Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα κατά 0,9% ανέφερε ότι εκτιμά η Κινεζική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (China Association of Automobile Manufacturers) για τον Απρίλιο, φτάνοντας στα 2 εκατομμύρια οχήματα. 

Η Κινεζική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων – CAAM ανέφερε, σε δημοσίευση στον επίσημο λογαριασμό της WeChat την περασμένη εβδομάδα, ότι η πρόβλεψή της βασίστηκε σε στοιχεία πωλήσεων που είχε συλλέξει από τις βασικές εταιρείες, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη αύξηση που καταγράφεται στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα από τον Ιούνιο του 2018.

Πρόσθεσε ότι υπολογίζει στο 32,1% τη μείωση πωλήσεων του τετραμήνου Ιανουαρίου – Απριλίου στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του περασμένου έτους, φτάνοντας συνολικά τα 5,67 εκατομμύρια οχήματα.

Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η συνολική εικόνα για τις πωλήσεις οχημάτων (επιβατικά και επαγγελματικά, στα οποία περιλαμβάνονται και ημιτελή οχήματα), όπως παρουσιάζεται από την CAAM, ήταν η εξής:

Πηγή: CAAM

 

Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμός #VolkswagenDesign2050 στο Instagram
Επόμενο άρθροKίνητρα ανανέωσης οχημάτων για οικονομική ανάκαμψη