Η LeasePlan επελέγη προτιμώμενος συνεργάτης λειτουργικού leasing της NIO στη Νορβηγία. Η NIO είναι κινεζική βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η οποία μόλις δραστηριοποιήθηκε στην Ευρώπη.

Βάσει αυτής της συνεργασίας, η LeasePlan θα προσφέρει αρχικά το κορυφαίο SUV της μάρκας, το NIO ES8, με αυτονομία έως και 500 χλμ και δυνατότητα μοναδικής συνδρομητικής υπηρεσίας Battery-as-a-Service, που επιτρέπει στους οδηγούς να εναλλάσουν και να αναβαθμίζουν εύκολα την μπαταρία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους.

Ο Tex Gunning, CEO της LeasePlan, δήλωσε: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την αποκλειστική μας συνεργασία με τη NIO, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε οδηγό να απορρίψει την αντλία και να καταπολεμήσει τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Το καινοτόμο σύστημα εναλλαγής μπαταριών της NIO θα εξαλείψει το άγχος της αυτονομίας θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερους οδηγούς να μεταβούν στην ηλεκτροκίνηση. Από κοινού LeasePlan και NIO θα προσφέρουν μερικά από τα πιο καθαρά, πιο πράσινα και έξυπνα EV που έχουν παραχθεί ποτέ και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε την επόμενη γενιά τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά”.

Οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν το NIO ES8, είτε απευθείας μέσω των ιστοσελίδων της LeasePlan ή της NIO, είτε φυσικά στο NIO House Oslo, όπου το όχημα θα προσφέρεται με υπηρεσίες λειτουργικού leasing.

Όπως είναι γνωστό, η LeasePlan έχει δεσμευτεί να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές από το συνολικό στόλο της έως το 2030. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας EV100 του The Climate Group, που ξεκίνησε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2017 για να προωθήσει την υιοθέτηση EV μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου.

Προηγούμενο άρθροΗ πλατφόρμα IndiGO της TomTom
Επόμενο άρθροBMW Group: άμεση συμφωνία με κατασκευαστές chip