Η LG Electronics (LG), ηγέτης στον χώρο των εξαρτημάτων αυτοκινήτων, παρουσίασε πριν λίγες ημέρες στοιχεία από το καινοτόμο έργο της στην Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α) και την τελευταία της -εντός οχήματος- λύση στο ετήσιο συνέδριο AutoSens στις Βρυξέλλες.

Το συνέδριο εστίασε στα Προηγμένα Συστήματα Υποστήριξης Οδηγού (ADAS) και τις τεχνολογίες Αυτόνομων Οχημάτων (AV), και η LG είχε συμμετοχή σε αυτό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Συνεχίζοντας την επιτυχία της, η LG τιμήθηκε φέτος για τα επιτεύγματά της στις κατηγορίες Most Innovative In-Cabin Perception Application και Most Innovative Application or Deployment of Computer Vision. Στα περσινά βραβεία AutoSens, η LG αναγνωρίστηκε με το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Hardware Development of the Year.

Το AutoSens Βρυξελλών είναι ένα από τα τρία μεγάλα συνέδρια που διοργανώνει η AutoSens, μια διεθνής κοινότητα ακαδημαϊκών, μηχανικών, επιστημόνων και επαγγελματιών της αυτοκινητοβιομηχανίας που δημιουργήθηκε το 2015 με σκοπό να διαμορφώσει το μέλλον των τεχνολογιών αντίληψης οχημάτων. Η εκδήλωση του 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε σε online μορφή μόνο λόγω της πανδημίας, φιλοξένησε την LG και τη Mercedes-Benz για να παρουσιάσουν από κοινού την επιτυχημένη συνεργασία τους στην τεχνολογία κάμερας ADAS.

Στο φετινό συνέδριο, επιστρέφοντας στο μουσείο Autoworld και στη φυσική παρουσία, η LG παρουσίασε τις πιο πρόσφατες λύσεις κάμερας καμπίνας και μοιράστηκε νέα δεδομένα από το εξέχον πρόγραμμα Ε&Α της. Κατά τη διάρκεια συζήτησης, ο Dr. Park Young-kyung, ειδικός σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης στην LG, μίλησε για τις καινοτόμες κάμερες για οχήματα της εταιρείας προσφέροντας τις γνώσεις του σε θέματα εξαρτημάτων αυτοκινήτων της LG και τις δραστηριότητες Ε&Α της εταιρίας. Για να εξασφαλίσει βασικές τεχνολογίες για το μέλλον, η εταιρεία εφαρμόζει προηγμένες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης στις κάμερες καμπίνας που παρακολουθούν το εσωτερικό του οχήματος, ανταποκρινόμενη ταυτόχρονα στους ενισχυμένους κανονισμούς ασφαλείας των οχημάτων και στο αίτημα για άνεση των επιβατών.

Οι λύσεις κάμερας καμπίνας της LG έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία τόσο για την παρακολούθηση του οδηγού όσο και του επιβάτη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Dr. Park αναφέρθηκε επίσης στη διαδικασία ανάπτυξης των ολοκληρωμένων λύσεων παρακολούθησης, από την ανάπτυξη νέων αλγορίθμων έως τα πιο πρόσφατα συστήματα επαλήθευσης και διαχείρισης λογισμικoύ που διασφαλίζουν ότι οι κάμερες της εταιρίας είναι στην αιχμή της τεχνολογίας.

«Η διαρκής Ε&Α είναι το κλειδί για την συνεχή επιτυχία της LG στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές λύσεων AV και ADAS», δήλωσε ο Eun Seok-hyun, πρόεδρος της εταιρείας LG Vehicle component Solutions (VS). «Είναι τιμή μας που μας ζητήθηκε να συμμετάσχουμε ξανά στο AutoSens φέτος και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις γνώσεις και την υποστήριξή μας σε φορείς του κλάδου και κοινότητες ειδικών που μοιράζονται το όραμά μας για την κινητικότητα του μέλλοντος».

Προηγούμενο άρθροHyundai Motor: πρόγραμμα εξερεύνησης της Σελήνης
Επόμενο άρθροΗ ACEA ζητά άμεση υιοθέτηση πολιτικών από την ΕΕ