Η TomTom, εξειδικευμένη εταιρεία τεχνολογίας γεωεντοπισμού, λανσάρει την IndiGO, την πρώτη ανοιχτή ψηφιακή πλατφόρμα πιλοτηρίου για αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η IndiGO λειτουργεί ως τυπική διεπαφή για οθόνες επιβατών και οδηγών, δίνοντας πρόσβαση στον έλεγχο κλιματισμού, ηχοσυστήματος, ρυθμίσεων οχήματος, εφαρμογών και υπηρεσιών.

Οι οδηγοί μπορούν να προσαρμόσουν τις επιλογές του προγράμματος οδήγησης με την IndiGO, η οποία αναγνωρίζει αυτομάτως τα χαρακτηριστικά του οδηγού μέσω smartphone και μπορεί να συνδεθεί και με εφαρμογές συνεπιβατών. Έτσι, οι οδηγοί μπορούν να προθερμάνουν το όχημα ή να ελέγξουν την κατάσταση της μπαταρίας εξ αποστάσεως.

Η πλατφόρμα αυτή έχει τη μοναδική ικανότητα να ενσωματώνεται στα συστήματα του οχήματος, εμφανίζοντας πληροφορίες προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) και παρέχοντας ακριβέστερες εκτιμήσεις αυτονομίας και φόρτισης EV.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικές απεικονίσεις και διαμορφώσεις εξοπλισμού στην ψηφιακή πλατφόρμα μέσω εργαλείων ανάπτυξης και προσαρμογής, χωρίς να διακόπτουν τις διεπαφές των χρηστών. Επίσης, μπορούν να ενσωματώσουν τις νέες εφαρμογές, υπηρεσίες ή επεκτάσεις τους στην IndiGO, η οποία τρέχει σε λειτουργικό σύστημα Android Automotive (AAOS).

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε τον CEO της TomTom, Harold Goddijn, να παρουσιάζει την πλατφόρμα.

Φωτογραφία:TomTom IndiGo interface

Προηγούμενο άρθροΗ Sofico λανσάρει το eDocs για το Miles
Επόμενο άρθροLeasePlan: προτιμώμενος συνεργάτης της NIO