Περισσότεροι από 100 κόμβοι ταχείας φόρτισης/στάθμευσης EV θα δημιουργηθούν στα αστικά κέντρα της Ευρώπης από τις bp pulse και APCOA.

Το bp pulse, κορυφαίο δίκτυο ταχείας και υπερταχείας φόρτισης EV του ΗΒ και το APCOA Parking Group, κορυφαίος πάροχος ειδικών λύσεων στάθμευσης του ΗΒ, με παρουσία στην Ευρώπη, υπέγραψαν στρατηγική πανευρωπαϊκή συμφωνία πλαισίου για την δημιουργία περισσότερων από 100 κόμβους ταχυφόρτισης EV σε όλη την Ευρώπη.

Βάσει της συμφωνίας, η bp pulse θα εγκαταστήσει υπερταχεία φόρτιση σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων της APCOA – «Αστικούς Κόμβους» – στη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη τριετία, συμβάλλοντας στην επέκταση του δικτύου φόρτισής της στα κέντρα των πόλεων και επιταχύνοντας περαιτέρω τις υποδομές αστικής ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη.

Το έργο εμπίπτει στα σχέδια της APCOA για μετατροπή των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων σε Αστικούς Κόμβους, που θα παρέχουν φυσική και ψηφιακή υποδομή υπηρεσιών κινητικότητας, logistics, φόρτισης και τεχνολογίας.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για παροχή πρακτικής μετακίνησης πελατών μέσω ψηφιακής ενσωμάτωσης των εφαρμογών bp pulse και «APCOA Connect» στο Ηνωμένο Βασίλειο και της εφαρμογής «APCOA Flow» στην Ευρώπη. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα εντοπίζουν, θα έχουν πρόσβαση, θα κάνουν κράτηση και θα πληρώνουν την φόρτιση και στάθμευση στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων από το κινητό τους και οι πύλες εισόδου και εξόδου του χώρου θα ανοίγουν αυτομάτως μόλις πλησιάζει το όχημα.

Προβλέπεται να λειτουργήσουν δύο Αστικοί Κόμβοι, στο Βερολίνο και τη Βρέμη, το τρίτο τρίμηνο του 2023. Αυτές θα είναι οι πρώτες τοποθεσίες που θα προσφέρουν υπερταχεία φόρτιση για τουλάχιστον έξι αυτοκίνητα συγχρόνως, επί 24ώρου βάσεως, καθ’ όλη την εβδομάδα και θα τις διαχειρίζεται η Aral pulse, γερμανική μάρκα της bp. Για μέγιστη αξιοποίηση του χρόνου αναμονής κατά τη φόρτιση, κάποιοι κόμβοι θα διαθέτουν «σαλόνι οδηγών» με πωλητές ζεστών και κρύων ροφημάτων, καθιστικό με σημεία φόρτισης τηλεφώνου, δωρεάν Wi-Fi και τουαλέτες.

Προηγούμενο άρθροStellantis: επένδυση 155 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΟ κλάδος Leasing απαντά στους ισχυρισμούς της T&E