Η Kia Motors Europe σχεδιάζει την ανάπτυξη πωλήσεων EV και θα παρουσιάσει 11 EV παγκοσμίως έως το 2025

Η Kia Motors σχεδιάζει την ανάπτυξη πωλήσεων EV και θα παρουσιάσει 11 EV παγκοσμίως έως το 2025, καλύπτοντας μεγάλη γκάμα κατηγοριών οχημάτων. 

  • Τα EV μπαταρίας αντιπροσωπεύουν το 6% των συνολικών ευρωπαϊκών πωλήσεων της Kia το πρώτο τρίμηνο του 2020
  • Λανσάρισμα νέου EV ειδικά για την Ευρώπη το 2021, μεγάλης εμβέλειας, με σχεδιασμό crossover, νέα πλατφόρμα και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης
  • Κάθε νέο μοντέλο Kia που θα κυκλοφορεί στην Ευρώπη θα προσφέρει και ηλεκτροκίνητο κινητήρα

Η Kia Motors έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, μετά από ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της μάρκας στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Στις αρχές του έτους, η Kia Motors ανακοίνωσε το “Plan S“, μια νέα μεσο-μακροπρόθεσμη στρατηγική που στοχεύει στη σταδιακή καθιέρωση ηγετικής θέσης στη μελλοντική αυτοκινητοβιομηχανία, που περιλαμβάνει υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης και κινητικότητας, καθώς και συνδεσιμότητα και αυτονομία.

Η στρατηγική του Plan S σκιαγραφεί την προληπτική και επιχειρηματική «μετάβαση» της Kia από ένα επιχειρηματικό σύστημα οχημάτων κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ένα που εστιάζει στη διάδοση των EV.

Η εστίαση στα  EV παρουσιάζει ήδη πρωτοφανή αποτελέσματα στην Ευρώπη. Το πρώτο τρίμηνο του 2020, οι πωλήσεις νέων EV αυξήθηκαν κατά 75% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019, στις 6.811 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι τα οχήματα μηδενικών εκπομπών της Kia αντιπροσώπευσαν το 6,0% των συνολικών ευρωπαϊκών πωλήσεων της εταιρείας * κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, αύξηση 2,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Σχεδιασμός προϊόντων για μια ηλεκτρική Ευρώπη

Για να επιτύχει αυτούς τους στόχους, η Kia Motors σχεδιάζει να προσφέρει 11 EV το 2025 παγκοσμίως, σε μια γκάμα τμημάτων οχημάτων – συμπεριλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, SUV και MPV.

Το πρώτο από τα EV επόμενης γενιάς της Kia θα εισαχθεί στην Ευρώπη το 2021, κατασκευασμένο σε μια μοναδική πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για να φιλοξενεί τον κορυφαίο παγκόσμιο κινητήρα και τεχνολογίες του αυτοκινήτου. Όχι μόνο θα διαθέτει σχεδιασμό crossover που θα συνταιριάζει τα χαρακτηριστικά μεταξύ επιβατικών και SUV, αλλά και μια εμπειρία με γεύση μέλλοντος. Θα προσφέρει επίσης εμβέλεια άνω των 500 χιλιομέτρων με μια φόρτιση, καθώς και χρόνο φόρτισης υψηλής ταχύτητας μικρότερο των 20 λεπτών.

Ο Emilio Herrera, CEO της Kia Motors Europe, σχολιάζει: “Πολλά από τα νέα EV της Kia θα προσφέρονται στην Ευρώπη, η οποία αποτελεί πλέον το επίκεντρο της αύξησης πωλήσεων EV παγκοσμίως. Μας ενθαρρύνει η επιτυχία στις πωλήσεις της τρέχουσας γενιάς μας EV, των νέων e-Niro και e-Soul, τα οποία έγιναν καλά δεκτά από τους ευρωπαίους αγοραστές. Τα τελευταία πέντε χρόνια σημειώνουμε αύξηση πωλήσεων Kia EV και τα μοντέλα επόμενης γενιάς θα επιταχύνουν περαιτέρω αυτήν την τάση”.

Η Kia Motors Europe θα λανσάρει πολλά EV παγκοσμίως μετά την παρουσίαση του πρώτου ειδικού μοντέλου μηδενικών εκπομπών το 2021. Πράγματι, κάθε νέα σειρά μοντέλων που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από τώρα και στο εξής θα προσφέρει τουλάχιστον μία ηλεκτροκίνητη εκδοχή ( ήπιο υβριδικό, αμιγώς υβριδικό, plug-in υβριδικό ή ηλεκτρικό) κινητήρα, καθώς η προηγμένη τεχνολογία κινητήρων αποτελεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των ευρωπαϊκών πωλήσεων της μάρκας.

Νέες εμπειρίες χρήστη για ευρωπαίους οδηγούς

Με την κυκλοφορία του πρωτοποριακού EV της Kia, η εταιρεία θα παρουσιάσει ακολούθως μια σειρά πρόσθετων οχημάτων EV μηδενικών εκπομπών από το 2022 και μετά, με αποκλειστικό σχεδιασμό και μια νέα εμπειρία χρήστη για την καθημερινότητα.

Επιπλέον, η Kia θα διαθέτει πολλά από τα νέα της οχήματα με δυνατότητες φόρτισης προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τους προϋπολογισμούς των πελατών σε μια ευρεία γκάμα κατηγοριών. Τα EV της Kia θα διαθέτουν χωρητικότητα φόρτισης 400V ή 800V, επιτρέποντας ταχεία φόρτιση ανάλογα με τον πελάτη και το μοντέλο.

Ο Pablo Martinez Masip, Διευθυντής Σχεδιασμού Προϊόντων και Κοστολόγησης της Kia Motors Europe, εξηγεί: “Θέλουμε να προσφέρουμε στους ευρωπαίους πελάτες την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας-τιμής, κάτι που έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε για κάθε νέο αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει πως ορισμένα μοντέλα, ιδίως εκείνα που απευθύνονται σε αγοραστές που υπολογίζουν το κόστος, θα διαθέτουν χωρητικότητα φόρτισης 400V. Ωστόσο, η φόρτιση 800V δεν θα προορίζεται μόνο για τα κορυφαία μοντέλα της Kia, αλλά θα διατίθεται ανάλογα με τις ανάγκες χρήσης μιας συγκεκριμένης σειράς μοντέλων”.

“Και τα δύο συστήματα μπορούν να φορτιστούν στο σπίτι ή σε δημόσια σημεία, με ταχεία φόρτιση 800V που βελτιώνει τη χρηστικότητα σε μοντέλα που χρησιμοποιούνται από πελάτες που έχουν πρόσβαση συνήθως σε ταχεία φόρτιση υψηλής τάσης ή διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα. Η φόρτιση 400V, που ήδη διατίθεται στα βραβευμένα e-Niro και e-Soul, επιτρέπει επίσης ταχεία φόρτιση και θα προσφέρεται σε πολλούς πελάτες που διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με το πού και πότε επαναφορτίζουν. Θα καλύψουμε όλες τις ανάγκες”.

Αυξανόμενοι στόχοι πωλήσεων

Η έγκαιρη κίνηση της μάρκας να διαδώσει τα EV πριν από πολλούς άλλους κατασκευαστές έθεσε τα θεμέλια για το μέλλον στο πλαίσιο του Plan S. Η Kia στοχεύει σε παγκόσμιες ετήσιες πωλήσεις 500.000 EV και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά της να υπερβούν το 20% των πωλήσεών της στην Ευρώπη έως το 2026.

Την τρέχουσα σειρά EV της Kia θα ακολουθήσει μια ευρεία γκάμα EV για να καταφέρει η μάρκα να επιτύχει αυτόν τον στόχο, υποστηριζόμενη από τη δυναμική των ευρωπαίων οδηγών που επιθυμούν να μεταβούν στην ηλεκτρική ενέργεια.

Προηγούμενο άρθροEuro NCAP: αναθεώρησε τη βαθμολογία ασφαλείας
Επόμενο άρθροΟ μετασχηματισμός της BP περιλαμβάνει νέες λύσεις