έθεσε στις αρχές Ιουλίου ένα αυστηρό πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια. Ο νέος CEO της εταιρείας θα είναι ο Dirk Hilgenberg, μέχρι πρόσφατα Ανώτερος Αντιπρόεδρος Manufacturing Engineering του BMW Group. Η εστίαση στην οργάνωση της Car.Software αποσκοπεί στην παρουσία της στο κέντρο υψηλής τεχνολογίας IN Campus στο Ingolstadt.

Ο Markus Duesmann, CEO της Audi δήλωσε, “Ξεκινάμε τώρα τη μεγαλύτερη επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σε λίγα χρόνια, το λειτουργικό σύστημα ενός αυτοκινήτου και η συνδεσιμότητά του με ένα πολύ ασφαλές cloud δεδομένων θα κάνουν τη διαφορά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον η ισχυρή θέση του οργανισμού Car.Software ως μονάδας ανάπτυξης λογισμικού πολλαπλών εμπορικών σημάτων του Volkswagen Group αποτελεί βασικό βήμα για το μέλλον”. “Ο Christian Senger συνέβαλε αποφασιστικά στην καθιέρωση της στρατηγικής αποστολής του Volkswagen Group ως εταιρείας κινητικότητας βάσει λογισμικού. Υπό την ηγεσία του δημιουργήθηκε μια στιβαρή μονάδα λογισμικού που μπορεί να εισέλθει στη φάση λειτουργίας μετά την επιτυχή ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, η τεχνολογική εμπειρία του Ομίλου ενισχύθηκε σημαντικά μέσω τεχνολογικών συνεργασιών, εξαγορών και πρόσληψης ειδικών λογισμικού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Christian Senger για το πρωτοποριακό του έργο. Με την ανάληψη από τον Dirk Hilgenberg θα αποκτήσουμε έναν CEO για την Car.Software με ευρεία διεθνή εμπειρία στην ολοκλήρωση προϊόντων και τεχνολογιών λογισμικού. Σε στενή συνεργασία μαζί του, θα προωθήσω αυτήν την υπόθεση δυναμικά και γρήγορα”.

Πλήρης γκάμα λειτουργιών του VW.OS σε δοκιμαστικό μοντέλο της Audi

Το πλήρες φάσμα λειτουργιών του συστήματος VW.OS, για το οποίο είναι αρμόδιος ο οργανισμός Car.Software, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε ένα δοκιμαστικό μοντέλο της Audi που θα αναπτυχθεί τάχιστα στην “Artemis” – μια νέα ευέλικτη μονάδα η οποία θα διευκολύνει, σε στενή συνεργασία με τον οργανισμό Car.Software, την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης.

“Η στενή συνεργασία με όλα τα σήματα και τις ομάδες θα είναι καθοριστική για την επιτυχία του οργανισμού Car.Software” τόνισε ο Markus Duesmann. “Με την ομάδα μου στην Audi, αναλαμβάνουμε μια ιδιαίτερη ευθύνη ως μάρκα premium. Για πολλούς από τους πελάτες μας, το premium σήμερα καθορίζεται κυρίως μέσω ψηφιακών τεχνολογιών τέλεια προσαρμοσμένων στους χρήστες τους. Στόχος μας είναι να επωφεληθούν από αυτόν τον πρωτοποριακό ρόλο όλα τα σήματα του Volkswagen Group”.

Ταχεία πρόοδος με μετακίνηση προσωπικού στον οργανισμό Car.Software

Με τη μετάβαση σε ευέλικτο τρόπο λειτουργίας την 1η Ιουλίου, πολλοί ειδικοί των μαρκών και των εταιρειών του Ομίλου θα συμμετάσχουν στον οργανισμό Car.Software. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας φάσης μετακίνησης, πάνω από το 75% των εμπειρογνωμόνων που ερωτήθηκαν μέχρι τώρα αποφάσισαν να εργαστούν στη νέα μονάδα λογισμικού. Αυτή η μετακίνηση προσωπικού θα συνεχιστεί. Μέχρι το τέλος του έτους, περίπου 5.000 ειδικοί μπορεί να συνεργάζονται με τον οργανισμό Car.Software.

Ως μέρος της μετακίνησης προσωπικού στον οργανισμό Car.Software, το τμήμα Digital Car & Services της Volkswagen Passenger Cars είναι πιθανό να ενσωματωθεί στην βασική μάρκα, καθώς όλα τα άτομα που απασχολούνται εκεί θα μετακινηθούν στον οργανισμό Car.Software. ή, κατόπιν δικού τους αιτήματος, θα ενισχύσουν άλλα τμήματα της εταιρείας.

Car.Software με χάρτη λογισμικού για όλα τα ψηφιακά προϊόντα

Η Car.Software εστιάζει στην ανάπτυξη κοινού λογισμικού για όλες τις μάρκες και τις αγορές του Ομίλου. Αυτό αφορά κυρίως το λειτουργικό σύστημα αυτοκινήτων VW.OS και τη συνδεσιμότητα με το cloud αυτοκίνησης Volkswagen. Επιπλέον, ο οργανισμός Car.Software θα ενοποιήσει τις τεχνολογικές λύσεις πλατφόρμας για επιχειρηματικά μοντέλα και καινοτομίες του Ομίλου που βασίζονται σε δεδομένα. Επενδύσεις άνω των επτά δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν προγραμματιστεί για αυτά τα έργα έως το 2025. Ο οργανισμός Car.Software θα συγκεντρώσει διεθνή εμπειρογνωμοσύνη. Έχει την οργανωτική του βάση στο Ingolstadt και, με τις θυγατρικές του, έχει και άλλες εγκαταστάσεις στη Γερμανία, στο Βερολίνο, τη Στουτγκάρδη, το Βόλφσμπουργκ και, στο μέλλον, στο Μόναχο. Επιπλέον και σε άλλες περιοχές στην Ευρώπη, καθώς και στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και την Ινδία.

Για τον Christian Senger, μέχρι σήμερα μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Brand της Digital Car & Services και CEO του οργανισμού Car.Software, εξετάζονται νέα εξαιρετικά υπεύθυνα καθήκοντα εντός του Volkswagen Group. Ο Senger διαμόρφωσε επιτυχώς την οργανωτική ανάπτυξη του Car.Software και σημείωσε σημαντική πρόοδο σε αξιόλογες συνεργασίες και εξαγορές.

Ποιοι είναι οι Dirk Hilgenberg και Christian Senger:

Dirk Hilgenberg

Ο Dirk Hilgenberg διαθέτει πτυχίο φυσικού. Το 1999, ξεκίνησε την καριέρα του ως Γενικός Διευθυντής Plant IT Operation της BMW UK Manufacturing Ltd. Το 2002, μετακινήθηκε στο BMW Group στο Μόναχο ως Αντιπρόεδρος Διαδικασιών IT Operations και Engineering. Το 2012, ανέλαβε Αντιπρόεδρος Technology Assembly Engineering. Το 2015, μετακινήθηκε στη BMW US Manufacturing LLC στο Spartanburg (ΗΠΑ) ως Αντιπρόεδρος Συναρμολόγησης. Το 2017, ανέλαβε Ανώτερος Αντιπρόεδρος Manufacturing Engineering του BMW Group στο Μόναχο.

Christian Senger

Ο Christian Senger διαθέτει πτυχίο μηχανικής και εργάζεται τέσσερα χρόνια στο Volkswagen Group. Το 1996 ξεκίνησε ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Senger στο Μόναχο. Το 1997, που μετατράπηκε σε BMW, εντάχθηκε στο τμήμα Total Vehicle Package & Geometrical Integration. Από το 1999 δραστηριοποιήθηκε στο New Vehicle Concepts και από το 2003 στο Geometrial Designs. Το 2008 ηγήθηκε του Energy και από το 2010 του Total Vehicle Concepts Engineering. Το 2012 μετακινήθηκε στην Continental στο Ρέγκενσμπουργκ ως Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Systems & Technology Automotive. Το 2016 έγινε μέλος του Ομίλου Volkswagen και υπεύθυνος για τη γκάμα ηλεκτρικής κινητικότητας. Το 2019 διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Digital Car & Services για την Volkswagen Passenger Cars. Ταυτόχρονα, ηγήθηκε της ανάπτυξης της εταιρείας λογισμικού Car.Software του Volkswagen Group και πιο πρόσφατα ως CEO.

Προηγούμενο άρθροΛανσάρεται η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX3
Επόμενο άρθροΟργανωτικές αλλαγές στη Suzuki και στον Όμιλο Σφακιανάκη