Η BMW και η Nvidia συνεργάζονται σε αρκετά έργα από μακρού, αλλά φαίνεται πως οι δύο εταιρείες έχουν προγραμματίσει πολλά περισσότερα για το μέλλον. Ανακοίνωσαν την ίδρυση κοινοπραξίας και η BMW θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Omniverse από τώρα και στο εξής για έρευνα και ανάπτυξη νέων αυτοκινήτων.

  • Οι δύο εταιρείες φέρνουν επανάσταση στον εικονικό σχεδιασμό και τη μηχανική για πολύ περίπλοκα συστήματα κατασκευής
  • Η πλατφόρμα Omniverse επιτρέπει τη σύνδεση διαφορετικών εφαρμογών με απεριόριστη συμβατότητα
  • Βελτιώνει σημαντικά την ταχύτητα, την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας σχεδιασμού

Το εικονικό εργαλείο εργοστασιακού προγραμματισμού ενσωματώνει δεδομένα και εφαρμογές προγραμματισμού και επιτρέπει συνεργασία σε πραγματικό χρόνο με απεριόριστη συμβατότητα.

«Θα πραγματοποιήσουμε ένα τεράστιο άλμα προόδου από κοινού και θα δημιουργήσουμε εντελώς νέες προοπτικές στον τομέα του εικονικού, ψηφιακού προγραμματισμού. Στο μέλλον, η εικονική αναπαράσταση του δικτύου παραγωγής μας θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε μια καινοτόμο, ολοκληρωμένη προσέγγιση στις διαδικασίες σχεδιασμού. Η Omniverse βελτιώνει σημαντικά την ακρίβεια, την ταχύτητα και κατά συνέπεια την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών μας σχεδιασμού», δήλωσε ο Milan Nedeljković, Μέλος της Επιτροπής Παραγωγής της BMW AG.

Ο εικονικός εργοστασιακός προγραμματισμός χρησιμοποιείται ήδη στη βιομηχανία, αλλά μέχρι σήμερα απαιτούσε εισαγωγή δεδομένων από διάφορες εφαρμογές. Αυτό δεν είναι απλώς χρονοβόρο, αλλά εγείρει και θέματα συμβατότητας. Επιπλέον, τα δεδομένα δεν είναι πάντα ενημερωμένα. Στο μέλλον, η πλατφόρμα Omniverse θα επιτρέπει τη συλλογή και σύγκριση δεδομένων πραγματικού χρόνου από όλες τις σχετικές βάσεις δεδομένων για τη δημιουργία μιας κοινής προσομοίωσης – εξαλείφοντας την ανάγκη επανεισαγωγής δεδομένων.

Ο στόχος είναι να καταστεί δυνατή η αξιολόγηση των τροποποιήσεων και των προσαρμογών στα πρώϊμα στάδια σχεδιασμού, προκειμένου να δημιουργηθεί μια συνολική εικόνα. Αυτή η εξαιρετική διαφάνεια θα επιτρέψει στους προγραμματιστές και τους ειδικούς παραγωγής να σχεδιάσουν ιδιαίτερα σύνθετα συστήματα παραγωγής ακόμη πιο γρήγορα και με ακρίβεια, χωρίς απώλειες διεπαφών ή προβλήματα συμβατότητας. Η Omniverse ενσωματώνει δεδομένα από διάφορα επαγγελματικά εργαλεία προγραμματισμού και σχεδιασμού διαφορετικών παραγωγών και τα χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει φωτο-ρεαλιστικές προσομοιώσεις σε πραγματικό χρόνο σε ενιαίο συνεργατικό περιβάλλον.

Προηγούμενο άρθροEEB: Χωρίς δράση το σχέδιο μηδενικό ρύπανσης
Επόμενο άρθροFord-HP: Ανταλλακτικά από απόβλητα εκτυπώσεων