Μια νέα εταιρική σχέση μεταξύ τριών σημαντικών φορέων στον τομέα της κινητικότητας δημιούργησε μια ισχυρή νέα πλατφόρμα πληροφόρησης για την υποστήριξη των ανθρώπων που ταξιδεύουν προς και από την εργασία. Η ειδική εταιρεία χαρτογράφησης, εντοπισμού και πλοήγησης TomTom, ο πάροχος της MaaS, Moovit και η Azure Maps της Microsoft, δημιούργησαν από κοινού έναν πολυτροπικό προγραμματιστή μετακινήσεων.

Η πλατφόρμα συνδυάζει την τεχνογνωσία της Moovit για τον σχεδιασμό μετακινήσεων με ΜΜΜ, με τις πληροφορίες καθοδήγησης και στάθμευσης της TomTom. Και με την ενσωμάτωση των Moovit και TomTom στους χάρτες Azure, οι προγραμματιστές θα είναι σε θέση να ενσωματώσουν τον προγραμματισμό πολυτροπικών τους μετακινήσεων στις λύσεις για mobility, smart city και logistics.

Ο Chris Pendleton, επικεφαλής της Azure Maps, δήλωσε: “Με τις περισσότερες δραστηριότητες να εξακολουθούν να παραμένουν σε πυκνοκατοικημένες πόλεις, η τυπική μετακίνηση γίνεται πλέον πολυτροπική: απαιτείται από τον κάτοικο των προαστίων να οδηγεί πρώτα σε μια στάση δημόσιας συγκοινωνίας και να συνεχίζει τη μετακίνηση με τρένο, λεωφορείο, σκούτερ ή ποδήλατο. Οι αποφάσεις που καλούνται να λάβουν οι επιβάτες είναι επίσης περισσότερες από ποτέ – από την επιλογή μεταξύ τρόπων διαμετακίνησης, έως την εκτίμηση της διαθεσιμότητας στάθμευσης – και αυτή η λύση αφαιρεί αυτό το βάρος από πάνω τους, με την αντιμετώπιση της πλήρους βελτιστοποίησης από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο.

Η συνεργασία συνεπάγεται ότι τρίτοι προγραμματιστές θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν έναν ολοκληρωμένο πολυτροπικό σχεδιασμό διαδρομών με ακριβείς χρόνους άφιξης, δήλωσε ο Nir Erez, διευθύνων σύμβουλος της Moovit. Η εφαρμογή της Moovit ήδη προσφέρει περισσότερα από 5 εκατομμύρια σχέδια διαδρομών καθημερινά, σε περισσότερους από 350 εκατομμύρια χρήστες, σε 88 χώρες.

“Αυτό θα οδηγήσει τους επιβάτες στην καλύτερη επιλογή σχεδιασμού μετακίνησης, που θα συνδυάζει διαδρομές με δημόσιες μεταφορές, ride-sharing, ποδήλατο ή σκούτερ και άλλες διαδρομές με αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης διαθέσιμων χώρων στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο”, δήλωσε ο Ν. Erez.

* Η ενσωμάτωση των big data, η διαχείριση της κινητικότητας και η τεχνολογία αιχμής στόλων θα βρίσκονται στο επίκεντρο του Connected Fleets Conference, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, στις 15-16 Μαΐου.

Προηγούμενο άρθροΤο Groupe PSA επενδύει στην FengChe
Επόμενο άρθροΤο Subaru VIZIV Adrenaline Concept στη Γενεύη